Рецепт Шакшука (яєчня з помідорами) с фото

Шакшука (яєчня з помідорами)

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо плита Еврейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом абсолютно захоплюючої страви, яку я відкрила нещодавно - шакшука! Якщо ви ще не знайомі з цією дивовижною традиційною єврейською закускою, то вам дійсно пощастило, що ви тут зі мною. Шакшука - це не тільки смачно, а й затишно, немов тепле обіймання сонця взимку. Приготування шакшуки не займе у вас багато часу. Всього за 10 хвилин підготовки та 20 хвилин готування ви зможете насолодитися цією стравою. А скільки користі та радості вона принесе вам у результаті!

Теги

яйца, помидоры

Ингредиенты

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 велика цибулина, нарізана напівкільцями
  • 2-3 перці чилі, дрібно нарізані
  • 2 чайні ложки меленого кмину
  • 1 чайна ложка меленої паприки
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки перцю
  • 4-5 стиглих помідорів, дрібно нарізаних
  • 4-6 яєць
  • свіжа зелень та сир фета для подачі

Приготовление

  1. Нагрійте оливкову олію на середньому вогні у великій сковорідці. Додайте нарізану цибулю та дрібно нарізані перці чилі. Обсмажте їх до м'якості та ароматності, це займе близько 5 хвилин.

  2. Після цього додайте мелений кмин, мелену паприку, сіль та перець. Перемішайте всі інгредієнти разом та обсмажте ще близько хвилини, щоб спеції розкрили свій аромат.

  3. Тепер прийшов час додати дрібно нарізані помідори. Обсмажуйте їх, помішуючи час від часу, близько 10 хвилин, поки помідори не перетворяться на пюре, а залишаться трохи густішими. Це надасть шакшуці більш насичений смак і текстуру.

  4. Після того як помідори проготуються, зробіть невеликі заглиблення в соусі і обережно розіб'їть яйця в кожне з них. Не забудьте посолити і поперчити яйця на свій смак.

  5. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте на середньому вогні близько 5-7 хвилин, поки білки яєць не застигнуть, а жовтки залишаться ніжно-рідкими.

  6. Після того як яйця приготуються, зніміть сковорідку з вогню і посипте свіжою зеленню та кубиками сиру фета для подачі. Шакшука готова до того, щоб стати зіркою вашого обіду чи сніданку!

Оценка 5 / 5 на основе 5642
Домашняя
яйца, помидоры
PT30M
PT30M
0

Комментарии