Рецепт Зефір домашній з яблучного пюре с фото

Зефір домашній з яблучного пюре

Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить плита без термической обработки детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на каждый день

Домашній зефір з яблук (яблучного пюре) в домашніх умовах - досить трудомісткий процес, який вимагає особливої спритності та навичок. Але, виявляється, існує рецепт, за яким зефір виходить завжди вдалим, навіть якщо ви готуєте його вперше. Найголовніше правильно приготувати яблучне пюре і чітко дотримуватися всіх рекомендацій нижче. Зефір виходить дуже ніжним і набагато смачнішим за магазинний. Особливо таку солодощ оцінять діти.

Теги

яблочное пюре, агар-агар, белок

Ингредиенты

Для сиропу:

  • вода - 100 мл
  • цукор - 200 мл
  • агар-агар - 8 г
  • яблучне пюре - 200 г

Для білкового крему:

  • білки (від 2-х яєць) - 60-65 г
  • цукор - 140 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • лимонна кислота - 1/2 ч.л.

Приготовление

  1. Готуємо продукти для зефіру. Яблучне пюре дістаємо з холодильника безпосередньо перед приготуванням. Білки від яєць мають бути так само холодними. Важливо щоб агар-агар був свіжим, слід уважно вивчити термін придатності.

    Продукти для зефіру
    Продукти для зефіру
  2. У каструлю з товстим дном відправляємо 100 мл води, 200 г цукру, 200 г яблучного пюре та 8 г агар-агару. Перемішуємо до однорідної маси.

    Інгредієнти для сиропу
    Інгредієнти для сиропу
  3. Ставимо на середній вогонь і варимо до загусання та зміни консистенції. Пюре під час варіння слід весь час перемішувати віничком, щоб воно не прилипало до дна каструлі. Варити пюре потрібно до температури 104-110 градусів. Але і без термометра стане зрозуміло, коли сироп буде готовий: він змінить свій колір і стане тягучим (дехто називає це до «ниточки»). Приблизно на це піде 5-15 хвилин (багато що залежить від плити, посуду та агару). Важливе зауваження: якщо сироп вже готовий, а білкова маса ще ні, то нічого страшного, сироп можна потім знову підігріти, щоб у гарячому вигляді вилити його в білкову масу.

    Варимо сироп
    Варимо сироп
  4. Оскільки вже готова зефірна маса дуже швидко застигає і з нею не можна зволікати, то підготувати місце для зефірів потрібно заздалегідь. Для цього беремо пергамент і малюємо на ньому кола. Зробити це можна як звичайним циркулем, так і обвести дно склянки або фужера олівцем чи ручкою. Пергамент слід перевернути, щоб не забруднити зефір графітом чи чорнилом. Також готуємо насадку та кондитерський мішок для відсаджування зефіру.

    Розмічаємо формочки
    Розмічаємо формочки
  5. Наступний етап - збивання білкової маси. Щоб білки ідеально збилися у пухку масу, необхідно знежирити внутрішню частину чаші міксера та вінчика, для цього слід протерти їх спиртом або горілкою. Важливо щоб посуд був сухим та чистим.

    Підготовляємо поверхні чаші та вінчика
    Підготовляємо поверхні чаші та вінчика
  6. У чашу міксера відправляємо 2 білки та 1/2 чайної ложки лимонної кислоти, збиваємо до легкої піни.

    Збиваємо білки
    Збиваємо білки
  7. У 140 г цукру додаємо 10 г ванільного цукру, перемішуємо. Потім невеликими порціями вводимо цукор у білкову масу. Збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до гострих піків.

    Додаємо цукор та ванільний цукор
    Додаємо цукор та ванільний цукор
  8. Ось така густа і пухнаста маса у нас має вийти.

    Гострі піки
    Гострі піки
  9. Повертаємось до сиропу, знімаємо його з вогню і тонкою цівкою вводимо у білкову масу, не припиняючи збивати. Збиваємо на середній швидкості. Як тільки весь сироп опиниться в білках, вмикаємо максимальну швидкість і збиваємо ще приблизно хвилину. Потім вимикаємо міксер і швиденько накладаємо масу в кондитерський мішок. Діяти потрібно швидко, оскільки маса застигає на очах, потім з нею важко працювати.

    Додаємо сироп
    Додаємо сироп
  10. Малюємо «троянди» суворо по контуру, який ми позначили. Стежимо за тим, щоб не було пропусків і порожнеч.

    Відсаджуємо зефір
    Відсаджуємо зефір
  11. Намагаємось робити зефір однакового розміру, щоб потім легше було їх з'єднувати і знаходити пару. Залишаємо зефір при кімнатній температурі на 6-10 годин, готовність перевіряємо пальцем - зефір не має бути липким.

    Готові половинки зефіру
    Готові половинки зефіру
  12. Зефір за цим рецептом застигає дуже швидко, тому через 6 годин вже можна зефір з'єднувати. Спочатку підбираємо пару, з'єднуємо їх разом (це робиться просто, без зусиль) і тільки потім макаємо зефір у цукрову пудру.

    З'єднуємо зефір
    З'єднуємо зефір
  13. Цукрова пудра потрібна не лише для посилення смаку, а й для того, щоб зефір не ставав вологим та не лип до рук.

    Обсипаємо цукровою пудрою
    Обсипаємо цукровою пудрою
  14. Ось такі красені в нас вийшли.

    Зефір домашній з яблучного пюре
    Зефір домашній з ябл
Оценка 5 / 5 на основе 13430
Домашняя
яблочное пюре, агар-агар, белок
PT240M
PT240M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии