Рецепт Риба з соусом у лаваші с фото

Риба з соусом у лаваші

Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на природу

Запікати рибу в духовці можна по-різному. За цим рецептом вона виходить настільки смачною і соковитою, що її полюблять навіть ті, хто не дуже любить страви з риби. Готується така риба не дуже складно, тому готувати її можна як на кожен день, так і на святковий стіл. Для цього рецепту підійде будь-яка риба чи філе, але найсмачніше виходить з хека чи минтая.

Теги

рыба, сыр, лаваш

Ингредиенты

  • філе риби (хек або минтай) - 600 г
  • лаваш тонкий - 4-5 листів
  • яйця - 2 шт
  • кріп (або петрушка) - кілька гілочок
  • олія рослинна - 3 ст. л.
  • сметана - 3 ст. л.
  • гірчиця діжонська - 0,5 ч. л.
  • помідор - 2 шт
  • цибуля - 1 шт
  • оцет яблучний - 2 ст. л.
  • вода - 1/2 склянки
  • сіль - за смаком

Приготовление

  1. Готуємо продукти для риби в лаваші. Рибу попередньо розморожуємо, чистимо і розрізаємо на філе. Якщо є готове філе, то етап з розбиранням пропускаємо. Філе необхідно просто розморозити і висушити паперовими рушниками.

    Продукти для риби в лаваші
    Продукти для риби в лаваші
  2. Перш за все нам необхідно замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо її дрібними кубиками і викладаємо в глибоку невелику миску. Солимо, додаємо яблучний оцет, півсклянки води. Відставляємо в бік на 10-15 хвилин.

    Маринуємо цибулю
    Маринуємо цибулю
  3. Чистимо і розрізаємо рибу на філе.

    Розрізаємо рибу
    Розрізаємо рибу
  4. Приготуємо соус для випікання риби. За допомогою блендера необхідно збити половину замаринованої цибулі (воду попередньо зливаємо), діжонську гірчицю, 1 яйце, зелень і рослинну олію.

    Готуємо соус
    Готуємо соус
  5. Готовий соус переливаємо в миску.

  6. Занурюємо підготовлене та нарізане філе у соус.

    Риба в соусі
    Риба в соусі
  7. Нарізаємо помідор тоненькими кільцями.

    Нарізаємо помідор
    Нарізаємо помідор
  8. Лаваш потрібно нарізати на квадратики однакового розміру. У нього ми будемо загортати філе в соусі.

    Лаваш
    Лаваш
  9. У середину квадратика з лаваша викладаємо помідор, а зверху кладемо філе в соусі. На рибу викладаємо трохи цибулі (решта частина замаринованої цибулі).

    Начинка для лаваша
    Начинка для лаваша
  10. Загортаємо помідор, рибу і цибулю в квадратик з лаваша.

    Загортаємо рибу в лаваш
    Загортаємо рибу в лаваш
  11. Отримані «конверти» викладаємо на деко чи форму для випікання щільно один до одного.

    Викладаємо рибні конвертики в лаваші на деко
    Викладаємо рибні конвертики в лаваші на деко
  12. Готуємо заливку для риби в лаваші. Для цього в глибоку миску натираємо твердий сир, розбиваємо одне яйце, додаємо сметану і сіль. Добре перемішуємо вінчиком до однорідного стану.

    Готуємо заливку
    Готуємо заливку
  13. Готовою заливкою рясно змащуємо рибу в лаваші.

     Заливкою змащуємо лаваш
    Заливкою змащуємо лаваш
  14. Відправляємо рибу в лаваші у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Зверху має утворитися рум'яна скоринка.

    Відправляємо у духовку
    Відправляємо у духовку
  15. Як видно з розрізу, риба завдяки соусу і помідору виходить дуже соковитою і смачною. Хрустка скоринка зверху чудово тримає форму і виглядає апетитно.

    Риба в лаваші у розрізі
    Риба в лаваші у розрізі
  16. Така риба чудово підійде до гарніру, але при цьому може виступати і окремою стравою із зеленню.

    Риба з соусом у лаваші
    Риба з соусом у лаваші
Оценка 5 / 5 на основе 6426
Домашняя
рыба, сыр, лаваш
PT45M
PT45M
0

Комментарии