Рецепт Пиріг з нектаринами та франжипаном с фото

Пиріг з нектаринами та франжипаном

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

На всякий випадок відразу поясню, що франжипан - це мигдалева маса, яка робиться з меленого мигдалю та цукру, але, на відміну від марципану, ще й з додаванням яєць та вершкового масла. Це чудова начинка для «кошика» у холодному вигляді, а ще його можна запікати у фруктових пирогах, що я, власне, і зробила. Франжипан можна робити про запас (днів 4 у холодильнику цілком простоїть) і навіть заморожувати.
Цей пиріг можна робити також зі сливами або персиками.

Теги

нектарин, сливки, миндаль

Ингредиенты

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • цедра одного лимона

Для начинки:

  • 4 нектарини
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 50 г борошна
  • 50 г цукру
  • 50 г печива
  • 50 г меленого мигдалю
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 50 г вершкового масла
  • 100 мл жирних вершків

Приготовление

  1. Тісто пісочне. Можна робити, хто як вміє. А для тих, хто поки не вміє, викладу процес. Охолоджене масло нарізати кубиками. Борошно просіяти і змішати з цукровою пудрою. Додати щипку солі. Покласти в суміш масло і розтирати до утворення крихти. Руки мають бути холодні!

    розтерти в крихту борошно з маслом
    розтерти в крихту борошно з маслом
  2. Додати жовтки і цедру і швидко вимісити гладке тісто. Бажано вкластися хвилин за 3.

    додати жовтки і цедру
    додати жовтки і цедру
  3. Тісто сформувати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 1 годину.

    замісити тісто і прибрати на холод
    замісити тісто і прибрати на холод
  4. Для начинки печиво подрібнити (я зробила це простою скалкою через плівку).

    подрібнити печиво
    подрібнити печиво
  5. Змішати крихту печива з борошном, цукром і мигдалем.

    змішати крихту печива з борошном, цукром і мигдалем
    змішати крихту печива з борошном, цукром і мигдалем
  6. Додати вершки, масло, яйце і жовток. Добре перемішати і поставити в холодильник на 30 хвилин.

    додати вершки, масло, яйце і жовток
    додати вершки, масло, яйце і жовток
  7. Тим часом форму для випічки змастити вершковим маслом і обсипати борошном. Дістати тісто, розкачати його. Викласти тісто у форму, зробивши бортики. Прибрати в холодильник ще на 30 хвилин.

    тісто розкачати і викласти у форму
    тісто розкачати і викласти у форму
  8. Нектарини розрізати навпіл, вийняти кісточки, очистити від шкірки. Помістити на 30 секунд у кип'яток. Після чого відразу ж викласти в миску з холодною водою.

    бланшувати нектарини
    бланшувати нектарини
  9. Викласти зрізом вниз і присипати цукровою пудрою. Залишити на 5 хвилин.

    присипати цукровою пудрою
    присипати цукровою пудрою
  10. Вийняти з холодильника форму з тістом і франжипаном. Викласти франжипан на тісто, ретельно вирівняти поверхню. Поверх викласти половинки нектаринів.

    викласти на корж франжипан і нектарини
    викласти на корж франжипан і нектарини
  11. Випікати 30-40 хвилин при 160-180 градусах.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  12. Цей пиріг дуже зручний у приготуванні, т.к. його можна «збирати» протягом дня: тісто зробив за 5 хвилин - в холодильник на будь-який час; франжипан - та ж історія, стоїть на холоді скільки завгодно; знову ж тісто у форму виклав - можна робити інші справи чи з дитиною погратися. Для молодих і зайнятих мам - те, що потрібно! А смачно як..!

Оценка 5 / 5 на основе 11124
Домашняя
нектарин, сливки, миндаль
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Виорелька
Виорелька

\r\n\r\nМуж и дети почему-то не любят запеченные фрукты.. А они полезны. Зачетный рецепт.