Рецепт Домашнє вафельне морозиво

Домашнє вафельне морозиво "Пломбір"

Рецепт на 8 порций более 120 минут готовить очень просто блюдо недорогое охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на каждый день

Ви любите вафельне морозиво "Пломбір"? Тоді пропоную приготувати його в домашніх умовах всього з двох інгредієнтів і отримати на виході справжній вершковий смак, такий знайомий нам з дитинства. Часу на приготування піде зовсім небагато - якихось 10-15 хвилин і трішки терпіння, поки воно буде застигати в морозильній камері. Спробуйте, це чудовий десерт і спосіб вгамувати спрагу в літній час.

Теги

сливки, сгущенка, вафли

Ингредиенты

  • вершки не менше 33% - 500 мл
  • згущене молоко - 380 г (стандартна банка)
  • вафлі - 2 листи

Приготовление

  1. Готуємо продукти для морозива "Пломбір". Вершки потрібно добре охолодити, вони мають провести в холодильнику не менше 3-4 годин, діставати їх потрібно безпосередньо перед процесом збивання.

    Продукти для морозива
    Продукти для морозива
  2. У міксер виливаємо 500 мл вершків і збиваємо їх на максимальній швидкості до щільних піків. На це піде приблизно 3-7 хвилин, залежно від потужності міксера.

    Виливаємо вершки
    Виливаємо вершки
  3. Як тільки вершки добре збилися, додаємо 380 грамів згущеного молока. Знову вмикаємо міксер, але лише для того, щоб вершки добре перемішалися зі згущеним молоком, буквально на півхвилинки.

    Виливаємо згущене молоко
    Виливаємо згущене молоко
  4. Після додавання згущеного молока маса стане не такою густою, це нормально. Вона все одно добре триматиме форму і з нею зручно буде працювати.

    Консистенція майбутнього морозива
    Консистенція майбутнього морозива
  5. Тепер займемося підготовкою форми, в якій наше морозиво застигатиме в морозильній камері. Для цього беремо плоске блюдо (в моєму випадку це дно зі скла від форми для випічки). Далі, встановлюємо зверху рознімне кільце, боки кільця застилаємо ацетатною плівкою або харчовою плівкою. Все, наша форма готова.

    Готуємо форму
    Готуємо форму
  6. На дно форми кладемо один лист вафлі (підійде будь-яка вафля від вафельного торта). Встановлюємо рознімне кільце так, щоб воно щільно притискало вафлю.

    Викладаємо вафлю
    Викладаємо вафлю
  7. Виливаємо вміст міксера зверху на вафлю, злегка розрівнюємо лопаткою.

    Висипаємо морозиво
    Висипаємо морозиво
  8. Зверху викладаємо ще один лист вафлі, притискати її сильно не потрібно. Відправляємо наше вафельне морозиво до морозильної камери на 3-6 годин, краще на ніч.

    Накриваємо морозиво вафлею
    Накриваємо морозиво вафлею
  9. Вранці дістаємо морозиво з морозилки, знімаємо рознімне кільце, ацетатну плівку і отримуємо рівне і гладеньке морозиво. Верхня вафля в процесі заморожування може злегка деформуватися, нехай вас це не турбує, вона вирівняється при кімнатній температурі.

    Готове морозиво
    Готове морозиво
  10. Розрізаємо морозиво на порційні шматки і його можна дегустувати.

    Розрізане на шматки морозиво
    Розрізане на шматки морозиво
  11. Подавати морозиво можна з будь-якими ягодами або полити фруктовим топінгом. Але і без цих додатків воно порадує вас своїм справжнім пломбірним смаком.

    Прикрашаємо морозиво на смак
    Прикрашаємо морозиво на смак
  12. Зберігати таке морозиво необхідно, звичайно ж, у морозилці, але повірте, до цього справа не дійде, оскільки таке морозиво з'їдається дуже швидко.

    Домашнє вафельне морозиво
    Домашнє вафельне морозиво "Пломбір"
Оценка 5 / 5 на основе 13439
Домашняя
сливки, сгущенка, вафли
PT240M
PT240M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии