Смажені кабачки в соєво-часниковому соусі
Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на фуршет на каждый день
Існує велика кількість різних варіантів смажених кабачків, але такого способу приготування ви ще напевно не пробували! Соєво-часниковий соус надає кабачкам не лише особливий аромат і смак, а ще й карамельну тягучу скоринку. Це чудова закуска, підійде навіть на святковий стіл. Впевнена, що готувати їх ви будете знову і знову.
Теги
Ингредиенты
- кабачок (середній) - 3 шт
- часник - 4-5 зубчиків маленьких або 2 великих
- крохмаль - 1 ст.л.
- соєвий соус - 70 г
- цукор - 1 ч.л.
- сіль - 1/2 ч.л.
- рослинна олія - 50 г
- зелень - за смаком
Приготовление
Готуємо продукти. Для цього кабачки необхідно добре промити та обсушити паперовим рушником. Часник чистимо від шкірки.
Продукти для смажених кабачків у соєво-часниковому соусі Оскільки кабачки невеликого розміру, то нарізати ми їх будемо так: спочатку видаляємо хвостик і верхівку, потім розрізаємо навпіл поперек, а потім кожну частину нарізаємо на ось такі брусочки.
Нарізані кабачки Тепер приготуємо соєву заливку. Для цього у миску відправляємо 70 грамів соєвого соусу, 1 чайну ложку цукру, 1/2 чайної ложки солі, 1 столову ложку крохмалю (без гірки), а потім пропускаємо через прес часник. Добре все перемішуємо і відставляємо убік.
Готуємо соєво-часниковий соус На розігріту сковорідку виливаємо 50 г рослинної олії і відправляємо туди порізані кабачки.
Викладаємо на сковорідку Смажимо кабачки до золотистого кольору, час від часу перемішуємо лопаткою. Оскільки кабачки молоді, то багато часу цей процес не займе.
Обсмажуємо до золотистого кольору Як тільки кабачки набули гарного золотистого кольору, беремо нашу миску з соєвою заправкою, ще раз добре її перемішуємо ложкою (крохмаль за цей час встиг осісти) і рівномірно розподіляємо весь вміст по сковорідці. Ще раз перемішуємо кабачки лопаткою, щоб вони добре просочилися заливкою і карамелізувалися.
Виливаємо заливку Вогонь на плиті повністю прибираємо і відразу ж накриваємо кабачки кришкою та даємо їм так постояти 10-15 хвилин.
Накриваємо кришкою Потім перекладаємо кабачки на тарілку, прикрашаємо зеленню та посипаємо кунжутом (за бажанням).
Викладаємо кабачки Подавати кабачки можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Це чудове доповнення до м'яса, риби чи будь-якого гарніру.
Смажені кабачки в соєво-часниковому соусі
Комментарии