
Кальмар на грилі по-тайськи з лимонним соком
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать гриль Корейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на каждый день
Кальмар на грилі - це прекрасна страва для літнього барбекю чи вечері на відкритому повітрі. Ніжні та соковиті шматочки кальмара, приготовані на грилі, мають легкий димний смак і аромат, який чудово доповнюється різними маринадами та соусами. В цьому рецепті ми поділимося варіантом приготування кальмара на грилі з використанням цілих кальмарів. Виберіть те, що більше подобається вам, і насолоджуйтеся смаком цієї чудової страви!
Теги
Ингредиенты
- Цілі кальмари - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 1/4 чашки
- Часник - 2 зубчики, подрібнені
- Розмарин - 1 столова ложка, подрібнений
- Тим'ян - 1 столова ложка, подрібнений
- Сіль та перець за смаком
Приготовление
Очистіть кальмари, прибравши нутрощі та шкіру. Промийте їх під холодною водою і висушіть серветкою.
У мисці змішайте оливкову олію, сік лимона, часник, розмарин і тим'ян. Посоліть і поперчіть за смаком.
Зробіть надрізи на кальмарах з кожного боку, не дуже глибоко. Рясно змастіть їх отриманою маринадною сумішшю, залиште на 30 хвилин.
Розігрійте гриль до високої температури.
Помістіть кальмари на гриль і готуйте 2-3 хвилини з кожного боку, до появи золотавої скоринки.
Переверніть кальмари і готуйте ще 2-3 хвилини, поки вони не будуть готові.
Викладіть кальмари на тарілку, прикрасьте скибочками лимона і свіжими травами та подавайте ще гарячим.


Комментарии