Рецепт Томатний суп з гарбузом та грінками с фото

Томатний суп з гарбузом та грінками

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо варить детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Ще один результат моїх гарбузяних пильнувань - ніжнісінький пряний суп-пюре і дивовижно смачні грінки.
Відразу скажу, що такі грінки можна робити і без супу, а ось суп без цих грінок втратить левову частку своєї привабливості. Тим не менш, він заслуговує вашої уваги, т.к. навіть затяті нелюбителі гарбуза і овочевих супів знаходять його дуже і дуже смачним і весь час просять добавки!
Заздалегідь хочу порадувати тих, хто з гарбузом не дружить: у цьому супі його присмаку зовсім не відчувається. Він швидше грає роль «наповнювача».

Теги

тыква, помидоры

Ингредиенты

  • приблизно 1 кг м'якоті гарбуза
  • 400 г м'якоті помідорів (або 0,5 кг помідорів)
  • 1,2 літра готового бульйону або води
  • 1 велика цибулина
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 гілочка розмарину
  • сушений тим'ян
  • сіль, перець

Для грінок:

  • 6 шматків тостового білого хліба
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 2 ст. л. м'якоті помідорів

Приготовление

  1. Гарбуз та цибулю почистити від шкірки та нарізати шматками. Викласти у форму для запікання, додати неочищені зубчики часнику. Полити зверху рослинною олією, посипати тим'яном та викласти гілочку розмарину. Поставити в духовку на півгодини за t-180°С.

  2. Вийняти з духовки, видалити розмарин. Часник видавити з шкірки.

  3. У помідорів зняти шкірку.

  4. Перекласти овочі в блендер і перемолоти в пюре.

  5. Викласти пюре в каструлю з бульйоном, додати м'якоть помідорів, посолити і поперчити на смак, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити до подачі.

  6. Для грінок часник почистити і роздавити.

  7. Змішати яйце з оцтом, олією і часником.

  8. Додати паприку і м'якоть помідорів. Перемішати.

  9. Змішанням намазати скраю хліба з одного боку і запікати їх 5 хвилин у духовці за t-180°С.

  10. І суп, і грінки подавати теплими.

  11. Подавати теплими
    Подавати теплими
Оценка 5 / 5 на основе 411
Домашняя
тыква, помидоры
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Liba
Liba

Вкууусно! Даже без гренок, хотя с ними тоже очень-очень! Хороший рецепт для любителей тыквы!

Оля
Оля

клаас!

Ольга
Ольга

я бы сказала, хороший рецепт для любителей томатных супов. пикантный, ароматный, вкуснючий суп! Большое вам спасибо, Елизавета! вы - гений!

Елизавета
Елизавета

Ольга, спасибо, но это не я. Это профессиональные повара творят, а я лишь повторяю.

Lila
Lila

Классный рецепт)) Еще рекомендую всем попробовать томатный суп-пюре