Рецепт Суп з печеного часнику с фото

Суп з печеного часнику

Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить Европейская кухня на каждый день

Нетривіальний і смачний суп від Джеймі Олівера.

Теги

чеснок, сливки, миндаль

Ингредиенты

  • 4 головки часнику
  • 1 велика цибулина
  • 300 мл вершків 33% жирності
  • 1 л бульйону або води
  • білий хліб розміром приблизно в пів-батона
  • 200 г мигдалю
  • 2 ст л винного оцту
  • сіль, перець, м'ята, коріандр

Приготовление

  1. Часник у шкірці покласти в розігріту до 180°C духовку і пекти його там 30 хвилин до м'якості.

    Часник запекти в духовці
    Часник запекти в духовці
  2. Тим часом обсмажити в олії дрібно нарізану цибулю до прозорості (хвилин 10).

    Обсмажити цибулю
    Обсмажити цибулю
  3. Покласти цибулю в бульйон, влити вершки і довести до кипіння.

    В бульйон додати вершки та цибулю
    В бульйон додати вершки та цибулю
  4. Поки суп гріється, зріжте скоринки з булки і порвіть м'якуш руками на невеликі шматочки.

    Булку порвати руками на шматочки
    Булку порвати руками на шматочки
  5. Закипілий суп залиште на маленькому вогні варитися хвилин на 10.

  6. Вийміть часник з духовки, а на його місце покладіть мигдаль хвилин на 5-10.

    Мигдаль підсушити в духовці
    Мигдаль підсушити в духовці
  7. Часник очистіть від шкірки і покладіть в суп разом з булкою. Додайте оцет і залиште варитися ще на 5 хвилин.

    В суп додати часник і булку
    В суп додати часник і булку
  8. Покласти мигдаль у суп і збити у пюре блендером.

  9. Суп посолити, поперчити. Добре підійдуть такі спеції, як коріандр і м'ята.

  10. Суп можна подавати і гарячим, і холодним. В холодному вигляді він густий, і можна розбавити його молоком.

  11. При подачі можна прикрасити суп часточками апельсина.

    Прикрасити часточкою апельсина
    Прикрасити часточкою апельсина
Оценка 5 / 5 на основе 414
Домашняя
чеснок, сливки, миндаль
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Николай
Николай

Я студент, и захожу на этот сайт по облизываться! Подскажите вкусные и простые блюда из студенческих продуктов, например, гречки!