
Лимонно-сирний пиріг з пісочного тіста
Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Цей лимонно-сирний пиріг з пісочного тіста - справжня гармонія смаків, що поєднує свіжість лимона з ніжністю сиру. Його ніжне і хрустке пісочне тісто, що зливається з ароматною начинкою, стане чудовим частуванням на будь-який випадок. Приготуйте цей пиріг в домашніх умовах, і він обов'язково підкорить серця ваших близьких і гостей. Дотримуючись простих інструкцій, ви створите справжній кулінарний шедевр, який стане окрасою вашого столу. Приступаємо до приготування!
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 200 г пшеничного борошна
- 100 г вершкового масла (охолодженого і нарізаного кубиками)
- 50 г цукру
- Щіпка солі
- 1 яєчний жовток
- 2-3 столові ложки холодної води
Для начинки:
- 400 г сиру
- 100 г цукру
- 2 яйця
- Сік і цедра 1 лимона
- 2 столові ложки борошна
Для прикраси:
- Пудра для обсипання
Приготовление
Підготуйте пісочне тісто. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте нарізане вершкове масло і струсіть миску, щоб змішати інгредієнти до утворення крихти.
Додайте жовток і 2 столові ложки холодної води. Перемішайте тісто до утворення однорідної маси. Якщо тісто занадто сухе, додайте ще трохи води.
Сформуйте тісто в кулю, загорніть його в плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
В проміжку охолодження тіста приготуйте начинку. У великій мисці змішайте сир, цукор, яйця, сік і цедру лимона. Поступово додавайте борошно і перемішуйте до отримання гладкої начинки.
Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
Розділіть охолоджене тісто на дві частини - одну частину трохи більше для дна пирога, а іншу для кришки.
За допомогою палички для випічки або зворотного боку ложки укладіть більшу частину тіста на дно форми для пирога, сформуйте рівний шар.
Вилийте сирну начинку на тісто.
Розкачайте решту тіста і наріжте смужки або стрічки. Розташуйте смужки на начинці у вигляді ґратки.
Поставте пиріг у розігріту духовку і випікайте близько 40-45 хвилин, або до золотисто-коричневого кольору і установлення начинки.
Перевірте готовність пирога, встромивши в нього дерев'яну шпажку або ніж. Якщо вони виходять чистими без слідів сирої начинки, то пиріг готовий.
Коли пиріг готовий, дістаньте його з духовки і залиште на деці для охолодження. Після охолодження можна посипати пиріг пудрою або прикрасити свіжими фруктами і шматочками шоколаду на свій смак.
Лимонно-сирний пиріг з пісочного тіста
Комментарии