
Равіолі зі шпинатом та сиром
Рецепт на 2 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить Итальянская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на каждый день
Скажу відразу, що пасту я робити не дуже люблю - для мене занадто трудомісткий процес приготування і розкатування тіста, а спеціальної машинки для приготування пасти я поки що не розжилася. Але складного там нічого немає, якщо є бажання!
Теги
Ингредиенты
- 2 яйця
- 200 г борошна
Для начинки:
- 100 г сиркового сиру
- 100 г сиру
- 300-400 г замороженого шпинату
- сіль, перець за смаком
Приготовление
-
Тісто готується стандартно, як для будь-якої пасти: з борошна та яєць. При цьому розрахунок робиться так: 1 порція = 1 яйце + 100 г борошна. Для щільнішого тіста можна замінити 1/4 частину або половину борошна манкою (так часто роблять). Якщо хочеться, щоб тісто було жовтим, замість кожного цілого яйця візьміть 2 жовтки.
Борошно насипаємо гіркою, робимо в середині гірки заглиблення і вбиваємо туди яйця.
Моя порада: борошно висипати не всю, а залишити пару столових ложок, які можна всипати пізніше при замішуванні, т.к. яйця бувають різні, і якщо борошна вийде більше, ніж візьмуть яйця, доведеться додавати ще яйце чи воду, що дуже незручно і порушує правильність процесу.
борошно насипати гіркою, зробити заглиблення і вбити яйця -
Трохи перемішуємо яйця виделкою, а потім обережно перемішуємо їх з борошном.
перемішати борошно з яйцями -
Припудрюємо руки борошном і починаємо вимішувати тісто доти, поки воно не стане абсолютно гладеньким. Вимішується тісто щільно і довго, хвилин 10-15. Можна кидати його об стіл.
Тісто накрити плівкою і помістити на холод хвилин на 30.
замісити тісто -
За цей час зробити начинку.
Шпинат покласти на сковорідку і готувати доти, поки не випарується вся рідина.
випарити рідину зі шпинату -
Сир дрібно натерти і змішати його з сирковим сиром. Додати шпинат, посолити, поперчити.
змішати всі інгредієнти для начинки -
Тісто розкатати якомога тонше, інакше равіолі будуть жорсткими і несмачними. Розкатувати краще порціями: відрізати шматочок тіста, а решту - в плівку і назад в холодильник. Тісто для пасти дуже швидко висихає!
Тісто нарізати невеличкими прямокутниками, покласти всередину начинку, змастити водою краї, зігнути тісто навпіл і притиснути краї.
тісто нарізати квадратиками, викласти начинку зліпити краї -
Відварювати равіолі хвилин 5 у підсоленій воді або бульйоні. Подавати з маслом, помідоровим соусом або з чим вашій душі завгодно.
равіолі готові
Комментарии
Много раз слышала название равиоли но никогда не знала что это такое. Благодарю за просвещение :). Мужа чтоль, порадовать?!
Сделал в первый раз сам-вкусно,равиоли готовят в изысканных ресторанах,это итальянское блюдо,но оно больше домашнее,в оригинале равиоли фаршируются овечьим сыром, шпинатом.
Эти разварившиеся пирожки даже с натяжкой нельзя назвать равиоли! В тесте обязательно должно быть оливковое масло и соль, а в начинке никакого творога, исключительно рикотта! даже адыгейский, наверное, подошел бы лучше. А сами равиольки должны быть маленькими, из тонкого теста, прозрачные,.. а не лапти! было бы корректней, если бы это называлось "домашние пельмени с творогом и шпинатом".