Рецепт Весняний салат зі спаржі, полуниці та зелені с фото

Весняний салат зі спаржі, полуниці та зелені

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо без термической обработки Итальянская кухня на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Весна - це час пробудження природи, в якому кожна квітка, кожна рослина і кожний овоч приносять в наше життя свіжий смак і аромат. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом весняного салату, який поєднує в собі ніжну спаржу, соковиту полуницю та свіжу зелень. Цей салат не лише багатий на вітаміни та поживні речовини, а й є ідеальною стравою для тих, хто хоче насолодитися смаками весни в кожному шматочку.

Теги

базилик, фундук, пармезан

Ингредиенты

  • 1 свіжа спаржа (близько 250 г)
  • 200 г свіжої полуниці
  • 100 г зеленого листового салату (наприклад, руколи чи шпинату)
  • 50 г свіжої м'яти
  • 50 г свіжого базиліку
  • 1/4 склянки нарізаної червоної цибулі
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту
  • 1 столова ложка меду
  • сіль та свіжомелений чорний перець за смаком

Приготовление

  1. Відріжте нижні тверді кінці спаржі та наріжте стебла на шматочки довжиною приблизно 2-3 см.

  2. Нагрійте гриль або гриль-сковороду на середньому вогні. Додайте спаржу і готуйте, періодично помішуючи, близько 5-7 хвилин, поки вона не стане ніжною і злегка запеченою. Приберіть з гриля і залиште охолоджуватися.

  3. Наріжте полуницю на четвертинки і покладіть у велику салатницю. Додайте нарізаний зелений листовий салат, м'яту, базилік та червону цибулю.

  4. В окремій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і мед. Перемішайте до однорідної консистенції та приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем за смаком.

  5. Додайте запечену спаржу в миску з овочами та ягодами. Полийте приготованим соусом і обережно перемішайте салат до рівномірного розподілу приправи.

  6. Подавайте салат на стіл як основну страву або гарнір до обіду чи вечері.

Оценка 5 / 5 на основе 1515
Домашняя
базилик, фундук, пармезан
PT30M
PT30M
0

Комментарии