Луковий пиріг
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на природу на встречу с друзьями на каждый день
Варіантів «Лукового» пирога існує велика кількість. Мій же відрізняється тим, що його тісто за своєю структурою дуже схоже на тісто з «Наполеона» - таке ж тануче в роті і листкове. А начинка... Ну, її треба спробувати, словами не описати!
Теги
Ингредиенты
для тіста:
- 150г маргарину з холодильника
- 2 склянки борошна (склянка 250г)
- 150г сметани
для начинки:
- 5-6 великих головок цибулі
- 1 ст. ложка без верху борошна
- рослинна олія для смаження
для заливки:
- 2-3 яйця (я беру 3, якщо печу на деку, заливки треба більше)
- 2-3 ст. ложки майонезу або сметани (беру 3 ложки)
- 100г тертого сиру (можна використовувати і плавлений. я готувала також пиріг з плавленими сирками)
Деко розміром 38х26см.
Приготовление
Інгредієнти для пирога:

Продукти для пирога Спочатку беремо маргарин, прямо з морозилки і тремо його на великій тертці:

Тремо маргарин Додаємо до нього борошно. Розминаємо руками злегка.

Додаємо борошно Додаємо сметану.

Додаємо сметану Замішуємо тісто. Примітка: тісто не потрібно добре вимішувати! Як тільки воно зліпилось в купу, його відразу ж прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин. В цьому секрет того, що структура тіста виходить листковою, а не однорідною.

Замішуємо тісто Тим часом готуємо начинку з цибулі. Цибулю чистимо, смажимо на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору. Якщо вам подобається, коли цибуля похрустує, то додайте столову ложку борошна на сковорідку.

Смажимо цибулю Тісто можна викласти тонким шаром на деко, а можна у неглибокі формочки, як у мене. Робимо невеликі бортики.

Викладаємо тісто Зверху кладемо начинку з цибулі.

Кладемо цибулю Приступаємо до заливки. Змішуємо яйця, сир і майонез (або сметану).

Робимо заливку Поливаємо наш пиріг зверху заливкою.

Поливаємо пиріг заливкою Готовий пиріг виглядає ось так:

Готовий луковий пиріг Готовий пиріг нарізаємо на шматочки і подаємо як гарячим, так і холодним!

Луковий пиріг












Комментарии