Рецепт Балканський сирний пиріг с фото

Балканський сирний пиріг

Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Хочу вам представити смачний закусковий пиріг за мотивами балканської кухні. Я, чесно кажучи, сама в особливостях кухні Балкан не дуже сильна, але наслухана про тамтешні сирні пироги. А ще кажуть, що в Румунії, наприклад, люблять робити начинку з сиру з картоплею. Цим мабуть і зумовлена назва даного пирога.

З іншого боку, як би пиріг не називався, аби смачним вдавався. І з цим проблем не буде! Пиріг легкий, але ситний. Тісто ніжне і розсипчасте. А начинка приємна, соковита, з нетиповим для нас смаком.

Процес трохи трудомісткий, але не складний. Але, запевняю вас, результат вартий витраченого часу!

Теги

картофель, баклажан, творог

Ингредиенты

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 1 ч. л. солі
  • 1 жовток

Для начинки:

  • 100 г бринзи або фети
  • 100 г твердого сиру
  • 150 г сиру кисломолочного
  • баклажан
  • 1 картоплина
  • 1 яйце + білок
  • сіль за смаком
  • зелень

Для змащування і посипання:

  • 1 яйце збити з 1 ст. л. рослинної олії
  • кунжут

Приготовление

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста і вимісити руками до гладкості. Покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.

    приготувати тісто
    приготувати тісто
  2. Поки тісто стоїть у холодильнику займемося картоплею і баклажаном.

    Картоплю відварити і розім'яти. Баклажан розрізати вздовж навпіл і запекти в духовці (20-30 хвилин).

    відварити і розім'яти картоплю
    відварити і розім'яти картоплю
    баклажан запекти
    баклажан запекти
  3. Поки овочі охолоджуються готуємо сири: бринзу кришимо, твердий сир тремо на тертці. Подрібнюємо зелень.

    У мене був пучок листкового селери, і я додала його в начинку. Присмак він дав, звичайно, сильний, але вийшов дуже доречі. Можете спробувати.

    підготувати сири та зелень
    підготувати сири та зелень
  4. З баклажана зняти шкірку, м'якоть дрібно нарізати.

    нарізати м'якоть баклажана
    нарізати м'якоть баклажана
  5. Змішати овочі, сири, яйця та зелень. Посолити за смаком.

    змішати овочі з сирами, яйцями та зеленню
    змішати овочі з сирами, яйцями та зеленню
  6. Тісто розділити на 2 частини: 2/3 і 1/3. Більшу частину розкатати і викласти у форму, залишивши бортики звисати з боків. Зверху викласти начинку і розрівняти.

    викласти начинку на тісто
    викласти начинку на тісто
  7. Розкатати решту тіста за розміром форми, накрити пиріг і змастити верх яйцем.

    накрити рештою тіста
    накрити рештою тіста
  8. Підібрати краї, що звисають, закрутити їх всередину і теж змастити яйцем. Посипати пиріг кунжутом.

    загорнути бортики, посипати кунжутом
    загорнути бортики, посипати кунжутом
  9. Випікати за t - 180С 45-50 хвилин.

    випікати у духовці 45 хвилин
    випікати у духовці 45 хвилин
  10. Трохи охолодити і нарізати порційними шматочками.

    шматочок пирога
    шматочок пирога

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 21111
Домашняя
картофель, баклажан, творог
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Девочка
Девочка

Огромное спасибо за рецепт! Сырные пироги - моя слабость, а этот - просто чудо какое-то!