Рецепт Торт «Пані Валевська» с фото

Торт «Пані Валевська»

Рецепт на 7 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Польская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Цей рецепт мені потрапив на очі абсолютно випадково, але виявився доречним. Особливу радість він приніс дітям. В оригіналі він трохи інший - замість вишневого варення там смородинове, а замість грецьких горіхів - мигдальні пелюстки. Але я адаптувала його під свою сім'ю і не прогадала. Спробуйте і ви!

Теги

вишня, мука, молоко

Ингредиенты

  • Борошно - 400-500 г в тісто і 3 ст. л. в крем
  • Розпушувач для тіста - 1,5 ч. ложки
  • Цукор або цукрова пудра - 0,5 ст в тісто і 1,5 ст в безе (я брала менше) + 3 ст. л. в крем
  • Яйця - 6 жовтків в тісто, 6 білків в безе, 2 жовтки в крем
  • Масло вершкове - 200 г в тісто, 200 г в крем
  • Крохмаль картопляний (я брала кукурудзяний) - 1 ст. л. в безе і 3 ст. л. в крем
  • Варення - підійде будь-який джем або повидло - 300-400 г
  • Молоко - 500 мл (в крем)
  • Ванілін або ванільний цукор
  • Горіхи (я брала грецькі) в ідеалі мигдальні пелюстки
  • Лікер або будь-яка есенція на ваш смак (я брала барбарис)

Приготовление

  1. Ось наші інгредієнти. Правда, на фото немає крохмалю, а в рецепті він є.

    Інгредієнти для торта
    Інгредієнти для торта
  2. Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків. Білки ховаємо в холодильник, щоб вони не нагрівалися, до них ми повернемося трохи пізніше. Починаємо готувати пісочне тісто. Для цього змішуємо підтануле вершкове масло (200 г), цукор (або цукрову пудру) - 0,5 склянки і жовтки. Добре все розтираємо виделкою.

    змішуємо масло, цукор і жовтки
    змішуємо масло, цукор і жовтки
  3. Потім додаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто. Воно має вийти не дуже крутим, еластичним. Ділимо його на дві частини, оскільки коржі будемо випікати по черзі, в два етапи.

    Пісочне тісто готове
    Пісочне тісто готове
  4. Далі беремо одну частину тіста і розкачуємо її тонким шаром по деку будь-якої зручної форми. Я використовувала квадратну, як в оригіналі.

    Розкачуємо тісто
    Розкачуємо тісто
  5. Змащуємо наше тісто варенням. Я брала наше улюблене - вишневе. Воно домашнє, тож зайвої рідини там не було, про те, що воно потече я не переживала.

    Змащуємо тісто варенням
    Змащуємо тісто варенням
  6. Тепер приступаємо до збивання білків. Починаємо їх збивати, потім поступово вводимо цукор або цукрову пудру і в самому кінці - крохмаль. Продовжуємо збивати до стійких піків. Примітка: хоч білки і виходять в підсумку міцними, але ризикувати не варто - краще розділіть збивання на два етапи, збивайте безпосередньо перед тим, як намазувати корж.

    Збиваємо білки
    Збиваємо білки
  7. Тепер наносимо безе на тісто.

    Білки на тісті
    Білки на тісті
  8. Акуратно розрівнюємо білки по поверхні тіста. Я не врахувала один момент - білки запікаються в тому вигляді, в якому їх поміщають у духовку. Тому перший корж вийшов трохи «шорсткуватим», але на смаку це не позначилося.

    Розрівнюємо білки
    Розрівнюємо білки
  9. Посипаємо тісто улюбленими горішками і відправляємо у розігріту до 175 градусів духовку хвилин на 30-40. У мене все пропеклося трохи менше ніж за півгодини.

    Посипаємо тісто горіхами
    Посипаємо тісто горіхами
  10. Поки печуться коржі, робимо крем. Для цього змішуємо в мисочці борошно, цукор, крохмаль і два жовтки.

    Інгредієнти для крему
    Інгредієнти для крему
  11. Після цього додаємо туди 1 склянку молока. Знову добре все перемішуємо. А решту молока ставимо на газ і доводимо до кипіння.

    Додаємо молоко
    Додаємо молоко
  12. Потім у масу, що утворилася вливаємо окроплене молоко, постійно помішуючи ложкою.

    Додаємо окроп
    Додаємо окроп
  13. Тепер ставимо наш крем варитися на маленькому вогні на 5-7 хвилин до повного загустіння. Увага: масу потрібно весь час помішувати щоб уникнути утворення грудочок. Але якщо вони навіть утворяться, то не біда - до кінця процесу загустіння вони зникнуть. Крем набуде ось такого гарного жовтенького вигляду:

    Готовий крем
    Готовий крем
  14. Поки наш крем охолоджується, збиваємо до біла 200 г підтанулого масла з ваніліном та есенцією. Потім змішуємо його з кремом. Тепер можна збирати наш торт. Спочатку беремо один корж (остиглий) і змащуємо його рясно кремом. В оригіналі кремом потрібно змащувати лише один корж, а верхній просто посипати мигдальними пелюстками. Але знаючи, як мої дітлахи люблять крем, я змастила обидва коржі, тим більше, що крему вийшло вдосталь.

    Змащений кремом корж
    Змащений кремом корж
  15. Зверху торт можна прикрасити так, як того бажає душа. У моєму випадку мої помічники побажали посипати його трішки шоколадом.

    Торт готовий!
    Торт готовий!
  16. Приємного чаювання!

    Торт
    Торт "Пані Валевська"
Оценка 5 / 5 на основе 12262
Домашняя
вишня, мука, молоко
PT60M
PT60M
0

Комментарии