Рецепт Дорада по-іспанськи (Dorada a la Espalda — дорада на спині) с фото

Дорада по-іспанськи (Dorada a la Espalda — дорада на спині)

Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто блюдо недорогое жарить плита Испанская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Смажена дорада по-іспанськи (Dorada a la Espalda) - перекладається як дорада на спині. Називається ця страва так тому, що риба тут подається шкіркою донизу. Це робиться для того, щоб вона могла добре просочитися часниковим соусом. Безсумнівна перевага цього рецепту - його простота і швидкість. Поки смажиться риба, ви встигнете приготувати соус до неї і навіть гарнір чи салат. При цьому, дорада виходить дуже соковитою, ароматною і смачною. Обов'язково спробуйте приготувати її саме так!

Теги

рыба, оливковое масло, чеснок

Ингредиенты

  • дорада - 2 шт
  • часник - 5 зубчиків
  • перець гострий - 1/2 невеликого стручка
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • яблучний або винний оцет - 1 ст. л.
  • сіль, перець та зелень - за смаком

Приготовление

  1. Для цієї страви нам знадобиться 2 риби дорада. Часник чистимо від шкірки. Стручок перцю чистимо від насіння (за бажанням їх можна залишити, але врахуйте що вони нададуть страві ще більшої гостроти).

  2. Для цього рецепту дораду необхідно не тільки очистити від луски і відрізати всі плавники, але і правильно розрізати та випатрати. Вже почищену рибу необхідно починати різати зі сторони верхнього плавника, розріз робимо від голови до кінчика хвоста. Рибу ми повинні розкрити як книжку і видалити нутрощі. Обов'язково приберіть зябра! Промиваємо рибу під проточною водою і витираємо паперовим рушником. Викладаємо розроблену рибу спинкою донизу, солимо і приправляємо за смаком. Не переборщіть з перцем, так як ми ще будемо поливати гострим соусом.

  3. На розігріту сковороду наливаємо трохи рослинної олії і викладаємо рибу спинкою донизу. Смажимо до золотистого кольору.

  4. Поки смажиться риба, приготуємо соус для поливання. Для цього часник необхідно нарізати тонкими скибочками, а стручковий перець невеликими смужками.

  5. У сотейник з товстим дном виливаємо кілька ложок оливкової олії, додаємо часник гострий перець.

  6. Смажимо на повільному вогні кілька хвилин до тих пір, поки часник і перець злегка не змінять свій колір. Потім додаємо 1 столову ложку яблучного або винного оцту.

  7. Даємо ще покипіти буквально 1-2 хвилини, вимикаємо вогонь і відставляємо соус вбік.

  8. Перевертаємо рибу на інший бік і знову смажимо до золотистості.

  9. Ще гарячу готову рибу викладаємо на тарілку, в якій будемо її подавати і поливаємо приготовленим часниковим соусом.

  10. Подавати смажену дораду краще за все зі смаженою картоплею або салатом. Довго маринуватися рибі під соусом не потрібно, можна відразу подавати її до столу.

Оценка 5 / 5 на основе 6478
Домашняя
рыба, оливковое масло, чеснок
PT30M
PT30M
0

Комментарии