Рецепт Пиріг «Зебрано» шоколадно-банановий с фото

Пиріг «Зебрано» шоколадно-банановий

Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Наступний пиріг знову з розряду «я його зліпила з того, що було». Хотілося чогось сирного, а возитися з тістом сил не було. Ось тоді я і згадала про таке сухе тісто: по суті, воно пісочне, але витримувати в холодильнику його не потрібно, викладати бортики теж, а виходить дуже цікаво. Коротше кажучи, пиріг у мене вийшов що треба: в міру солодкий, в міру легкий, а головне - зовсім не обтяжливий. Думала-думала, і назвала його «Зебрано» на честь моєї улюбленої екзотичної породи деревини. Правда, потім знайшла в Інтернеті пироги з такого ж тіста, і звуть їх якось типу «торф'яників». Та гаразд. У мене назва красивіша!

Теги

творог, банан, какао

Ингредиенты

  • 225 г борошна
  • 110 г вершкового масла
  • 2 ст. л. какао
  • 100 г будь-яких горіхів
  • 4 ст. л. цукру
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 3 банани
  • 250 г сиру
  • 3 ч. л. сметани
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. цукру
  • ваніль

Приготовление

  1. Горіхи подрібнити у блендері.

    приготувати суху суміш
    приготувати суху суміш
  2. Розтерти масло з просіяним борошном у крихту. Додати решту інгредієнтів та горіхи і перемішати.

    збити у блендері банани з сиром та яйцями
    збити у блендері банани з сиром та яйцями
  3. Для начинки збити в блендері банани з сиром і яйцями.

    додати сметану, цукор і ваніль
    додати сметану, цукор і ваніль
  4. Потім додати сметану, цукор і ваніль.

    викласти в форму половину сухої суміші
    викласти в форму половину сухої суміші
  5. Дно знімної форми вистелити папером. Викласти 2/3 сухої суміші, добре розрівняти та утрамбувати.

    вилити сирну начинку
    вилити сирну начинку
    викласти решту суміші
    викласти решту суміші
  6. Зверху вилити начинку і присипати рештою сухої суміші. Розрівняти і трохи притиснути.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  7. Випікати 40-50 хвилин при t 180°С. Пиріг має ущільнитися.

    шматок пирога
    шматок пирога
  8. Потім охолодити прямо у формі, накрити плівкою і покласти на холод на декілька годин, і тільки після цього вийняти з форми та розрізати.

    пиріг у розрізі
    пиріг у розрізі
  9. Цей пиріг можна робити і без какао, а банани замінити тертими яблуками чи грушами, або якимось фруктовим пюре. У будь-якому випадку начинка виходить дуже ніжною!

Оценка 5 / 5 на основе 11143
Домашняя
творог, банан, какао
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Зама
Зама

супер молодец.

Зама
Зама

супер молодец.

рита
рита

Аня
Аня