
Бельгійські вафлі
Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать плита Бельгийская кухня детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Цей рецепт потрапив до мене випадково, але спробувавши його, я виділила йому почесне місце у своїх кулінарних запасах. Вафлі дійсно виходять завжди пишними і дуже розсипчастими. Їх приємно їсти як у гарячому, так і в холодному вигляді. І найголовніше - їх виходить дуже багато!
Теги
Ингредиенты
- 3 яйця
- 50 гр масла або маргарину
- 1 склянка цукру (у мене двістіграмова, але можна і менше, хто як любить)
- 6-7 столових ложок майонезу
- пакетик ванільного цукру
- щіпка солі
- пів чайної ложечки соди або 1 чайну ложку розпушувача (я користуюсь розпушувачем)
- 1 склянка крохмалю
- 3 склянки борошна (у мене менше йде)
Приготовление
Ось такі продукти нам знадобляться:
Інгредієнти для вафель Спочатку топимо масло на водяній бані.
Розтоплюємо масло Беремо яйця і цукор, ванілін, збиваємо їх вінчиком.
Збиваємо яйця з цукром Додаємо майонез (6-7 столових ложок).
Додаємо майонез Виливаємо розтоплене масло.
Додаємо масло Додаємо борошно і крохмаль, сіль, розпушувач. Крохмалю я завжди кладу менше склянки, іноді навіть трохи більше половини і вафлі все одно виходять пишними.
Додаємо крохмаль і розпушувач З борошном треба бути обережним, у мене його йде 1-1,5 склянки всього. Треба дивитися за консистенцією тіста, воно має бути густим як сметана і таким, щоб його зручно було наливати у формочки. Печемо вафлі приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку, за потреби змащуємо форму кожен раз вершковим маслом.
Тісто для вафель Готові вафлі можна їсти просто так, а можна подавати з варенням чи сиропом, згущеним молоком.
Бельгійські вафлі
Комментарии
Кто нибудь пробовал?