Рецепт Мармуровий чізкейк без борошна с фото

Мармуровий чізкейк без борошна

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам худеющим на праздник на каждый день

Наступний десерт «Гастрономівські» кухарі позиціонують як чізкейк. На мій погляд, цей витвір більше схожий на сирну запіканку, тільки ніжніше, легше і пухкіше. Відсутність борошна і коржа позитивно сприймається тими, хто бажає зберегти фігуру, тобто мною. А дітям дуже подобається ця сирно-творожна легкість. Загалом, гарна альтернатива звичайній творожній запіканці. У варіанті для дітей можна не додавати каву і зменшити кількість какао.

Теги

творог, кофе, какао

Ингредиенты

  • 700 г творогу
  • 300 г вершкового сиру
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • щіпка солі
  • 4 ст. л. какао
  • 1 ст. л. розчинної кави

Приготовление

  1. Каву розвести у 3 ст. л. води. Змішати її з какао та 2 ст. л. цукру.

    змішати каву і какао
    змішати каву і какао
  2. Творіг добре збити з сиром, яйцями, ваніллю, цукром, лимонним соком та сіллю. Якщо творіг зернистий, краще його попередньо протерти для більшої однорідності десерту.

    творіг збити з сиром, яйцями, цукром, лимонним соком та сіллю
    творіг збити з сиром, яйцями, цукром, лимонним соком та сіллю
  3. 1/3 творожної маси змішати з шоколадним соусом.

    1/3 творожної маси змішати з шоколадним соусом
    1/3 творожної маси змішати з шоколадним соусом
  4. Роз'ємну форму вистелити папером (дно і бортики). Викласти білу частину маси, в центр акуратно помістити шоколадну.

    викласти білу масу, в центр акуратно помістити шоколадну
    викласти білу масу, в центр акуратно помістити шоколадну
  5. Ножем або паличкою зробити мармуровий візерунок.

    зробити мармуровий візерунок
    зробити мармуровий візерунок
  6. Форму знизу добре обгорнути фольгою і поставити в глибоке деко з киплячою водою. Якщо форму не обгорнути, то вода просочиться через стик і підмочить ваш десерт. Зрозуміло, якщо форма нероз'ємна, то фольга не потрібна.

    поставити на водяну баню
    поставити на водяну баню
  7. Пекти 40 хв при t – 180С. Чізкейк готовий, коли він достатньо ущільнився, але серединка ще трясеться.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  8. Вийняти пиріг з духовки, охолодити, зняти бортики, накрити плівкою та покласти в холодильник на 12 год.

    обгорнути плівкою та покласти на холод
    обгорнути плівкою та покласти на холод
  9. Різати краще гарячим ножем. Чізкейк може кришитися, будьте до цього готові. Смачного!

    чізкейк готовий
    чізкейк готовий

Оценка 5 / 5 на основе 11191
Домашняя
творог, кофе, какао
PT60M
PT60M
0

Комментарии

нюша
нюша

Рима
Рима

Натали
Натали

Бесподобно!! Очень вкусно, а главное без муки и всяких там печений!! А значит низкокалорийно!!!!

Вера
Вера

нужно будет попробовать приготовить

Александра
Александра

Добрый день. А сливочный сыр какой надо брать,названия можно?

Елизавета
Елизавета

Александра, я беру творожные сыры типа Альметте.

Катя
Катя

отличный рецепт, готовила первый раз, все получилось идеально) спасибо) делала все точно как советует автор только взбивала блендером - чизкейк получился нежный и воздушный. кстати если кому интересно где купить кухнонную технику по хорошей цене , то советую зайти на сайт Технопортал,отличный сайт и очень удобный.

Алеся
Алеся

спасибо за рецепт я обязательно его попробую

Алеся
Алеся

а какой сыр именно использовать

Катя
Катя

Получился на 5+! Семья в восторге) больше в Репризу за чизкейками ходить не будем