
Торт «Пані Валевська»
Рецепт на 7 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Польская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Цей рецепт мені потрапив на очі абсолютно випадково, але виявився доречним. Особливу радість він приніс дітям. В оригіналі він трохи інший - замість вишневого варення там смородинове, а замість грецьких горіхів - мигдальні пелюстки. Але я адаптувала його під свою сім'ю і не прогадала. Спробуйте і ви!
Теги
Ингредиенты
- Борошно - 400-500 г в тісто і 3 ст. л. в крем
- Розпушувач для тіста - 1,5 ч. ложки
- Цукор або цукрова пудра - 0,5 ст в тісто і 1,5 ст в безе (я брала менше) + 3 ст. л. в крем
- Яйця - 6 жовтків в тісто, 6 білків в безе, 2 жовтки в крем
- Масло вершкове - 200 г в тісто, 200 г в крем
- Крохмаль картопляний (я брала кукурудзяний) - 1 ст. л. в безе і 3 ст. л. в крем
- Варення - підійде будь-який джем або повидло - 300-400 г
- Молоко - 500 мл (в крем)
- Ванілін або ванільний цукор
- Горіхи (я брала грецькі) в ідеалі мигдальні пелюстки
- Лікер або будь-яка есенція на ваш смак (я брала барбарис)
Приготовление
Ось наші інгредієнти. Правда, на фото немає крохмалю, а в рецепті він є.
Інгредієнти для торта Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків. Білки ховаємо в холодильник, щоб вони не нагрівалися, до них ми повернемося трохи пізніше. Починаємо готувати пісочне тісто. Для цього змішуємо підтануле вершкове масло (200 г), цукор (або цукрову пудру) - 0,5 склянки і жовтки. Добре все розтираємо виделкою.
змішуємо масло, цукор і жовтки Потім додаємо борошно і розпушувач, замішуємо тісто. Воно має вийти не дуже крутим, еластичним. Ділимо його на дві частини, оскільки коржі будемо випікати по черзі, в два етапи.
Пісочне тісто готове Далі беремо одну частину тіста і розкачуємо її тонким шаром по деку будь-якої зручної форми. Я використовувала квадратну, як в оригіналі.
Розкачуємо тісто Змащуємо наше тісто варенням. Я брала наше улюблене - вишневе. Воно домашнє, тож зайвої рідини там не було, про те, що воно потече я не переживала.
Змащуємо тісто варенням Тепер приступаємо до збивання білків. Починаємо їх збивати, потім поступово вводимо цукор або цукрову пудру і в самому кінці - крохмаль. Продовжуємо збивати до стійких піків. Примітка: хоч білки і виходять в підсумку міцними, але ризикувати не варто - краще розділіть збивання на два етапи, збивайте безпосередньо перед тим, як намазувати корж.
Збиваємо білки Тепер наносимо безе на тісто.
Білки на тісті Акуратно розрівнюємо білки по поверхні тіста. Я не врахувала один момент - білки запікаються в тому вигляді, в якому їх поміщають у духовку. Тому перший корж вийшов трохи «шорсткуватим», але на смаку це не позначилося.
Розрівнюємо білки Посипаємо тісто улюбленими горішками і відправляємо у розігріту до 175 градусів духовку хвилин на 30-40. У мене все пропеклося трохи менше ніж за півгодини.
Посипаємо тісто горіхами Поки печуться коржі, робимо крем. Для цього змішуємо в мисочці борошно, цукор, крохмаль і два жовтки.
Інгредієнти для крему Після цього додаємо туди 1 склянку молока. Знову добре все перемішуємо. А решту молока ставимо на газ і доводимо до кипіння.
Додаємо молоко Потім у масу, що утворилася вливаємо окроплене молоко, постійно помішуючи ложкою.
Додаємо окроп Тепер ставимо наш крем варитися на маленькому вогні на 5-7 хвилин до повного загустіння. Увага: масу потрібно весь час помішувати щоб уникнути утворення грудочок. Але якщо вони навіть утворяться, то не біда - до кінця процесу загустіння вони зникнуть. Крем набуде ось такого гарного жовтенького вигляду:
Готовий крем Поки наш крем охолоджується, збиваємо до біла 200 г підтанулого масла з ваніліном та есенцією. Потім змішуємо його з кремом. Тепер можна збирати наш торт. Спочатку беремо один корж (остиглий) і змащуємо його рясно кремом. В оригіналі кремом потрібно змащувати лише один корж, а верхній просто посипати мигдальними пелюстками. Але знаючи, як мої дітлахи люблять крем, я змастила обидва коржі, тим більше, що крему вийшло вдосталь.
Змащений кремом корж Зверху торт можна прикрасити так, як того бажає душа. У моєму випадку мої помічники побажали посипати його трішки шоколадом.
Торт готовий! Приємного чаювання!
Торт "Пані Валевська"
Комментарии