Басма (узбецька кухня)
Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить Узбекская кухня всем остальным на праздник на каждый день
Пропоную рецептик басми, може комусь знадобиться!
Теги
Ингредиенты
- 1 кг м'яса (баранини, або яловичини, або свинини, можна з кістками і жиром)
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 700 г картоплі
- 350 г моркви
- середній качан капусти
- сіль
- 3 помідори
- баклажан
- 2 шт. болгарського перцю
- буряк
- гострий стручковий перець
- зелень, зіра та коріандр
Приготовление
У казан кладемо шматки м'яса, жиром донизу. Якщо є кістки, кладемо їх, зверху - м'ясо. Посипаємо сіллю, зірою та коріандром (трохи).
викласти м'ясо у казан Далі шарами: нарізана цибуля, помідори (посипані сіллю), морква, картопля.
зверху покласти шарами овочі Далі, що залишилося (цілком: часник, гострий перець, зелень). Посипаємо сіллю і, за бажанням, зірою.
викласти решту овочів Зверху кладемо шматки капусти (без качана), накриваємо капустяним листям.
зверху - капуста Казан щільно закриваємо будь-яким емальованим посудом. Пара виходити не повинна. Готуємо на середньому вогні, коли закипить - 45-60 хвилин на слабкому.
тушкувати до готовності На блюдо викладаємо капустяне листя, далі все по черзі, зверху - часник і перець. На дні казана залишиться смачний бульйон, який можна подати окремо. Цю страву можна готувати в духовці, в горщиках, закритих тістом. Приємного апетиту!
басма готова












Комментарии
Благодарю!!!!!! Надо будет попробовать!!!!!!!!