
Пиріг з нектаринами та франжипаном
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
На всякий випадок відразу поясню, що франжипан - це мигдалева маса, яка робиться з меленого мигдалю та цукру, але, на відміну від марципану, ще й з додаванням яєць та вершкового масла. Це чудова начинка для «кошика» у холодному вигляді, а ще його можна запікати у фруктових пирогах, що я, власне, і зробила. Франжипан можна робити про запас (днів 4 у холодильнику цілком простоїть) і навіть заморожувати.
Цей пиріг можна робити також зі сливами або персиками.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 100 г цукрової пудри
- 2 жовтки
- цедра одного лимона
Для начинки:
- 4 нектарини
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 50 г борошна
- 50 г цукру
- 50 г печива
- 50 г меленого мигдалю
- 1 яйце
- 1 жовток
- 50 г вершкового масла
- 100 мл жирних вершків
Приготовление
Тісто пісочне. Можна робити, хто як вміє. А для тих, хто поки не вміє, викладу процес. Охолоджене масло нарізати кубиками. Борошно просіяти і змішати з цукровою пудрою. Додати щипку солі. Покласти в суміш масло і розтирати до утворення крихти. Руки мають бути холодні!
розтерти в крихту борошно з маслом Додати жовтки і цедру і швидко вимісити гладке тісто. Бажано вкластися хвилин за 3.
додати жовтки і цедру Тісто сформувати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 1 годину.
замісити тісто і прибрати на холод Для начинки печиво подрібнити (я зробила це простою скалкою через плівку).
подрібнити печиво Змішати крихту печива з борошном, цукром і мигдалем.
змішати крихту печива з борошном, цукром і мигдалем Додати вершки, масло, яйце і жовток. Добре перемішати і поставити в холодильник на 30 хвилин.
додати вершки, масло, яйце і жовток Тим часом форму для випічки змастити вершковим маслом і обсипати борошном. Дістати тісто, розкачати його. Викласти тісто у форму, зробивши бортики. Прибрати в холодильник ще на 30 хвилин.
тісто розкачати і викласти у форму Нектарини розрізати навпіл, вийняти кісточки, очистити від шкірки. Помістити на 30 секунд у кип'яток. Після чого відразу ж викласти в миску з холодною водою.
бланшувати нектарини Викласти зрізом вниз і присипати цукровою пудрою. Залишити на 5 хвилин.
присипати цукровою пудрою Вийняти з холодильника форму з тістом і франжипаном. Викласти франжипан на тісто, ретельно вирівняти поверхню. Поверх викласти половинки нектаринів.
викласти на корж франжипан і нектарини Випікати 30-40 хвилин при 160-180 градусах.
пекти до готовності Цей пиріг дуже зручний у приготуванні, т.к. його можна «збирати» протягом дня: тісто зробив за 5 хвилин - в холодильник на будь-який час; франжипан - та ж історія, стоїть на холоді скільки завгодно; знову ж тісто у форму виклав - можна робити інші справи чи з дитиною погратися. Для молодих і зайнятих мам - те, що потрібно! А смачно як..!
Комментарии