Рецепт Картопляний тарт з овочами та копченою курочкою с фото

Картопляний тарт з овочами та копченою курочкою

Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Часто у вас залишається трохи відвареної картоплі, якої на вечерю вже явно не вистачить, а викинути рука не піднімається? У нас таке трапляється часто, особливо після святкових застілль. Але саме ця холодна вчорашня картопля є чудовим інгредієнтом для різних смачних штучок! Гаряча і свіжа з нею тут не зрівняється.

Ось, наприклад: картопляний тарт! Чудовий пиріг, який може видозмінюватися від разу до разу, залежно від того, яку начинку вам захочеться в нього покласти. Головне правило: ваша начинка не повинна бути вологою. А в іншому - величезний простір для фантазії: м'ясо, риба, гриби і овочі в різних модифікаціях і поєднаннях; будь-які залишки з холодильника. Це, як піца: вбере в себе все і буде смачно.

Зі свіжими літніми овочами картопляне тісто поєднується просто чудово! Найчастіше я так і роблю, але цього разу додала ще й копчену грудку для аромату. Вийшло супер!

Теги

картофель, курица, кабачок

Ингредиенты

Для тіста вам знадобиться:

  • 250 г холодної відвареної картоплі (краще вчорашньої)
  • 20 г борошна
  • 75 + 50 г вершкового масла
  • 1-2 цибулини
  • сіль, перець, мускатний горіх за смаком

Для начинки:

  • 500 г кабачка
  • 1 болгарський перець
  • 1-2 помідори
  • 50 г зеленої цибулі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 копчена куряча грудка
  • 100 г твердого сиру
  • сіль

Приготовление

  1. Спочатку готуємо тісто.

    Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в 50 г вершкового масла хвилини 5-7.

    обсмажити цибулю
    обсмажити цибулю
  2. Картоплю розім'яти і змішати з цибулею та виділеним соком. Приправити спеціями.

    змішати цибулю і картоплю
    змішати цибулю і картоплю
  3. Борошно просіяти і розтерти на крихту з 75 г масла.

    борошно з маслом розтерти на крихту
    борошно з маслом розтерти на крихту
  4. Змішати крихту і пюре в однорідну масу і трохи вимісити тісто.

    замісити тісто
    замісити тісто
  5. Викласти тісто у форму, зробивши бортики, і покласти у морозилку.

    Тісто може там знаходитися дуже довго, тому можна робити його заздалегідь як заготовку.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  6. Поки тісто замерзає, спокійно займайтеся начинкою.

    Кабачок почистити і нарізати тонкими півкільцями. Перець почистити від насіння і нарізати смужками. Викласти в сковорідку і трохи обсмажити на рослинній олії.

    обсмажити кабачок і перець
    обсмажити кабачок і перець
  7. Додати дрібно нарізані помідори і часник. Посолити і тушкувати хвилин 10 до виділення соку.

    Сік потрібно обов'язково злити, щоб він не підмочив корж. Для цього і солимо овочі, інакше соку буде зовсім мало, а вийде він весь вже в духовці.

    додати помідори і часник
    додати помідори і часник
  8. Курятину нарізати кубиками. Зелень подрібнити. Натерти сир.

    Корж вийняти з морозилки і присипати половиною сиру.

    корж присипати сиром
    корж присипати сиром
  9. Викласти курятину і зелень, потім овочі і знову присипати сиром.

    викласти начинку
    викласти начинку
  10. Випікати 30-40 хвилин при t- 180-200С.

    запекти в духовці
    запекти в духовці
  11. Подавати теплим.

    тарт готовий
    тарт готовий

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 21113
Домашняя
картофель, курица, кабачок
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Роман
Роман

Смотрится очень аппетитно, спасибо.

принц
принц

очень вкусно и красиво!

Аня
Аня

отличный)второй раз буду делать)понравилось

Роман
Роман

Спасибо за замечательный рецепт

Роман
Роман

Вкуснятина...

khristya
khristya

Рецептик просто класс, спасибо!