
Горохове пюре
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо варить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам на фуршет на каждый день
Горохове пюре - це страва, яка може здивувати своєю простотою і водночас дивовижним смаком. Чи то як гарнір до м'яса чи як основна страва для веганів, горохове пюре завжди буде ідеальним вибором. Давайте приготуємо його разом!
Теги
Ингредиенты
- 500 грамів зеленого горошку (свіжого або замороженого)
- 1 велика картоплина (очищена і нарізана на шматочки)
- 1 цибулина (нарізана кубиками)
- 3 зубчики часнику (подрібнені)
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1 чайна ложка зеленого карі (за бажанням)
- 1 чайна ложка меду (за бажанням)
Приготовление
У каструлі на середньому вогні розігрійте оливкову олію.
Додайте цибулю і часник у каструлю та обсмажте їх до золотистого кольору.
Додайте нарізану картоплю і зелений горошок у каструлю та заллйте достатньою кількістю води щоб усі інгредієнти були покриті водою.
Додайте сіль, чорний перець і зелене карі в каструлю (за бажанням).
Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою. Готуйте допоки картопля і горошок не стануть м'якими (це займе близько 20 хвилин).
За допомогою лопатки перекладіть горохове пюре в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси.
Перелийте пюре назад в каструлю, додайте мед (за бажанням) і ще раз розігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи.
Подавайте горохове пюре гарячим, посипавши зверху свіжими травами або крихтою хліба.
Комментарии