
Томатний суп з гарбузом та грінками
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо варить детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Ще один результат моїх гарбузяних пильнувань - ніжнісінький пряний суп-пюре і дивовижно смачні грінки.
Відразу скажу, що такі грінки можна робити і без супу, а ось суп без цих грінок втратить левову частку своєї привабливості. Тим не менш, він заслуговує вашої уваги, т.к. навіть затяті нелюбителі гарбуза і овочевих супів знаходять його дуже і дуже смачним і весь час просять добавки!
Заздалегідь хочу порадувати тих, хто з гарбузом не дружить: у цьому супі його присмаку зовсім не відчувається. Він швидше грає роль «наповнювача».
Теги
Ингредиенты
- приблизно 1 кг м'якоті гарбуза
- 400 г м'якоті помідорів (або 0,5 кг помідорів)
- 1,2 літра готового бульйону або води
- 1 велика цибулина
- 5-6 зубчиків часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 гілочка розмарину
- сушений тим'ян
- сіль, перець
Для грінок:
- 6 шматків тостового білого хліба
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ст. л. меленої паприки
- 2 ст. л. м'якоті помідорів
Приготовление
Гарбуз та цибулю почистити від шкірки та нарізати шматками. Викласти у форму для запікання, додати неочищені зубчики часнику. Полити зверху рослинною олією, посипати тим'яном та викласти гілочку розмарину. Поставити в духовку на півгодини за t-180°С.
Вийняти з духовки, видалити розмарин. Часник видавити з шкірки.
У помідорів зняти шкірку.
Перекласти овочі в блендер і перемолоти в пюре.
Викласти пюре в каструлю з бульйоном, додати м'якоть помідорів, посолити і поперчити на смак, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити до подачі.
Для грінок часник почистити і роздавити.
Змішати яйце з оцтом, олією і часником.
Додати паприку і м'якоть помідорів. Перемішати.
Змішанням намазати скраю хліба з одного боку і запікати їх 5 хвилин у духовці за t-180°С.
І суп, і грінки подавати теплими.

Комментарии
Вкууусно! Даже без гренок, хотя с ними тоже очень-очень! Хороший рецепт для любителей тыквы!
клаас!
я бы сказала, хороший рецепт для любителей томатных супов. пикантный, ароматный, вкуснючий суп! Большое вам спасибо, Елизавета! вы - гений!
Ольга, спасибо, но это не я.
Это профессиональные повара творят, а я лишь повторяю.
Классный рецепт)) Еще рекомендую всем попробовать томатный суп-пюре