Піца з тунцем на смачному тісті в домашніх умовах (у духовці)
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на праздник на фуршет на каждый день
Оскільки піцу люблять всі, то і готувати її потрібно часто, пробуючи різні варіанти тіста та начинок. Сьогоднішній рецепт трохи відрізняється від класичного приготування піци. По-перше, тісто тут готується дещо по-іншому - рослинну олію ми будемо додавати в нього наприкінці. Повірте, це зробить його ще смачнішим. По-друге, начинку ми будемо викладати теж трохи не в традиційному порядку - сир буде першим шаром, а не останнім, як заведено. Здавалося б, що можуть змінити такі дрібниці? Наша відповідь - майже все! Обов'язково спробуйте такий варіант піци.
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- вода - 300 мл
- борошно - 500 г
- олія рослинна - 30 мл
- сіль - 1/2 ч. л.
- цукор - 1/2 ч. л.
- дріжджі сухі - 10-12 г
Соус:
- перець мелений - 1/2 ч. л.
- кечуп - 4-6 ст. л.
- італійські трави - 1 ч. л.
Начинка:
- оливки - 20 шт
- помідори - 1-2 шт
- цибуля зелена - 2 пера
- цибуля червона - 1 шт
- сир моцарелла - 500 г
Маринад для цибулі:
- вода - 200 мл
- оцет 9% - 20 мл
Приготовление
Приготуємо всі продукти для піци. Борошно обов'язково просіюємо, цибулю чистимо, тунець дістаємо з банки, зливаємо з нього рідину.
Спочатку приготуємо тісто для піци. Для цього у чашу міксера висипаємо 500 г просіяного борошна, 10-12 г сухих дріжджів, 1/2 ч. л. солі та стільки ж цукру, виливаємо 300 мл теплої води і починаємо замішувати тісто.
Тісто вимішуємо міксером на середніх обертах до тих пір, поки не залишиться жодних крихт і стінки чаші міксера стануть чистими.
Потім додаємо 30 мл рослинної олії (краще брати оливкову) і знову вмикаємо міксер і вимішуємо до тих пір, поки тісто повністю не ввібрає в себе олію і не стане однорідним та еластичним. На цей процес піде всього кілька хвилин. Після цього перекладаємо тісто в глибоку миску, закриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1 годину.
Поки тісто підходить, займемося приготуванням начинки. Перш за все нам потрібно замаринувати цибулю, так як вона повинна трохи постояти. В окрему мисочку викладаємо нарізану напівкільцями червону цибулю, додаємо туди 200 мл води і 20 мл 9% оцту. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
Через 1 годину, тісто добре підійшло і збільшилося в розмірі в 2 рази.
Обминаємо тісто і викладаємо його у форму для піци, розтягуючи руками. Можна це зробити і скалкою, але руками зручніше.
Для приготування соусу нам необхідно змішати 6 столових ложок кетчупу з 1/2 чайною ложкою чорного меленого перцю та італійськими травами. Добре перемішуємо і змащуємо основу для піци.
Зверніть увагу, що першим шаром у нас буде виступати 500 г сиру моцарелла. Рясно посипаємо ним змащену основу тіста.
Наступний інгредієнт - тунець. Його додаємо не дуже багато, хаотично розкидаємо по всій поверхні.
Тепер займемося рештою начинки. Помідори нарізаємо дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнюємо, а оливки нарізаємо тонкими пластинками.
Поверх тунця кладемо порізані кубиками помідори.
Ось у такому вигляді відправляємо піцу в розігріту до 180 градусів духовку випікатися до готовності. Як тільки борти тіста почнуть підрум'янюватися - піца готова.
Дістаємо піцу з духовки і відразу ж посипаємо рештою начинки: оливками, зеленою і маринованою цибулею.
Звісно ж, подавати піцу з тунцем до столу слід відразу ж, поки вона ще гаряча. Хоча і в холодному вигляді вона теж смачна.
Комментарии