Рецепт Картопляні «їжачки» с фото

Картопляні «їжачки»

Рецепт на 30 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на природу на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Останнім часом я помітила, що постійно займаюсь утилізацією чого-небудь. Як назріває чергова поїздка, так доводиться вигадувати нову страву з залишків у холодильнику. У такі моменти мені згадується казка «Колобок», де бабка по скрині пошкрябала, по полиці помела і нашкрябала чогось там... Ось і я перед черговою поїздкою «пошкрябала» по своїх полицях, і вийшли у мене непогані колобки, правда з картоплі з сиром. На вигляд вони своєю кучерявістю більше нагадували їжачків, тому я їх так і назвала. Ще один чудовий спосіб використання залишків відвареної картоплі. Ці штучки дуже зручно брати із собою в дорогу, на роботу, до школи. Цілком можна подавати як гарнір. Та й як самостійну страву вони теж гарні, особливо зі сметанкою.

Теги

картофель, лук, сыр

Ингредиенты

  • 500 г відвареної картоплі
  • 1 яйце
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 4 ст. л. борошна
  • 50 г твердого сиру
  • сіль, перець
  • щіпка мускатного горіха

Приготовление

  1. Картоплю перетерти у пюре.

    Картоплю перетерти у пюре.
    Картоплю перетерти у пюре.
  2. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти. Обсмажити 10 хвилин.

    Обсмажити цибулю та моркву.
    Обсмажити цибулю та моркву.
  3. Сир натерти.

    Сир натерти.
    Сир натерти.
  4. Змішати картоплю з овочами, борошном, сиром та яйцем. Додати спеції за смаком.

    Змішати всі інгредієнти.
    Змішати всі інгредієнти.
  5. Деко застелити папером. Викладати по 1/2 ст. л. суміші.

    Викласти на деко.
    Викласти на деко.
  6. Запікати 30 хвилин при t- 180С до золотистого кольору.

    Запекти.
    Запекти.
  7. Тепер нюанси: 1) картопля обов'язково має бути повністю охололою, інакше «їжачки» можуть розвалитися; 2) в тісто можна додавати все, що забажаєте: гриби, кукурудзу, зелень, ковбасу і т.д.; 3) борошно можна замінити панірувальними сухарями; 4) якщо взяти червону цибулю, то «їжачки» будуть виглядати набагато цікавіше Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 255
Домашняя
картофель, лук, сыр
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Алина
Алина

ммм... интересная задумка) нам с подругой понравилось)

Натаха
Натаха

Оч вкусно спасибки