Рецепт В'ялені помідори по-італійськи с фото

В'ялені помідори по-італійськи

Рецепт на 2 порций более 120 минут готовить просто блюдо недорогое запекать духовка Итальянская кухня всем остальным вегетарианцам на встречу с друзьями на каждый день

Повз такі в'ялені помідори не пройде жоден гурман. Вони настільки смачні, що доводиться іноді навіть ховати їх від домочадців, а гості, йдучи, благально просять «баночку з собою». Ось вони, справжні помідорки по-італійськи!

Теги

помидор, базилик, оливковое масло

Ингредиенты

  • Помідори «сливки» - 2 кг
  • Приправа «Італійські трави» - 1 пачка
  • Приправа «Коріандр» - 2 ст.л.
  • Перець чорний - 1 ч.л.
  • Базилік свіжий - 2 великих пучки
  • Часник - 2 великі головки
  • Олія оливкова - 700 г
  • Сіль - 2 ст.л.
  • Цукор - 4 ст.л.

Приготовление

  1. Продукти для приготування в'ялених помідорів.

    Необхідні інгредієнти для в'ялених помідорів
    Необхідні інгредієнти для в'ялених помідорів
  2. Спочатку добре миємо помідори, розрізаємо їх уздовж навпіл і укладаємо розрізом догори на деко. Помідори краще купувати середнього розміру, так як маленькі при запіканні сильно всихаються, а великі можуть погано пропекти всередині.

    Порізані помідори, укладені на деко
    Порізані помідори, укладені на деко
  3. Далі, беремо мисочку, висипаємо туди сіль і цукор, перець, приправи і ретельно перемішуємо.

    Суміш солі, цукру та приправ
    Суміш солі, цукру та приправ
  4. Беремо чайну ложку і щедро посипаємо наші помідори отриманою сумішшю з мисочки. Зверху додатково можна посипати ще приправами.

    Помідори, посипані сіллю, перцем, цукром та приправами
    Помідори, посипані сіллю, перцем, цукром та приправами
  5. Відправляємо в такому вигляді наші помідори до духовки. Температуру в духовці виставляємо на 90-100 градусів, режим «Обдув». Запікатися помідори повинні приблизно 3-4 години.

    Помідори після 3-х годин запікання
    Помідори після 3-х годин запікання
  6. Поки помідори дозрівають до потрібної кондиції в духовці, в окрему тарілку нарізаємо базилік. Туди ж ріжемо шматочками часник. Перемішуємо.

    Базилік та часник чекають свого часу
    Базилік та часник чекають свого часу
  7. Коли помідори готові, беремо стерилізовану баночку, укладаємо тонким шаром помідори, потім додаємо шар базиліку з часником і так до самого верху. Коли баночка повна, можна заливати оливкову олію. Олію краще брати гарну, так як від неї залежить, як довго зможуть зберігатися помідори. До речі, в'ялені таким способом помідори можуть зберігатися більше року в холодильнику чи льосі.

    В'ялені помідори в банках
    В'ялені помідори в банках
Оценка 5 / 5 на основе 2233
Домашняя
помидор, базилик, оливковое масло
PT240M
PT240M
0

Комментарии

Ольга
Ольга

Где же сейчас помидоров набрать? А смотрится замечательно, надеюсь такие же вкусные.