Рецепт Соус «Ткемалі» до м'яса зі слив с фото

Соус «Ткемалі» до м'яса зі слив

Рецепт на 20 порций 60-120 минут очень дешевое блюдо варить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на праздник на каждый день

Соус «Ткемалі» - чудове доповнення до будь-якої страви з м'яса. Його можна приготувати прямо до столу або як заготівлю на зиму. Готується він простіше простого, головне вибрати правильний сорт слив або аличі, але не бійтеся експериментувати!

Теги

слива, специи, чеснок

Ингредиенты

  • сливи (без кісточок) - 2 кг
  • перець гіркий (гострий) - 1 шт
  • сіль - 1 ст.л. з гіркою
  • цукор - 10 ст.л.
  • каррі - 20 г
  • кориця - 1/2 ч.л.
  • коріандр мелений - 1/2 ч.л.
  • часник - 1 головка

Приготовление

  1. Готуємо продукти для соусу. Оскільки в наших краях складно знайти сливи сорту «ткемалі», то краще всього їх замінити на сливи сорту «угорка» або «ред клод». Сливи мають бути щільними, добре дозрілими, але не перезрілими!

  2. Сливи необхідно ретельно промити та відокремити від кісточок.

  3. Промиті та очищені сливи пропускаємо через м'ясорубку. За бажанням можна їх відварити, а потім протерти через сито або збити блендером. Все залежить від того, яку консистенцію соусу ви хочете отримати.

  4. Ставимо каструлю зі сливами на вогонь і варимо приблизно 20 хвилин, поки вони не почнуть змінювати колір.

  5. Через 20 хвилин додаємо 10 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі (з гіркою), 20 г каррі, 1/2 ч. л. гірчиці та стільки ж меленого коріандру. Продовжуємо варити ще 20 хв.

  6. Пропускаємо через м'ясорубку гострий перець і часник. Додаємо їх у соус і варимо ще 20 хв.

  7. Готовність соусу можна визначити за його консистенцією: він має бути не надто рідким.

  8. Вже готовий соус потрібно розлити по стерилізованих банках і ретельно закрити кришками. Зберігати краще в погребі.

Оценка 5 / 5 на основе 3489
Домашняя
слива, специи, чеснок
PT120M
PT120M
0

Комментарии