
Смажений зонтик (макролепіота) в клярі (на смак як м'ясні котлети)
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день
Ця страва справжня знахідка для тих, хто з якихось причин не їсть м'ясо і любить гриби. Смажені зонтики в клярі дійсно за смаком дуже нагадують курячу котлету. Вони чудово підходять до будь-якої гарніру, а також можуть слугувати окремою стравою. На їх приготування піде не більше 15 хвилин!
Теги
грибы, зонтик, макролепиота, яйца, мука
Ингредиенты
- гриби зонтики - 4 шт
- яйця - 2-4 шт
- часник - 4-5 зубчиків
- перець, сіль - за смаком
- борошно - 50-100 г
Приготовление
Готуємо продукти для смаження зонтиків. Для цього гриби необхідно добре струсити від можливого сміття. Капелюшок можна злегка протерти вологою чистою губкою. Мочити гриби не бажано, оскільки вони втратять свою пружну консистенцію.
Тепер займемося кляром. У окрему глибоку миску розбиваємо 2-4 яйця, додаємо сіль, перець.
В самому кінці додаємо пропущений через прес часник. Беремо виделку і добре перемішуємо масу до однорідності.
В ще одну глибоку миску насипаємо борошно, воно нам знадобиться для другого шару кляру.
У добре розігріту сковороду з рослинною олією викладаємо наші гриби, попередньо спочатку обмакнувши їх з обох сторін в яєчну масу, а потім у борошно. Смажимо з двох сторін до золотистого кольору.
Подавати «котлети» краще все ще гарячими, але і холодні вони теж дуже смачні і нагадують м'ясні котлети.
Комментарии