Рецепт Торт «Дамські пальчики» с фото

Торт «Дамські пальчики»

Рецепт на 7 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями

Красивий і чудовий на смак торт! Ось таке поєднання улюблених профітеролів та сметанного крему. На перший погляд здається, що готується він складно, багато мороки з ним, але запевняю вас - це не так! Спробуйте, не пошкодуєте!

Теги

мука, яйца, смеана

Ингредиенты

Тісто:

  • вода - 250 мл
  • вершкове масло - 100 г
  • борошно пшеничне - 100 г
  • сіль - 1 щепотка
  • яйця - 4 шт

Крем:

  • сметана - 1 л
  • цукрова пудра - 200 г

Карамельне прикраса:

  • цукор - 100 г
  • оцет - 1 ст. л

Приготовление

  1. Необхідні продукти:

    Продукти для торта
    Продукти для торта
  2. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Доводимо до кипіння.

    Доводимо воду до кипіння
    Доводимо воду до кипіння
  3. Додаємо сіль, масло.

    Додаємо сіль та масло
    Додаємо сіль та масло
  4. Потім, не знімаючи з вогню, додаємо туди борошно і швидко перемішуємо, щоб не було грудочок.

    Замішуємо тісто на вогні
    Замішуємо тісто на вогні
  5. Охолоджуємо буквально кілька хвилин. По одному вбиваємо яйця. Тісто має вийти гладеньким.

    Вбиваємо яйця
    Вбиваємо яйця
  6. На пергамент видавлюємо шприцом трубочки однакової товщини та довжини. Вони добре піднімуться, тому робимо відстань між ними. Випікаємо 10 хвилин при 200 градусах і 10 хвилин при 150 градусах. Вниз духовки поставте деко з водою.

    Викладаємо профітеролі
    Викладаємо профітеролі
  7. Ось так вони виглядають у готовому вигляді.

    Профітеролі спеклися
    Профітеролі спеклися
  8. Готуємо крем: збиваємо сметану з цукровою пудрою. Збираємо торт у роз'ємній формі. На дно викладаємо 4 ст. л. крему. Розрівнюємо його лопаткою. Кожен профітероль занурюємо в крем. Робимо перший шар, другий, третій, поки не скінчаться профітеролі.

    Збираємо торт
    Збираємо торт
  9. Кожен шар укладаємо перпендикулярно першому. Трохи крему відкладаємо на боки. Виливаємо решту крему, розрівнюємо. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 3 години для затвердіння. Тим часом готуємо карамель: У сотейник глибокий висипаємо цукор, в середину ллємо оцет, ставимо на сильний вогонь. Важливо: мішати ложкою не можна! Злегка рухаємо сотейником. Варимо приблизно 3-5 хвилин, поки карамель не стане коричневою. Потім знімаємо з вогню і ставимо сотейник у миску з холодною водою. Попередньо готуємо пергамент і ложку. Тепер діємо швидко: малюємо ложкою кільця або спіральки. Можна застосувати і насадку для тортів)) Залишаємо охолоджуватися карамель. Коли дістаємо торт, то знімаємо форму і обмазуємо боки кремом. Прикрашаємо карамеллю.

    Прикрашаємо торт карамеллю
    Прикрашаємо торт карамеллю
  10. Ось як виглядає торт у розрізі.

    Торт
    Торт "Дамські пальчики"
Оценка 5 / 5 на основе 12311
Домашняя
мука, яйца, смеана
PT120M
PT120M
0

Комментарии