
Салат «Мімоза»
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое охлаждать без термической обработки всем остальным на праздник на каждый день
Салат «Мімоза» у всіх асоціюється з весною, гілками мімози. Весна зовсім не за горами, тому щоб хоч якось наблизити її прихід, я вирішила зробити цей салатик і поділитися його рецептом з вами.
Теги
яйца, сардины в масле, майонез
Ингредиенты
- Картопля варена - 3 шт
- Морква варена - 2 шт
- Цибуля - 1 шт
- Яйця - 5 шт
- Сардини в олії - 1 банка
- Сир твердий - 50 г
- Майонез
Приготовление
Ось такі інгредієнти нам знадобляться:
Продукти для «Мімози» Спершу беремо цибулю, дрібно крошимо її та заливаємо окропом. Так вона втратить свою гіркоту, стане солодшою. Даємо постояти 10 хвилин.
Цибуля, залита окропом Першим шаром у тарілку викладаємо сардини. Відкриваємо банку, зливаємо олію, сардини розминаємо виделкою.
Сардини як перший шар Змащуємо перший шар і всі наступні шари майонезом.
Сардини змащуємо майонезом Далі викладаємо білки від яєць. Тремо їх на великій тертці прямо над тарілкою з салатом.
Другий шар - білки Потім тремо моркву, теж на великій тертці. Змащуємо майонезом.
Третій шар - варена морква На моркву викладаємо цибулю. Попередньо воду зливаємо, промиваємо у холодній воді.
Четвертий шар - цибуля Потім тремо на великій тертці картоплю. Дехто її ще й трохи солить, я цього не роблю, оскільки зверху потім ще тру сир, а він сам по собі трохи солоний завжди.
Картопля і сир - п'ятий і шостий шари Останнім акордом є жовток від яйця. Його треба натирати на дрібній тертці, рівномірно по всій тарілці. Змащувати нічим останній шар не треба, так як не вийде ефекту гілочки мімози!
Салат готовий!!! Салат «Мімоза»
Комментарии