
Картопляний тарт з овочами та копченою курочкою
Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Часто у вас залишається трохи відвареної картоплі, якої на вечерю вже явно не вистачить, а викинути рука не піднімається? У нас таке трапляється часто, особливо після святкових застілль. Але саме ця холодна вчорашня картопля є чудовим інгредієнтом для різних смачних штучок! Гаряча і свіжа з нею тут не зрівняється.
Ось, наприклад: картопляний тарт! Чудовий пиріг, який може видозмінюватися від разу до разу, залежно від того, яку начинку вам захочеться в нього покласти. Головне правило: ваша начинка не повинна бути вологою. А в іншому - величезний простір для фантазії: м'ясо, риба, гриби і овочі в різних модифікаціях і поєднаннях; будь-які залишки з холодильника. Це, як піца: вбере в себе все і буде смачно.
Зі свіжими літніми овочами картопляне тісто поєднується просто чудово! Найчастіше я так і роблю, але цього разу додала ще й копчену грудку для аромату. Вийшло супер!
Теги
Ингредиенты
Для тіста вам знадобиться:
- 250 г холодної відвареної картоплі (краще вчорашньої)
- 20 г борошна
- 75 + 50 г вершкового масла
- 1-2 цибулини
- сіль, перець, мускатний горіх за смаком
Для начинки:
- 500 г кабачка
- 1 болгарський перець
- 1-2 помідори
- 50 г зеленої цибулі
- 3-4 зубчики часнику
- 1 копчена куряча грудка
- 100 г твердого сиру
- сіль
Приготовление
-
Спочатку готуємо тісто.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в 50 г вершкового масла хвилини 5-7.
обсмажити цибулю -
Картоплю розім'яти і змішати з цибулею та виділеним соком. Приправити спеціями.
змішати цибулю і картоплю -
Борошно просіяти і розтерти на крихту з 75 г масла.
борошно з маслом розтерти на крихту -
Змішати крихту і пюре в однорідну масу і трохи вимісити тісто.
замісити тісто -
Викласти тісто у форму, зробивши бортики, і покласти у морозилку.
Тісто може там знаходитися дуже довго, тому можна робити його заздалегідь як заготовку.
викласти тісто у форму -
Поки тісто замерзає, спокійно займайтеся начинкою.
Кабачок почистити і нарізати тонкими півкільцями. Перець почистити від насіння і нарізати смужками. Викласти в сковорідку і трохи обсмажити на рослинній олії.
обсмажити кабачок і перець -
Додати дрібно нарізані помідори і часник. Посолити і тушкувати хвилин 10 до виділення соку.
Сік потрібно обов'язково злити, щоб він не підмочив корж. Для цього і солимо овочі, інакше соку буде зовсім мало, а вийде він весь вже в духовці.
додати помідори і часник -
Курятину нарізати кубиками. Зелень подрібнити. Натерти сир.
Корж вийняти з морозилки і присипати половиною сиру.
корж присипати сиром -
Викласти курятину і зелень, потім овочі і знову присипати сиром.
викласти начинку -
Випікати 30-40 хвилин при t- 180-200С.
запекти в духовці -
Подавати теплим.
тарт готовий Смачного!
Комментарии
Смотрится очень аппетитно, спасибо.
отличный)второй раз буду делать)понравилось
Спасибо за замечательный рецепт
Вкуснятина...
Рецептик просто класс, спасибо!