
Дрезденський (різдвяний) штолен
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Немецкая кухня всем остальным к Новому Году
Дрезденський штолен — традиційна німецька страва. Випікається він за 3-4 тижні до Різдва або Нового року, потім довго настоюється. Це не пишна, повітряна здоба, а навпаки — щільне і дуже ситне тісто. Але повірте, це дуже смачно і незвичайно!!!
Теги
Ингредиенты
На два кекси нам знадобиться:
- 200 г вершкового масла (150 для тіста і 50 для просочення)
- 2 яйця
- 300 г цукатів, сухофруктів та горіхів (всього)
- цедра 2 лимонів
- 100 мл рому або коньяку
- 500 г борошна (приблизно)
- 200 мл молока
- 150 г цукру
- 1/4 ч. л. солі
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 50 г цукрової пудри
- спеції на смак: мелений імбир, ваніль, мускатний горіх
Приготовление
Для штолена нам знадобляться такі інгредієнти:
Продукти для штолена Першим ділом треба замочити наші сухофрукти в ромі або коньяці на 6-12 годин. Не хвилюйтеся, смак алкоголю у випічці відчуватися не буде, але аромат буде неповторним! Тепер робимо опару. Беремо підігріте до 35 градусів молоко, дріжджі та 1 ст. л. цукру. Перемішуємо і відставляємо на 20 хвилин.
Робимо опару В окремій мисочці змішуємо всі сухі інгредієнти: цукор, спеції та цедру лимона.
Змішуємо сухі інгредієнти Добре підтануле масло змішуємо з молоком (100 мл) і яйцями. Злегка збиваємо. Якщо з'являться грудочки - не страшно, вони потім зникнуть під час вимішування тіста.
Збиваємо молоко, яйця та масло Тепер змішуємо нашу суху суміш з масляною.
Змішуємо 2 суміші Тим часом, наша опара підійшла.
Опара підійшла Виливаємо опару в миску, де ми попередньо змішали суху та масляну суміш.
Додаємо опару Залишилося додати борошна і можна замішувати тісто. Борошно краще додавати потроху, щоб не переборщити. Примітка: тісто має вийти еластичним, не липнути до рук. Поставте його в тепле місце (можна у мультиварку на режим «йогурт», приблизно на 1 годину). Врахуйте, що це дуже жирне і важке тісто, тому підніматися воно може і набагато довше. Важливо дочекатися його підйому в два рази!!!
Замісили тісто Як тільки тісто добре зійшло, його необхідно дістати з мультиварки (або теплого місця).
Тісто піднялося Беремо наші вимочені сухофрукти і замішуємо невеликими порціями в тісто.
Додаємо сухофрукти в тісто Розділяємо тісто на дві частини і формуємо два батони. Кладемо їх на деко і даємо добре настоятися ще приблизно годину. Не чекайте, що тісто сильно підніметься, воно просто трохи стане пишнішим.
Штолени настоюються Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо штолени протягом 40-60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Гарячі штолени змащуємо рясно вершковим маслом. Коли вони охолонуть їх треба посипати цукровою пудрою і загорнути у фольгу, заховати на пару тижнів у шафу.
Готовий штолен У розрізі штолен виглядає ось так:
Штолен у розрізі
Комментарии