
Весняний салат зі спаржі, полуниці та зелені
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо без термической обработки Итальянская кухня на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Весна - це час пробудження природи, в якому кожна квітка, кожна рослина і кожний овоч приносять в наше життя свіжий смак і аромат. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом весняного салату, який поєднує в собі ніжну спаржу, соковиту полуницю та свіжу зелень. Цей салат не лише багатий на вітаміни та поживні речовини, а й є ідеальною стравою для тих, хто хоче насолодитися смаками весни в кожному шматочку.
Теги
Ингредиенты
- 1 свіжа спаржа (близько 250 г)
- 200 г свіжої полуниці
- 100 г зеленого листового салату (наприклад, руколи чи шпинату)
- 50 г свіжої м'яти
- 50 г свіжого базиліку
- 1/4 склянки нарізаної червоної цибулі
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 столові ложки бальзамічного оцту
- 1 столова ложка меду
- сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
Приготовление
Відріжте нижні тверді кінці спаржі та наріжте стебла на шматочки довжиною приблизно 2-3 см.
Нагрійте гриль або гриль-сковороду на середньому вогні. Додайте спаржу і готуйте, періодично помішуючи, близько 5-7 хвилин, поки вона не стане ніжною і злегка запеченою. Приберіть з гриля і залиште охолоджуватися.
Наріжте полуницю на четвертинки і покладіть у велику салатницю. Додайте нарізаний зелений листовий салат, м'яту, базилік та червону цибулю.
В окремій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і мед. Перемішайте до однорідної консистенції та приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем за смаком.
Додайте запечену спаржу в миску з овочами та ягодами. Полийте приготованим соусом і обережно перемішайте салат до рівномірного розподілу приправи.
Подавайте салат на стіл як основну страву або гарнір до обіду чи вечері.
Комментарии