Рецепт Картопляні сирники с фото

Картопляні сирники

Рецепт на 20 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на природу на каждый день

Хочу запропонувати вам дуже незвичайний рецепт сирників, знайдений мною в Інтернеті. Відмінність в тому, що ці сирники:

1) не солодкі

2) печуться в духовці

3) з додаванням картоплі.

На смак вони дуже ніжні та приємні і, на мій погляд, робляться простіше, ніж звичайні сирники. Рекомендую ознайомитися всім любителям несолодкої сирної випічки та картопляних оладок!

Теги

картофель, творог, яйца

Ингредиенты

  • 400 г сиру
  • 400 г відвареної в мундирі картоплі
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. цукру (не обов'язково)
  • сіль за смаком

Приготовление

  1. Картоплю почистити і потерти на пюре. Сир теж краще потерти, щоб не було грудочок.

    потерти картоплю і сир
    потерти картоплю і сир
  2. Перемішати, вбити яйця, додати борошно, цукор та сіль.

    додати решту інгредієнтів
    додати решту інгредієнтів
  3. Спробувати мокрими руками зліпити кульку. Якщо ліпиться, то радісно ліпимо коржики та викладаємо їх на змащене маслом (або вистелене папером) деко.

    Якщо тісто рідкувате, то додаємо ще борошна.

    зліпити кульки
    зліпити кульки
  4. Ставимо у попередньо розігріту до 160-180С духовку і тримаємо там приблизно хвилин 20. Верхня сторона має "завітритися", а нижня - злегка підрум'янитися. Тут-то ми їх і перевертаємо і повертаємо в духовку ще на 5-10 хвилин.

    запекти в духовці
    запекти в духовці
  5. Коли друга сторона теж підрум'янилася, можна виймати. Краще покласти сирники в глибоку миску і накрити, бо теплими вони набагато смачніші.

    покласти сирники в миску
    покласти сирники в миску
  6. Подавати можна з чим завгодно: сметаною, йогуртом, кетчупом, майонезом, будь-яким соусом - хто як і з чим любить!

    подавати зі сметаною
    подавати зі сметаною

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 20101
Домашняя
картофель, творог, яйца
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Изюминка
Изюминка

. Попробую сегодня сделать такую вкуснятину. А творого лучше, какой брать(жирный)? Сколько шт. картофеля нужно? На чем протирали картофель и творог? Спасибо заранее!

Елизавета
Елизавета

Изюминка, творог нужно брать как можно жирнее, как на любые сырники. Картошки 400 г, как написано выше. Протрать затем, чтобы масса была однородной и нежной, а не комками.

Изюминка
Изюминка

Не получились почему-то... Все делала по рецепту...Наверно мало муки добавила. Поставила в духовку они расплылись, жалко так... Картофель, я блендером взбила...наверно из-за этого. Лиза, как Вы думаете почему?

Елизавета
Елизавета

Изюминка, это скорее всего из-за творога. Сейчас найти хороший творог очень сложно. В идеале должен быть рыночный, жирный. Если творог не ахти, то нужно увеличивать количество муки и яиц, но тогда получатся уже не сырники, а творожные оладьи. А лепились хорошо?

Изюминка
Изюминка

Да, лепились хорошо.

Елизавета
Елизавета

Тогда это точно творог дал воду.