
Балканський сирний пиріг
Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Хочу вам представити смачний закусковий пиріг за мотивами балканської кухні. Я, чесно кажучи, сама в особливостях кухні Балкан не дуже сильна, але наслухана про тамтешні сирні пироги. А ще кажуть, що в Румунії, наприклад, люблять робити начинку з сиру з картоплею. Цим мабуть і зумовлена назва даного пирога.
З іншого боку, як би пиріг не називався, аби смачним вдавався. І з цим проблем не буде! Пиріг легкий, але ситний. Тісто ніжне і розсипчасте. А начинка приємна, соковита, з нетиповим для нас смаком.
Процес трохи трудомісткий, але не складний. Але, запевняю вас, результат вартий витраченого часу!
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г розм'якшеного вершкового масла
- 100 г сметани
- 1 ч. л. солі
- 1 жовток
Для начинки:
- 100 г бринзи або фети
- 100 г твердого сиру
- 150 г сиру кисломолочного
- баклажан
- 1 картоплина
- 1 яйце + білок
- сіль за смаком
- зелень
Для змащування і посипання:
- 1 яйце збити з 1 ст. л. рослинної олії
- кунжут
Приготовление
-
Змішати всі інгредієнти для тіста і вимісити руками до гладкості. Покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.
приготувати тісто -
Поки тісто стоїть у холодильнику займемося картоплею і баклажаном.
Картоплю відварити і розім'яти. Баклажан розрізати вздовж навпіл і запекти в духовці (20-30 хвилин).
відварити і розім'яти картоплю баклажан запекти -
Поки овочі охолоджуються готуємо сири: бринзу кришимо, твердий сир тремо на тертці. Подрібнюємо зелень.
У мене був пучок листкового селери, і я додала його в начинку. Присмак він дав, звичайно, сильний, але вийшов дуже доречі. Можете спробувати.
підготувати сири та зелень -
З баклажана зняти шкірку, м'якоть дрібно нарізати.
нарізати м'якоть баклажана -
Змішати овочі, сири, яйця та зелень. Посолити за смаком.
змішати овочі з сирами, яйцями та зеленню -
Тісто розділити на 2 частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину розкатати і викласти у форму, залишивши бортики звисати з боків. Зверху викласти начинку і розрівняти.
викласти начинку на тісто -
Розкатати решту тіста за розміром форми, накрити пиріг і змастити верх яйцем.
накрити рештою тіста -
Підібрати краї, що звисають, закрутити їх всередину і теж змастити яйцем. Посипати пиріг кунжутом.
загорнути бортики, посипати кунжутом -
Випікати за t - 180С 45-50 хвилин.
випікати у духовці 45 хвилин -
Трохи охолодити і нарізати порційними шматочками.
шматочок пирога Смачного!
Комментарии
Огромное спасибо за рецепт! Сырные пироги - моя слабость, а этот - просто чудо какое-то!