Рецепт Басма (узбецька кухня) с фото

Басма (узбецька кухня)

Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Узбекская кухня всем остальным на праздник на каждый день

Пропоную рецептик басми, може комусь знадобиться!

Теги

мясо, картофель, капуста

Ингредиенты

  • 1 кг м'яса (баранини, або яловичини, або свинини, можна з кістками і жиром)
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 700 г картоплі
  • 350 г моркви
  • середній качан капусти
  • сіль
  • 3 помідори
  • баклажан
  • 2 шт. болгарського перцю
  • буряк
  • гострий стручковий перець
  • зелень, зіра та коріандр

Приготовление

  1. У казан кладемо шматки м'яса, жиром донизу. Якщо є кістки, кладемо їх, зверху - м'ясо. Посипаємо сіллю, зірою та коріандром (трохи).

    викласти м'ясо у казан
    викласти м'ясо у казан
  2. Далі шарами: нарізана цибуля, помідори (посипані сіллю), морква, картопля.

    зверху покласти шарами овочі
    зверху покласти шарами овочі
  3. Далі, що залишилося (цілком: часник, гострий перець, зелень). Посипаємо сіллю і, за бажанням, зірою.

    викласти решту овочів
    викласти решту овочів
  4. Зверху кладемо шматки капусти (без качана), накриваємо капустяним листям.

    зверху - капуста
    зверху - капуста
  5. Казан щільно закриваємо будь-яким емальованим посудом. Пара виходити не повинна. Готуємо на середньому вогні, коли закипить - 45-60 хвилин на слабкому.

    тушкувати до готовності
    тушкувати до готовності
  6. На блюдо викладаємо капустяне листя, далі все по черзі, зверху - часник і перець. На дні казана залишиться смачний бульйон, який можна подати окремо. Цю страву можна готувати в духовці, в горщиках, закритих тістом. Приємного апетиту!

    басма готова
    басма готова
Оценка 5 / 5 на основе 5210
Домашняя
мясо, картофель, капуста
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Anton
Anton

Благодарю!!!!!! Надо будет попробовать!!!!!!!!