
Пиріг «Зебрано» шоколадно-банановий
Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Наступний пиріг знову з розряду «я його зліпила з того, що було». Хотілося чогось сирного, а возитися з тістом сил не було. Ось тоді я і згадала про таке сухе тісто: по суті, воно пісочне, але витримувати в холодильнику його не потрібно, викладати бортики теж, а виходить дуже цікаво. Коротше кажучи, пиріг у мене вийшов що треба: в міру солодкий, в міру легкий, а головне - зовсім не обтяжливий. Думала-думала, і назвала його «Зебрано» на честь моєї улюбленої екзотичної породи деревини. Правда, потім знайшла в Інтернеті пироги з такого ж тіста, і звуть їх якось типу «торф'яників». Та гаразд. У мене назва красивіша!
Теги
Ингредиенты
- 225 г борошна
- 110 г вершкового масла
- 2 ст. л. какао
- 100 г будь-яких горіхів
- 4 ст. л. цукру
- щіпка солі
Для начинки:
- 3 банани
- 250 г сиру
- 3 ч. л. сметани
- 2 яйця
- 4 ст. л. цукру
- ваніль
Приготовление
-
Горіхи подрібнити у блендері.
приготувати суху суміш -
Розтерти масло з просіяним борошном у крихту. Додати решту інгредієнтів та горіхи і перемішати.
збити у блендері банани з сиром та яйцями -
Для начинки збити в блендері банани з сиром і яйцями.
додати сметану, цукор і ваніль -
Потім додати сметану, цукор і ваніль.
викласти в форму половину сухої суміші -
Дно знімної форми вистелити папером. Викласти 2/3 сухої суміші, добре розрівняти та утрамбувати.
вилити сирну начинку викласти решту суміші -
Зверху вилити начинку і присипати рештою сухої суміші. Розрівняти і трохи притиснути.
пекти до готовності -
Випікати 40-50 хвилин при t 180°С. Пиріг має ущільнитися.
шматок пирога -
Потім охолодити прямо у формі, накрити плівкою і покласти на холод на декілька годин, і тільки після цього вийняти з форми та розрізати.
пиріг у розрізі -
Цей пиріг можна робити і без какао, а банани замінити тертими яблуками чи грушами, або якимось фруктовим пюре. У будь-якому випадку начинка виходить дуже ніжною!
Комментарии
супер молодец.
супер молодец.