
Картопляні «їжачки»
Рецепт на 30 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на природу на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Останнім часом я помітила, що постійно займаюсь утилізацією чого-небудь. Як назріває чергова поїздка, так доводиться вигадувати нову страву з залишків у холодильнику. У такі моменти мені згадується казка «Колобок», де бабка по скрині пошкрябала, по полиці помела і нашкрябала чогось там... Ось і я перед черговою поїздкою «пошкрябала» по своїх полицях, і вийшли у мене непогані колобки, правда з картоплі з сиром. На вигляд вони своєю кучерявістю більше нагадували їжачків, тому я їх так і назвала. Ще один чудовий спосіб використання залишків відвареної картоплі. Ці штучки дуже зручно брати із собою в дорогу, на роботу, до школи. Цілком можна подавати як гарнір. Та й як самостійну страву вони теж гарні, особливо зі сметанкою.
Теги
Ингредиенты
- 500 г відвареної картоплі
- 1 яйце
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- 4 ст. л. борошна
- 50 г твердого сиру
- сіль, перець
- щіпка мускатного горіха
Приготовление
-
Картоплю перетерти у пюре.
Картоплю перетерти у пюре. -
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти. Обсмажити 10 хвилин.
Обсмажити цибулю та моркву. -
Сир натерти.
Сир натерти. -
Змішати картоплю з овочами, борошном, сиром та яйцем. Додати спеції за смаком.
Змішати всі інгредієнти. -
Деко застелити папером. Викладати по 1/2 ст. л. суміші.
Викласти на деко. -
Запікати 30 хвилин при t- 180С до золотистого кольору.
Запекти. -
Тепер нюанси: 1) картопля обов'язково має бути повністю охололою, інакше «їжачки» можуть розвалитися; 2) в тісто можна додавати все, що забажаєте: гриби, кукурудзу, зелень, ковбасу і т.д.; 3) борошно можна замінити панірувальними сухарями; 4) якщо взяти червону цибулю, то «їжачки» будуть виглядати набагато цікавіше Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии
ммм... интересная задумка) нам с подругой понравилось)
Оч вкусно спасибки
