Рецепт Пахлава с фото

Пахлава

Рецепт на 24 порций более 120 минут готовить сложно блюдо недорогое выпекать Восточная кухня к Новому Году на праздник

Солодка, хрустка і ароматна - це все про пахлаву! Якщо ви коли-небудь пробували цю східну солодкість, то напевно знаєте, як смачно і ситно вона втамовує голод і доставляє справжнє задоволення. Пахлава - це справжній шедевр у світі кондитерського мистецтва, який підкорив серця людей по всьому світу. Солодка пахлава з шматочками горіхів та ароматним сиропом - це ідеальні ласощі для затишного вечора з чашкою гарячого чаю чи кави. Давайте зануримося у світ східних солодощів і розглянемо, що ж робить пахлаву такою популярною і чудовою!

Теги

мед, арахис, маргарин

Ингредиенты

  • маргарин - 450 г
  • борошно - 1 кг
  • вода - 1 склянка
  • оцет - 2 ст. ложки
  • горілка - 1 ст. ложка
  • яйця - 7 шт.
  • цукор - 1,5 склянки
  • арахіс - 3 склянки
  • мед - 250 г

Приготовление

  1. 300 г маргарину кімнатної температури перетираємо з 4 склянками борошна. Додаємо воду, оцет та горілку.

    Змішані інгредієнти тіста.
    Змішані інгредієнти тіста.
  2. Замішуємо тісто, ділимо на 4 частини і виносимо на годину на холод.

    Замішане тісто.
    Замішане тісто.
  3. Через годину кожну частину розкачуємо, змащуємо маргарином кімнатної температури і складаємо конвертом. Прибираємо на годину до холодильника. Потім знову розкачуємо кожен конверт (не розгортаючи), змащуємо маргарином, складаємо конвертом і прибираємо до холодильника. Так повторюємо ще кілька разів, але маргарин більше не додаємо.

    Змащене маргарином тісто.
    Змащене маргарином тісто.
    Конверт
    Конверт
  4. Випікаємо на деку два з чотирьох коржів. Я ділила два коржі на 3 частини. Так пахлава виходить більш «горіховою» всередині, але випечені коржі ставали менші за розміром.

    Випечений корж
    Випечений корж
  5. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки з цукром. Арахіс подрібнюємо.

    Розкачуємо на деко сире тісто, змащуємо його білковою піною, посипаємо арахісом. Зверху кладемо випечені коржі, кожен змащуючи білковою піною та посипаючи арахісом.

    На самий верх кладемо другий сире тісто.

    Змащуємо і посипаємо коржі.
    Змащуємо і посипаємо коржі.
  6. Оскільки у мене випечені коржі вийшли меншими за деко і сирого тіста, я сирим тістом закрила боки пахлави.

    Тісто
    Тісто
  7. Прямо на деці, перед поміщенням у духовку, гострим ножем розрізаємо на смужки уздовж і поперек, щоб вийшло 24 квадрати. Змащуємо квадрати збитими жовтками.

    Розрізане тісто.
    Розрізане тісто.
    Змащене жовтками.
    Змащене жовтками.
  8. Випікаємо у гарячій духовці до золотистої скоринки. Поки печеться пахлава, розтоплюємо на водяній бані мед.

    Мед і готова пахлава.
    Мед і готова пахлава.
  9. Готові «квадратики» прямо на деці поливаємо розтопленим медом. Охолоджену пахлаву викладаємо на блюдо.

    Пахлава
    Пахлава
  10. Отже, ваша смачна пахлава готова! Ви можете насолоджуватися нею наодинці або поділитися з друзями і родиною. Пахлава - це чудові ласощі для будь-якого часу року, які чудово поєднуються з чашкою гарячого чаю чи кави.

    Перед тим як подавати пахлаву, дайте їй трохи охолонути і настоятися, щоб вона ввібрала всі аромати і смаки. Потім розріжте пахлаву на шматочки і викладіть на блюдо. За бажанням, можна полити пахлаву ароматним сиропом з меду чи цукру, щоб додати ще більше солодощів і насиченості.

    Тепер ви можете насолоджуватися смачною і ароматною пахлавою! Не забувайте, що пахлава - це не лише смачні ласощі, а й справжній витвір мистецтва. Спробуйте приготувати пахлаву самостійно і здивуйте своїх близьких цим чудовим ласощем!

Оценка 5 / 5 на основе 11221
Домашняя
мед, арахис, маргарин
PT240M
PT240M
0

Комментарии

Филя
Филя

хороший рецепт. мама делает постоянно. но только фотографии хотелось бы лучшего качества.

корделия.
корделия.

спасибо за рецепт,очень вкусно. И фото получились хорошие

Кира
Кира

Водка?

марго
марго

зарина
зарина

Я казашка,рахмет сизге коп оте дамди болып шыкты!суреттерде тусиникти тиянакты.