Маринована скумбрія в домашніх умовах
Рецепт на 6 порций более 120 минут готовить очень просто дешевое блюдо охлаждать мариновать плита холодильник всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Маринована скумбрія - це страва, без якої важко обійтися як у повсякденному житті, так і на свята. Приготувати її в домашніх умовах зовсім нескладно, головне вибрати непереморожену, якісну рибу. Скумбрія за цим рецептом завжди виходить малосольною, дуже ніжною і смачною.
Теги
Ингредиенты
- скумбрія - 2 шт
для маринаду:
- вода - 1 л
- перець запашний - 6-7 зернят
- перець чорний горошком - 3-4 шт
- листки лаврові - 3 шт
- цукор - 2 ст. л з гіркою
- сіль (великого помолу) - 2 ст. л з гіркою
- оцет 9% - 2 ст. л
Приготовление
Для маринування скумбрію необхідно заздалегідь розморозити. Правильніше за все розморожувати її в холодильнику.
Вже розморожену скумбрію патрашуємо, відрізаємо плавники і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім нарізаємо на порційні шматочки. Перекладаємо рибу в ємність, в якій будемо її маринувати.
Тепер займемося приготуванням маринаду. У каструлю виливаємо 1 л води і ставимо її на вогонь. Сюди ж додаємо 3 листки лаврового листя, 6-7 штук запашного перцю, 3-4 штуки чорного перцю горошком, 2 столові ложки з гіркою солі та стільки ж цукру. Добре все перемішуємо і даємо закипіти. Після цього знімаємо маринад з вогню і даємо йому повністю охолонути.
Коли маринад повністю охолоне, додаємо в нього 2 столові ложки 9% оцту.
Заливаємо маринадом скумбрію так, щоб він повністю покрив рибу. Відправляємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.
Вже вранці наша рибка готова до вживання. Зберігається в холодильнику вона може до 3 діб, але, як правило, їй це не знадобиться, так як з'їдається вона дуже швидко.
Комментарии