Рецепт Равіолі зі шпинатом та сиром с фото

Равіолі зі шпинатом та сиром

Рецепт на 2 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить Итальянская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день

Скажу відразу, що пасту я робити не дуже люблю - для мене занадто трудомісткий процес приготування і розкатування тіста, а спеціальної машинки для приготування пасти я поки що не розжилася. Але складного там нічого немає, якщо є бажання!

Теги

шпинат, творог, сыр

Ингредиенты

  • 2 яйця
  • 200 г борошна

Для начинки:

  • 100 г сиркового сиру
  • 100 г сиру
  • 300-400 г замороженого шпинату
  • сіль, перець за смаком

Приготовление

  1. Тісто готується стандартно, як для будь-якої пасти: з борошна та яєць. При цьому розрахунок робиться так: 1 порція = 1 яйце + 100 г борошна. Для щільнішого тіста можна замінити 1/4 частину або половину борошна манкою (так часто роблять). Якщо хочеться, щоб тісто було жовтим, замість кожного цілого яйця візьміть 2 жовтки.

    Борошно насипаємо гіркою, робимо в середині гірки заглиблення і вбиваємо туди яйця.

    Моя порада: борошно висипати не всю, а залишити пару столових ложок, які можна всипати пізніше при замішуванні, т.к. яйця бувають різні, і якщо борошна вийде більше, ніж візьмуть яйця, доведеться додавати ще яйце чи воду, що дуже незручно і порушує правильність процесу.

    борошно насипати гіркою, зробити заглиблення і вбити яйця
    борошно насипати гіркою, зробити заглиблення і вбити яйця
  2. Трохи перемішуємо яйця виделкою, а потім обережно перемішуємо їх з борошном.

    перемішати борошно з яйцями
    перемішати борошно з яйцями
  3. Припудрюємо руки борошном і починаємо вимішувати тісто доти, поки воно не стане абсолютно гладеньким. Вимішується тісто щільно і довго, хвилин 10-15. Можна кидати його об стіл.

    Тісто накрити плівкою і помістити на холод хвилин на 30.

    замісити тісто
    замісити тісто
  4. За цей час зробити начинку.

    Шпинат покласти на сковорідку і готувати доти, поки не випарується вся рідина.

    випарити рідину зі шпинату
    випарити рідину зі шпинату
  5. Сир дрібно натерти і змішати його з сирковим сиром. Додати шпинат, посолити, поперчити.

    змішати всі інгредієнти для начинки
    змішати всі інгредієнти для начинки
  6. Тісто розкатати якомога тонше, інакше равіолі будуть жорсткими і несмачними. Розкатувати краще порціями: відрізати шматочок тіста, а решту - в плівку і назад в холодильник. Тісто для пасти дуже швидко висихає!

    Тісто нарізати невеличкими прямокутниками, покласти всередину начинку, змастити водою краї, зігнути тісто навпіл і притиснути краї.

    тісто нарізати квадратиками, викласти начинку
    тісто нарізати квадратиками, викласти начинку
    зліпити краї
    зліпити краї
  7. Відварювати равіолі хвилин 5 у підсоленій воді або бульйоні. Подавати з маслом, помідоровим соусом або з чим вашій душі завгодно.

    равіолі готові
    равіолі готові
Оценка 5 / 5 на основе 580
Домашняя
шпинат, творог, сыр
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Irchik
Irchik

Много раз слышала название равиоли но никогда не знала что это такое. Благодарю за просвещение :). Мужа чтоль, порадовать?!

Kronvion
Kronvion

Сделал в первый раз сам-вкусно,равиоли готовят в изысканных ресторанах,это итальянское блюдо,но оно больше домашнее,в оригинале равиоли фаршируются овечьим сыром, шпинатом.

Elena
Elena

Спасибо за рецепт!!!

Виктория
Виктория

Эти разварившиеся пирожки даже с натяжкой нельзя назвать равиоли! В тесте обязательно должно быть оливковое масло и соль, а в начинке никакого творога, исключительно рикотта! даже адыгейский, наверное, подошел бы лучше. А сами равиольки должны быть маленькими, из тонкого теста, прозрачные,.. а не лапти! было бы корректней, если бы это называлось "домашние пельмени с творогом и шпинатом".