Чудовий пиріг-ватрушка з абрикосами
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на каждый день
Якщо ви любите ватрушки (такі як у дитинстві, пам'ятаєте, з особливим, неповторним смаком), але вам лінь возитися з дріжджовим тістом, то цей рецепт пирога може стати гідною заміною. Возитися з тістом тут довго не потрібно, все готується буквально за 10 хвилин, а результат перевершує всі очікування. На виході маємо велику, ніжну, соковиту ватрушку з приголомшливо смачним тістом!
Теги
Ингредиенты
тісто:
- яйце - 3 шт (у мене дрібні, якщо великі то 2)
- цукор - 80 г
- олія рослинна - 2 ст л
- борошно - 180 г
- сметана - 200 г
- розпушувач - 10 г
начинка:
- сир кисломолочний 9% - 350 г
- цукор - 80 г
- яйце - 2 шт
- манка - 2 ст л
- абрикоси (за бажанням) - 3 шт
Приготовление
-
Для початку підготуємо всі продукти. Борошно необхідно просіяти, сметана підійде будь-якої жирності.
Продукти для пирога-ватрушки -
У глибокій мисці збиваємо міксером 3 яйця та 80 г цукру, буквально кілька хвилин.
Збиваємо яйця з цукром -
Потім додаємо 200 г сметани і знову збиваємо.
Додаємо сметану -
Виливаємо в миску 2 столові ложки рослинної олії (без запаху) і продовжуємо збивати.
Додаємо рослинну олію -
Додаємо 180 г просіяного борошна та 10 г розпушувача.
Додаємо борошно та розпушувач -
Акуратно на низькій швидкості збиваємо всю масу до однорідного стану.
Збиваємо тісто -
Відставляємо тісто вбік і займаємося приготуванням начинки. У глибоку миску викладаємо 350 г сиру, 80 г цукру, 2 яйця, 2 столові ложки манки і щипка ваніліну.
Інгредієнти для начинки -
Перетираємо блендером всі інгредієнти до стану гладкої маси. Якщо творожна маса вийшла рідкуватою (через сир), то додайте ще 1-2 ложки манки.
Перетираємо сир -
Беремо силіконову форму і змащуємо її олією.
Змащуємо олією форму -
Акуратно виливаємо тісто у форму.
Виливаємо тісто у форму -
В середину тіста викладаємо творожну начинку. Вона злегка пірне на дно - це нормально.
Викладаємо начинку -
Абрикоси миємо, сушимо і нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо їх на творожну начинку.
Нарізаємо абрикоси -
Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Відправляємо у духовку -
Дуже важливо: як тільки дістанете пиріг з духовки, дайте йому повністю охолонути, інакше начинка буде рідкувата і його важко буде різати. Після випікання творожна начинка може трохи осісти - так і має бути. На фото пиріг в гарячому вигляді, трохи пізніше начинка повністю стабілізувалася.
Пиріг у розрізі -
Готовий пиріг-ватрушку можна посипати цукровою пудрою, але і без неї він виходить дуже смачним та ситним.
Чудовий пиріг-ватрушка
Комментарии