Рецепт Шоколадно-гарбузовий кекс с фото

Шоколадно-гарбузовий кекс

Рецепт на 5 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на встречу с друзьями на каждый день

Гарбуз дуже гарно поєднується зі смаком какао. Запропонований мною кекс виходить розсипчастим, ніжним, буквально тане в роті. За бажанням можна додати в нього горіхи. Прикрашати такий кекс також зовсім не обов'язково, так як він дуже самодостатній.

Теги

тыква, какао, мука

Ингредиенты

  • Гарбуз тертий - 160 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Для крему:

  • Вершки 33-35% - 100 мл
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Шоколад - 30 г
  • Сир сметанковий, вершковий - 30 г

Приготовление

  1. Продукти для шоколадно-гарбузового кекса:

    Продукти для кекса
    Продукти для кекса
  2. Беремо яйця з цукром, збиваємо їх міксером до пишної маси.

    Збиваємо масло з цукром
    Збиваємо масло з цукром
  3. Гарбуз чистимо і тремо на дрібній тертці.

    Тремо гарбуз
    Тремо гарбуз
  4. Додаємо гарбуз до яєчної маси.

    Додаємо гарбуз
    Додаємо гарбуз
  5. В окремій тарілці змішуємо борошно, какао і розпушувач.

    Змішуємо сухі інгредієнти
    Змішуємо сухі інгредієнти
  6. Додаємо всі сухі інгредієнти в яєчно-гарбузову суміш.

    Додаємо сухі інгредієнти
    Додаємо сухі інгредієнти
  7. Застеляємо форму папером для випічки і виливаємо туди наше тісто.

    Виливаємо тісто у форму
    Виливаємо тісто у форму
  8. Посипаємо тісто зверху волоськими горіхами.

    Посипаємо тісто горіхами
    Посипаємо тісто горіхами
  9. Зверху кекс прикрашаємо за бажанням кремом.

    Прикрашаємо кремом
    Прикрашаємо кремом
  10. Кекс дуже смачний як у гарячому, так і в холодному вигляді!

    Шоколадно-гарбузовий кекс
    Шоколадно-гарбузовий кекс
Оценка 5 / 5 на основе 11284
Домашняя
тыква, какао, мука
PT45M
PT45M
0

Комментарии