
Риба з соусом у лаваші
Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на природу
Запікати рибу в духовці можна по-різному. За цим рецептом вона виходить настільки смачною і соковитою, що її полюблять навіть ті, хто не дуже любить страви з риби. Готується така риба не дуже складно, тому готувати її можна як на кожен день, так і на святковий стіл. Для цього рецепту підійде будь-яка риба чи філе, але найсмачніше виходить з хека чи минтая.
Теги
Ингредиенты
- філе риби (хек або минтай) - 600 г
- лаваш тонкий - 4-5 листів
- яйця - 2 шт
- кріп (або петрушка) - кілька гілочок
- олія рослинна - 3 ст. л.
- сметана - 3 ст. л.
- гірчиця діжонська - 0,5 ч. л.
- помідор - 2 шт
- цибуля - 1 шт
- оцет яблучний - 2 ст. л.
- вода - 1/2 склянки
- сіль - за смаком
Приготовление
Готуємо продукти для риби в лаваші. Рибу попередньо розморожуємо, чистимо і розрізаємо на філе. Якщо є готове філе, то етап з розбиранням пропускаємо. Філе необхідно просто розморозити і висушити паперовими рушниками.
Продукти для риби в лаваші Перш за все нам необхідно замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо її дрібними кубиками і викладаємо в глибоку невелику миску. Солимо, додаємо яблучний оцет, півсклянки води. Відставляємо в бік на 10-15 хвилин.
Маринуємо цибулю Чистимо і розрізаємо рибу на філе.
Розрізаємо рибу Приготуємо соус для випікання риби. За допомогою блендера необхідно збити половину замаринованої цибулі (воду попередньо зливаємо), діжонську гірчицю, 1 яйце, зелень і рослинну олію.
Готуємо соус Готовий соус переливаємо в миску.
Занурюємо підготовлене та нарізане філе у соус.
Риба в соусі Нарізаємо помідор тоненькими кільцями.
Нарізаємо помідор Лаваш потрібно нарізати на квадратики однакового розміру. У нього ми будемо загортати філе в соусі.
Лаваш У середину квадратика з лаваша викладаємо помідор, а зверху кладемо філе в соусі. На рибу викладаємо трохи цибулі (решта частина замаринованої цибулі).
Начинка для лаваша Загортаємо помідор, рибу і цибулю в квадратик з лаваша.
Загортаємо рибу в лаваш Отримані «конверти» викладаємо на деко чи форму для випікання щільно один до одного.
Викладаємо рибні конвертики в лаваші на деко Готуємо заливку для риби в лаваші. Для цього в глибоку миску натираємо твердий сир, розбиваємо одне яйце, додаємо сметану і сіль. Добре перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
Готуємо заливку Готовою заливкою рясно змащуємо рибу в лаваші.
Заливкою змащуємо лаваш Відправляємо рибу в лаваші у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Зверху має утворитися рум'яна скоринка.
Відправляємо у духовку Як видно з розрізу, риба завдяки соусу і помідору виходить дуже соковитою і смачною. Хрустка скоринка зверху чудово тримає форму і виглядає апетитно.
Риба в лаваші у розрізі Така риба чудово підійде до гарніру, але при цьому може виступати і окремою стравою із зеленню.
Риба з соусом у лаваші
Комментарии