Рецепт Дрезденський (різдвяний) штолен с фото

Дрезденський (різдвяний) штолен

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Немецкая кухня всем остальным к Новому Году

Дрезденський штолен — традиційна німецька страва. Випікається він за 3-4 тижні до Різдва або Нового року, потім довго настоюється. Це не пишна, повітряна здоба, а навпаки — щільне і дуже ситне тісто. Але повірте, це дуже смачно і незвичайно!!!

Теги

изюм, мука, яйца

Ингредиенты

На два кекси нам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла (150 для тіста і 50 для просочення)
  • 2 яйця
  • 300 г цукатів, сухофруктів та горіхів (всього)
  • цедра 2 лимонів
  • 100 мл рому або коньяку
  • 500 г борошна (приблизно)
  • 200 мл молока
  • 150 г цукру
  • 1/4 ч. л. солі
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 50 г цукрової пудри
  • спеції на смак: мелений імбир, ваніль, мускатний горіх

Приготовление

  1. Для штолена нам знадобляться такі інгредієнти:

    Продукти для штолена
    Продукти для штолена
  2. Першим ділом треба замочити наші сухофрукти в ромі або коньяці на 6-12 годин. Не хвилюйтеся, смак алкоголю у випічці відчуватися не буде, але аромат буде неповторним! Тепер робимо опару. Беремо підігріте до 35 градусів молоко, дріжджі та 1 ст. л. цукру. Перемішуємо і відставляємо на 20 хвилин.

    Робимо опару
    Робимо опару
  3. В окремій мисочці змішуємо всі сухі інгредієнти: цукор, спеції та цедру лимона.

    Змішуємо сухі інгредієнти
    Змішуємо сухі інгредієнти
  4. Добре підтануле масло змішуємо з молоком (100 мл) і яйцями. Злегка збиваємо. Якщо з'являться грудочки - не страшно, вони потім зникнуть під час вимішування тіста.

    Збиваємо молоко, яйця та масло
    Збиваємо молоко, яйця та масло
  5. Тепер змішуємо нашу суху суміш з масляною.

    Змішуємо 2 суміші
    Змішуємо 2 суміші
  6. Тим часом, наша опара підійшла.

    Опара підійшла
    Опара підійшла
  7. Виливаємо опару в миску, де ми попередньо змішали суху та масляну суміш.

    Додаємо опару
    Додаємо опару
  8. Залишилося додати борошна і можна замішувати тісто. Борошно краще додавати потроху, щоб не переборщити. Примітка: тісто має вийти еластичним, не липнути до рук. Поставте його в тепле місце (можна у мультиварку на режим «йогурт», приблизно на 1 годину). Врахуйте, що це дуже жирне і важке тісто, тому підніматися воно може і набагато довше. Важливо дочекатися його підйому в два рази!!!

    Замісили тісто
    Замісили тісто
  9. Як тільки тісто добре зійшло, його необхідно дістати з мультиварки (або теплого місця).

    Тісто піднялося
    Тісто піднялося
  10. Беремо наші вимочені сухофрукти і замішуємо невеликими порціями в тісто.

    Додаємо сухофрукти в тісто
    Додаємо сухофрукти в тісто
  11. Розділяємо тісто на дві частини і формуємо два батони. Кладемо їх на деко і даємо добре настоятися ще приблизно годину. Не чекайте, що тісто сильно підніметься, воно просто трохи стане пишнішим.

    Штолени настоюються
    Штолени настоюються
  12. Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо штолени протягом 40-60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Гарячі штолени змащуємо рясно вершковим маслом. Коли вони охолонуть їх треба посипати цукровою пудрою і загорнути у фольгу, заховати на пару тижнів у шафу.

    Готовий штолен
    Готовий штолен
  13. У розрізі штолен виглядає ось так:

    Штолен у розрізі
    Штолен у розрізі
Оценка 5 / 5 на основе 11264
Домашняя
изюм, мука, яйца
PT60M
PT60M
0

Комментарии