Рецепт Баклажанні рулетики з сиром «фета» с фото

Баклажанні рулетики з сиром «фета»

Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо запекать охлаждать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на фуршет на каждый день

Баклажани чудово поєднуються з іншими овочами та зеленню, тому з них можна приготувати безліч різноманітних страв. Але на мій погляд, поєднання баклажанів і сиру «фета» — це справжнє блаженство для гурманів! Це чудова закуска і доповнення до других страв.

Теги

баклажан, фета, петрушка

Ингредиенты

  • баклажан - 1 великий або 2 середніх
  • сир «фета» - 200 г
  • часник - 2-3 зубчики
  • спеції («італійські трави») - 1 ч.л.
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • перець - за смаком
  • оливкова олія - 1 ст.л.
  • петрушка - кілька гілочок

Приготовление

  1. Готуємо продукти для баклажанних рулетиків. Я використала один великий, але ви можете взяти пару баклажанів середнього розміру. Петрушку заміняти на іншу зелень не рекомендую, а ось спеції можна брати будь-які.

    Інгредієнти для баклажанних рулетиків
    Інгредієнти для баклажанних рулетиків
  2. Баклажани необхідно добре промити, обсушити і нарізати тонкими скибочками. В ідеалі це має бути молодий овоч, з мінімальною кількістю насіння. Цього разу я випробувала скибочки запекти в духовці, але якщо їх обсмажити на сковороді, то вони будуть соковитіші та м'якші, з ними легше буде працювати. Вибір за вами!

    Нарізаємо баклажани на скибочки
    Нарізаємо баклажани на скибочки
  3. Викладаємо всі скибочки баклажанів на деко (якщо ви будете їх все ж запікати) і змащуємо кожен шматочок оливковою олією та посипаємо сіллю.

    Змащуємо олією та солимо
    Змащуємо олією та солимо
  4. Потім кожен шматочок посипаємо «італійськими травами» чи будь-якими іншими спеціями і відправляємо у духовку до зарум’янення.

    Посипаємо спеціями
    Посипаємо спеціями
  5. Поки баклажани запікаються в духовці при 180 градусах або смажаться на сковороді, приготуємо начинку. Для цього в окрему миску викладаємо сир «фета».

    Викладаємо сир фета
    Викладаємо сир фета
  6. Петрушку дрібно нарізаємо і додаємо до сиру.

    Додаємо петрушку
    Додаємо петрушку
  7. Часник пропускаємо через прес і так само додаємо до сиру. Добре все перемішуємо.

    Додаємо часник
    Додаємо часник
  8. Наприкінці додаємо решту оливкової олії. І теж все перемішуємо.

    Виливаємо оливкову олію
    Виливаємо оливкову олію
  9. Готові запечені скибочки баклажанів намазуємо сирною начинкою і згортаємо рулетиком.

    Згортаємо баклажани
    Згортаємо баклажани
  10. Готові рулетики прикрашаємо помідорами черрі на шпажках.

    Баклажанні рулетики з сиром
    Баклажанні рулетики з сиром "фета"
Оценка 5 / 5 на основе 17459
Домашняя
баклажан, фета, петрушка
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии