Рецепт Картопля, запечена з червоною цибулею с фото

Картопля, запечена з червоною цибулею

Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам на праздник на каждый день

Картопля з цибулею - що може бути простіше і невибагливіше? Напевно, тільки картопля без цибулі.

Але і тут можна дати волю фантазії і створити щось абсолютно нове і незвичайне! Якщо на перший погляд вам щось здасться підозрілим, не лякайтеся. Просто спробуйте, адже справи-то ніякої! Сподіваюся, вам сподобається. Я цю страву просто обожнюю!

Теги

картофель, лук, уксус

Ингредиенты

  • 1-1,5 кг картоплі
  • 3-4 червоні цибулини
  • сушений тим'ян
  • 4 ст. л. бальзамічного оцту
  • сіль
  • рослинна олія
  • шматочок вершкового масла (за бажанням)

Приготовление

  1. Картоплю почистити і нарізати тонкими кільцями.

    Відварити у підсоленій воді 3-5 хвилин.

    Тут головне не переварити, щоб картопля не розвалилася.

    Злити воду і залити картоплю рослинною олією (2-3 ст. л.)

    Картоплю нарізати кільцями і відварити.
    Картоплю нарізати кільцями і відварити.
  2. Цибулю почистити і нарізати тонкими напівкільцями. Викласти на сковорідку в розігріту олію, підсолити, додати велику щіпку тим'яну. Обсмажувати хвилин 5 на середньому вогні до розм'якшення.

    Цибулю нарізати напівкільцями та обсмажити.
    Цибулю нарізати напівкільцями та обсмажити.
  3. Влити оцет. Додати шматочок вершкового масла (не обов'язково). Тушкувати ще хвилин 5.

    Влити оцет, додати вершкове масло.
    Влити оцет, додати вершкове масло.
  4. Взяти форму для запікання. Викласти дно кільцями картоплі.

    Викласти шар картоплі.
    Викласти шар картоплі.
  5. Далі викласти цибулю разом з рідиною, якщо така є.

    Викласти шар цибулі.
    Викласти шар цибулі.
  6. Закрити рештою картоплі і добре притиснути руками.

    Поставити в духовку на 45 хвилин.

    Закрити шаром картоплі та запекти.
    Закрити шаром картоплі та запекти.
  7. Верхній шар має стати рум'яним і трохи хрустким.

    Цю страву можна їсти саму по собі, а можна подавати як гарнір. Я люблю поєднувати її з червоною рибою.

    Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 547
Домашняя
картофель, лук, уксус
PT60M
PT60M
0

Комментарии

николай
николай

надо приготовить

николай
николай

пойдет