
Піца з куркою, шинкою та огірочками
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Итальянская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Що може бути краще, ніж свіжа піца, приготована з любов'ю і насолодження кожним кусочком? Сьогодні я розповім вам про варіацію цієї смачної страви - піцу з куркою, шинкою та огірочками. Простий і в той же час насичений смаками, цей рецепт дозволяє поєднати ніжність курки та шинки з освіжаючими нотками огірочків. Створіть магію на своїй кухні і насолодіться цією апетитною піцою в затишній обстановці разом з близькими.
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- 200 г борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 2/3 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. цукру
- 1 ст.л. рослинної олії
- 130 мл теплої води
Соус:
- 1 банка томатів у власному соку
- часник
- зелень
- сіль, перець
Начинка:
- невеликий шматочок шинки
- шматочок курки
- 1/2 банки кукурудзи
- 5-6 кільчастих огірків
- пучок свіжого кропу
- 200 г моцарелли
- 150 г пармезану
Приготовление
-
Борошно просіяти гіркою, всипати в центр сіль, дріжджі, цукор, влити олію та теплу воду.
в мучну суміш влити воду та олію -
Замісити тісто. Воно має відставати від рук.
Тісто накрити серветкою і поставити в тепле місце на 15 хвилин. Через 15 хвилин знову замісити і залишити ще на 15 хвилин.
замісити тісто -
Соус: Я не люблю мазати піцу томатною пастою і, тим більше, кетчупом. Краще приготувати соус ґрунтовно шляхом випарювання томатів у власному соку. Нічого складного в цьому немає. Беремо банку томатів, очищаємо томати від шкірки, дрібно ріжемо або пюріруємо блендером, кладемо в сковорідку разом з соком, доводимо до кипіння і випарюємо рідину хвилин 15-20. Можна додати в соус часник, цибулю, базилік, орегано та інші спеції на ваш смак. Сіль та перець - відповідно.
приготувати соус з томатів -
Начинка: Якщо ви здійснили кулінарний подвиг і зробили обидва попередні етапи, вважайте, що ви навчилися готувати піцу. Будь-яку! Тепер начинка - ваша суто особиста справа. Робіть, що хочете, на ваш смак, пам'ятаючи, що піца, як і багато страв, народилася від бажання вдало прилаштувати залишки трапези. Мій варіант був такий: шинку я нарізала смужками, курку - кубиками, огірки - кружальцями, зелень подрібнила, сири натерла. Тепер збираємо піцу. Тісто розкачуємо в коло.
розкачати тісто -
Викладаємо у трохи змащену рослинною олією форму. Наколюємо виделкою. Я зробила бортики спеціально, т.к. начинки вийшло багато.
викласти тісто у форму -
Зверху мажемо нашим соусом і посипаємо моцарелою. Потім викладаємо начинку, посипаємо пармезаном і випікаємо 10-15 хвилин при t-200С. Важливо піцу не перетримувати! Тісто пропікається дуже швидко!
піца готова Ось, власне, і все. Нічого складного.
Комментарии