Рецепт Чудовий пиріг-ватрушка з абрикосами с фото

Чудовий пиріг-ватрушка з абрикосами

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на каждый день

Якщо ви любите ватрушки (такі як у дитинстві, пам'ятаєте, з особливим, неповторним смаком), але вам лінь возитися з дріжджовим тістом, то цей рецепт пирога може стати гідною заміною. Возитися з тістом тут довго не потрібно, все готується буквально за 10 хвилин, а результат перевершує всі очікування. На виході маємо велику, ніжну, соковиту ватрушку з приголомшливо смачним тістом!

Теги

творог, яйца, мука

Ингредиенты

тісто:

  • яйце - 3 шт (у мене дрібні, якщо великі то 2)
  • цукор - 80 г
  • олія рослинна - 2 ст л
  • борошно - 180 г
  • сметана - 200 г
  • розпушувач - 10 г

начинка:

  • сир кисломолочний 9% - 350 г
  • цукор - 80 г
  • яйце - 2 шт
  • манка - 2 ст л
  • абрикоси (за бажанням) - 3 шт

Приготовление

  1. Для початку підготуємо всі продукти. Борошно необхідно просіяти, сметана підійде будь-якої жирності.

    Продукти для пирога-ватрушки
    Продукти для пирога-ватрушки
  2. У глибокій мисці збиваємо міксером 3 яйця та 80 г цукру, буквально кілька хвилин.

    Збиваємо яйця з цукром
    Збиваємо яйця з цукром
  3. Потім додаємо 200 г сметани і знову збиваємо.

    Додаємо сметану
    Додаємо сметану
  4. Виливаємо в миску 2 столові ложки рослинної олії (без запаху) і продовжуємо збивати.

    Додаємо рослинну олію
    Додаємо рослинну олію
  5. Додаємо 180 г просіяного борошна та 10 г розпушувача.

    Додаємо борошно та розпушувач
    Додаємо борошно та розпушувач
  6. Акуратно на низькій швидкості збиваємо всю масу до однорідного стану.

    Збиваємо тісто
    Збиваємо тісто
  7. Відставляємо тісто вбік і займаємося приготуванням начинки. У глибоку миску викладаємо 350 г сиру, 80 г цукру, 2 яйця, 2 столові ложки манки і щипка ваніліну.

    Інгредієнти для начинки
    Інгредієнти для начинки
  8. Перетираємо блендером всі інгредієнти до стану гладкої маси. Якщо творожна маса вийшла рідкуватою (через сир), то додайте ще 1-2 ложки манки.

    Перетираємо сир
    Перетираємо сир
  9. Беремо силіконову форму і змащуємо її олією.

    Змащуємо олією форму
    Змащуємо олією форму
  10. Акуратно виливаємо тісто у форму.

    Виливаємо тісто у форму
    Виливаємо тісто у форму
  11. В середину тіста викладаємо творожну начинку. Вона злегка пірне на дно - це нормально.

    Викладаємо начинку
    Викладаємо начинку
  12. Абрикоси миємо, сушимо і нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо їх на творожну начинку.

    Нарізаємо абрикоси
    Нарізаємо абрикоси
  13. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

    Відправляємо у духовку
    Відправляємо у духовку
  14. Дуже важливо: як тільки дістанете пиріг з духовки, дайте йому повністю охолонути, інакше начинка буде рідкувата і його важко буде різати. Після випікання творожна начинка може трохи осісти - так і має бути. На фото пиріг в гарячому вигляді, трохи пізніше начинка повністю стабілізувалася.

    Пиріг у розрізі
    Пиріг у розрізі
  15. Готовий пиріг-ватрушку можна посипати цукровою пудрою, але і без неї він виходить дуже смачним та ситним.

    Чудовий пиріг-ватрушка
    Чудовий пиріг-ватрушка
Оценка 5 / 5 на основе 11443
Домашняя
творог, яйца, мука
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии