Рецепт Пиріг з тонкого лавашу з м'ясом с фото

Пиріг з тонкого лавашу з м'ясом

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать Кавказская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Пироги з лавашу - дуже зручна і смачна річ!
Як будь-які пироги, їх можна робити абсолютно з будь-якою начинкою. Головне - не потрібно возитися з тістом.

Теги

фарш, лаваш, кефир

Ингредиенты

  • 3 тонких вірменських лаваші (приблизно 80х40 см)
  • 1 кг м'ясного фаршу
  • 2 великих помідори
  • 2 цибулини
  • 300 г адигейського сиру (натерти)
  • 500 мл кефіру
  • 3 яйця
  • спеції та сіль до смаку (часник, гострий перець, зелень)

Приготовление

  1. Фарш обсмажити до готовності з цибулею та помідорами. Помідори додати за 5 хв до кінця.

    обсмажити фарш з цибулею та помідорами
    Обсмажити фарш з цибулею та помідорами
  2. Охолодити та змішати з тертим сиром і спеціями.

    змішати з сиром
    Змішати з сиром
  3. Зробити заливку: змішати кефір з яйцями і посолити.

    приготувати заливку
    Приготувати заливку
  4. Велику форму розміром 25х40 см змастити олією.

  5. Викласти один лаваш, залишивши звисати краї, і добре змастити його кефіром (краї можна не змащувати).

    лаваш у формі, змазаний заливкою
    Лаваш у формі, змазаний заливкою
  6. Зверху аналогічно покласти другий лаваш і змастити його.

  7. Так само покласти третій і теж змастити.

  8. Викласти 1/3 фаршу та полити його декількома столовими ложками заливки.

    викласти начинку
    Викласти начинку
  9. Закрити краями верхнього лавашу, змащуючи їх по мірі підгортання.

    підігнути краї
    Підігнути краї
  10. Викласти ще 1/3 фаршу + трохи заливки, і теж накрити краями другого лавашу.

  11. З третім шаром все точно так само.

  12. Наприкінці залити пиріг зверху залишками заливки і поставити в духовку на 30 хв (180-200С°).

    пиріг перед випічкою
    Пиріг перед випічкою
  13. Пиріг має гарно зарум'янитися.

    готовий пиріг
    Готовий пиріг
  14. Вийняти пиріг, накрити плівкою, щоб верхня кірочка розм'якла.

    шматок пирога
    Шматок пирога
Оценка 5 / 5 на основе 11119
Домашняя
фарш, лаваш, кефир
PT60M
PT60M
0

Комментарии

нина
нина

Мне нравится ваша страничка очень просто и понятно

Наталия
Наталия

Готовлю по Вашему рецепту уже несколько лет и сегодня, готовя в надцатый раз, решила сказать Огромное Спасибо за эту чудесную идею. У нас это блюдо зовется лазаньей и может быть и с грибами, и с ветчиной, и с кур.филе как сегодня. Овощи и зелень добавляются по сезону в ассортименте. Всегда неизменно превосходный результат!!!!!!