
Картопля, запечена з червоною цибулею
Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам на праздник на каждый день
Картопля з цибулею - що може бути простіше і невибагливіше? Напевно, тільки картопля без цибулі.
Але і тут можна дати волю фантазії і створити щось абсолютно нове і незвичайне! Якщо на перший погляд вам щось здасться підозрілим, не лякайтеся. Просто спробуйте, адже справи-то ніякої! Сподіваюся, вам сподобається. Я цю страву просто обожнюю!
Теги
Ингредиенты
- 1-1,5 кг картоплі
- 3-4 червоні цибулини
- сушений тим'ян
- 4 ст. л. бальзамічного оцту
- сіль
- рослинна олія
- шматочок вершкового масла (за бажанням)
Приготовление
-
Картоплю почистити і нарізати тонкими кільцями.
Відварити у підсоленій воді 3-5 хвилин.
Тут головне не переварити, щоб картопля не розвалилася.
Злити воду і залити картоплю рослинною олією (2-3 ст. л.)
Картоплю нарізати кільцями і відварити. -
Цибулю почистити і нарізати тонкими напівкільцями. Викласти на сковорідку в розігріту олію, підсолити, додати велику щіпку тим'яну. Обсмажувати хвилин 5 на середньому вогні до розм'якшення.
Цибулю нарізати напівкільцями та обсмажити. -
Влити оцет. Додати шматочок вершкового масла (не обов'язково). Тушкувати ще хвилин 5.
Влити оцет, додати вершкове масло. -
Взяти форму для запікання. Викласти дно кільцями картоплі.
Викласти шар картоплі. -
Далі викласти цибулю разом з рідиною, якщо така є.
Викласти шар цибулі. -
Закрити рештою картоплі і добре притиснути руками.
Поставити в духовку на 45 хвилин.
Закрити шаром картоплі та запекти. -
Верхній шар має стати рум'яним і трохи хрустким.
Цю страву можна їсти саму по собі, а можна подавати як гарнір. Я люблю поєднувати її з червоною рибою.
Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии
надо приготовить
пойдет