Рецепт Закуска з тіста «Філо» з сирно-сирковою солоною начинкою с фото

Закуска з тіста «Філо» з сирно-сирковою солоною начинкою

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить очень просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на фуршет на каждый день

Обожнюю випічку з тіста «Філо»! Хрустка скоринка і солона начинка з сиром, що тане у роті - це смакове блаженство. При цьому закуска виходить дуже легкою і низькокалорійною. Готувати щось з тіста «Філо» - одне задоволення. Любителі сиру та сиркової маси оцінять цю випічку по заслугах.

Теги

тесто фило, яйцо, творог

Ингредиенты

  • тісто «Філо» - 1 пачка
  • яйце - 1 шт
  • сиркова маса - 250-300 г
  • сир «Сулугуні» - 100 г
  • сир «Адигейський» - 50 г
  • сир «Фета» - 50 г
  • сіль, спеції (сушений базилік, сушений часник) - за смаком
  • рослинна олія для змащування - 70 г

Начинку можна варіювати, замінюючи сири. Сюди підійде абсолютно будь-який сир, але я рекомендую залишити сиркову масу та «Фету».

Приготовление

  1. Готуємо продукти для випічки з сирно-сирковою начинкою. Тісто «Філо» дістаємо з морозилки і даємо буквально 5-10 хвилин йому для розморожування. Не забувайте про те, що його не можна залишати без упаковки, воно дуже швидко підсихає.

    Продукти для сирно-сиркової начинки
    Продукти для сирно-сиркової начинки
  2. Спочатку приготуємо сирно-сиркову начинку. Для цього тремо на великій тертці сир «Сулугуні» та «Адигейський». Сир «Фета» досить м'який, його ми будемо розминати руками. Сиркову масу додатково подрібнювати в блендері чи пропускати через сито не потрібно.

    Сири
    Сири
  3. У глибоку миску викладаємо всі потерті сири та сиркову масу. Кришимо «Фету» руками і всю отриману масу розминаємо виделкою.

    Додаємо сир
    Додаємо сир "Фета"
  4. Розбиваємо в миску з сиром одне яйце і додаємо сухі спеції, солимо за смаком. Багато солі класти не потрібно, всі сири крім сиркової маси вже містять у собі сіль. Пів чайної ложки буде цілком достатньо. Наша начинка готова.

    Додаємо яйце та спеції
    Додаємо яйце та спеції
  5. Підготуємо форму для випічки. Для цього змащуємо дно форми рослинною олією без запаху.

    Змащуємо форму
    Змащуємо форму
  6. Викладаємо перший шар тіста «Філо». Для зручності я попередньо розрізала все тісто навпіл, одну половину використала для основи, а іншою накрила начинку. Таким чином викладаємо першу половину шарів, кожен шар змащуємо рослинною олією.

    Змащуємо наступні шари
    Змащуємо наступні шари
  7. Зверху першої половини шарів тіста викладаємо начинку. Трохи допомагаємо виделкою чи лопаткою, домагаємося рівномірного розподілу.

    Викладаємо начинку
    Викладаємо начинку
  8. Далі накриваємо начинку рештою шарів тіста, кожен наступний шар змащуємо олією.

    Друга половина тіста
    Друга половина тіста
  9. Перед тим як відправити тісто до духовки, нарізаємо його на невеликі квадратики.

    Нарізаємо на квадратики
    Нарізаємо на квадратики
  10. Відправляємо форму у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо випічку тертим сиром, даємо йому розплавитися у духовці.

    Посипаємо квадратики сиром
    Посипаємо квадратики сиром
  11. Подавати готову випічку можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

    Закуска з тіста «Філо» з сирно-сирковою солоною начинкою
    Закуска з тіста «Філо» з сирно-сирковою солоною начинкою
Оценка 5 / 5 на основе 2433
Домашняя
тесто фило, яйцо, творог
PT45M
PT45M
0

Комментарии