Рецепт Бельгійські вафлі с фото

Бельгійські вафлі

Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать плита Бельгийская кухня детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Цей рецепт потрапив до мене випадково, але спробувавши його, я виділила йому почесне місце у своїх кулінарних запасах. Вафлі дійсно виходять завжди пишними і дуже розсипчастими. Їх приємно їсти як у гарячому, так і в холодному вигляді. І найголовніше - їх виходить дуже багато!

Теги

мука, крохмаль, майонез

Ингредиенты

  • 3 яйця
  • 50 гр масла або маргарину
  • 1 склянка цукру (у мене двістіграмова, але можна і менше, хто як любить)
  • 6-7 столових ложок майонезу
  • пакетик ванільного цукру
  • щіпка солі
  • пів чайної ложечки соди або 1 чайну ложку розпушувача (я користуюсь розпушувачем)
  • 1 склянка крохмалю
  • 3 склянки борошна (у мене менше йде)

Приготовление

  1. Ось такі продукти нам знадобляться:

    Інгредієнти для вафель
    Інгредієнти для вафель
  2. Спочатку топимо масло на водяній бані.

    Розтоплюємо масло
    Розтоплюємо масло
  3. Беремо яйця і цукор, ванілін, збиваємо їх вінчиком.

    Збиваємо яйця з цукром
    Збиваємо яйця з цукром
  4. Додаємо майонез (6-7 столових ложок).

    Додаємо майонез
    Додаємо майонез
  5. Виливаємо розтоплене масло.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  6. Додаємо борошно і крохмаль, сіль, розпушувач. Крохмалю я завжди кладу менше склянки, іноді навіть трохи більше половини і вафлі все одно виходять пишними.

    Додаємо крохмаль і розпушувач
    Додаємо крохмаль і розпушувач
  7. З борошном треба бути обережним, у мене його йде 1-1,5 склянки всього. Треба дивитися за консистенцією тіста, воно має бути густим як сметана і таким, щоб його зручно було наливати у формочки. Печемо вафлі приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку, за потреби змащуємо форму кожен раз вершковим маслом.

    Тісто для вафель
    Тісто для вафель
  8. Готові вафлі можна їсти просто так, а можна подавати з варенням чи сиропом, згущеним молоком.

    Бельгійські вафлі
    Бельгійські вафлі
Оценка 5 / 5 на основе 21280
Домашняя
мука, крохмаль, майонез
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Мария
Мария

Кто нибудь пробовал?