Рецепт Яблочне пюре для зефіру та багатьох інших страв с фото

Яблочне пюре для зефіру та багатьох інших страв

Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать запекать духовка

Яблучного пюре зустрічається у багатьох стравах, таких як яблучне повидло, французькі пиріжки, бісквітний рулет, різноманітні соуси, тістечка, булочки, салати, торти, маффіни, пастили, для деяких страв з м'яса тощо. Тому ми вирішили зробити його окремим відео. Правильно приготоване яблучне пюре - запорука успіху у приготуванні зефіру. Важливо вибирати яблука кислих сортів з високим вмістом пектину. Цукор в яблучне пюре додавати не потрібно, краще це зробити під час приготування зефіру.

Теги

яблоки

Ингредиенты

  • яблука - 500 г

Приготовление

  1. Якщо ви збираєтеся готувати зефір на основі яблучного пюре, то дуже важливо правильно вибрати яблука. Ідеальніше за все підходить сорт «антонівка». Чим кисліші яблука, тим більше ймовірність, що зефір вийде.

    Яблука для яблучного пюре
    Яблука для яблучного пюре
  2. Чистити від шкірки яблука скоріше навіть не потрібно, так як там знаходиться пектин, але я вирішила провести експеримент. Яблука помила, очистила від шкірки та насіннячка.

    Чистимо від шкірки яблука
    Чистимо від шкірки яблука
  3. Деякі віддають перевагу відварюванню яблук на плиті, а потім перетворюють їх на пюре. Я ж пропоную їх запекти в духовці, таким чином ми уникнемо зайвої рідини і пюре не підгорить.

    Нарізані яблука
    Нарізані яблука
  4. Відправляємо нарізані та очищені яблука в духовку розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.

    Очищені яблука в духовці
    Очищені яблука в духовці
  5. Як видно на фотографії після запікання яблука максимально випускають сік і стають м'якими.

    Запечені в духовці яблука
    Запечені в духовці яблука
  6. Тепер необхідно за допомогою блендера перетворити запечені яблука на пюре.

    Блендеруємо яблука після духовки
    Блендеруємо яблука після духовки
  7. Але і це ще не все. Яблучне пюре потрібно пропустити через сито, щоб виключити всі зайві частинки насіннячка або шкірки. Пюре повинно бути максимально однорідним і гладеньким.

    Яблучне пюре пропускаємо через сито
    Яблучне пюре пропускаємо через сито
  8. Після всіх маніпуляцій на виході виходить 400 г яблучного пюре. Цієї кількості вистачає на 2 порції зефіру. (В кожній порції приблизно 15-18 штук зефіринок). Тому якщо ви плануєте робити відразу багато зефіру, то кількість яблук для пюре необхідно подвоїти. Готове пюре відправляємо в холодильник хоча б на 8-10 годин. Після цього можна приступати до приготування зефіру.

    Яблучне пюре для зефіру
    Яблучне пюре для зефіру
Оценка 5 / 5 на основе 18429
Домашняя
яблоки
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии