Яблучний штрудель з тістом «Філло»
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на встречу с друзьями на каждый день
У моїй родині дуже люблять штрудель з яблуками, але готувала я його не часто через мороку з тістом. Але нещодавно я відкрила для себе тісто «філло» і зрозуміла, що воно просто ідеальне для штруделя і є чудовим рішенням для тих, хто не хоче напружуватися з тістом. Штрудель виходить з хрусткою скоринкою і дуже ароматною начинкою. Дуже рекомендую спробувати. Впевнена, цей рецепт займе гідне місце в скарбничці ваших рецептів.
Теги
Ингредиенты
- яблука - 6 шт
- ізюм - 150 г
- горіхи - 150 г
- тростинний цукор (можна замінити на мед) - 100-150 г
- кориця - 1 ч. л.
- стружка кокосова - 50-100 г
- олія кокосова (можна замінити на рослинну без запаху) - 150г
- тісто «філло» - мінімум 4 листи
- мускатний горіх - 1/2 ч. л.
Приготовление
Готуємо продукти для штруделя. Тісто «Філло» необхідно дістати з морозилки заздалегідь, дати йому розморозитися при кімнатній температурі, не розкриваючи упаковку. Горіхи чистимо заздалегідь.
Продукти для штруделя Чистимо і нарізаємо яблука.
Нарізані яблука Горіхи подрібнюємо, але не надто, смачніше якщо вони трапляються великими шматочками у штруделі.
Подрібнені горіхи У глибоку сотейник викладаємо яблука, тростинний цукор (або мед), корицю, кокосову стружку, ізюм та мускатний горіх. Кладемо столову ложку кокосової олії чи будь-якої іншої рослинної олії без запаху для смаження.
Викладаємо інгредієнти в сотейник Додаємо горіхи. Добре все перемішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин.
Додаємо горіхи Підсмажувати яблука до золотистого кольору не потрібно, наше завдання дати їм можливість випустити сік, просочитися спеціями і стати ароматними. Як тільки начинку знімаємо з вогню, необхідно дати їй трохи охолонути.
Тушкуємо яблука Оскільки тісто «філло» дуже потребує зволоження (без нього воно за смаком нагадує папір), то нам потрібно розтопити кокосову олію в мікрохвильовці або на водяній бані. Якщо у вас немає кокосової олії, то замінюємо її на рослинну олію без запаху. І тоді цей етап можна пропустити.
Розтоплюємо кокосову олію Беремо форму в якій будемо випікати штрудель і змащуємо її кокосовою (рослинною) олією.
Змащуємо форму олією Тісто «філло» вже розморозилося (до речі, на розморожування пішло приблизно 15-20 хвилин). Зрозуміти, що воно готове до роботи можна по листках, які легко відділяються один від одного. Також варто врахувати, що це тісто дуже швидко сохне, тому розкривати його і діставати листи слід безпосередньо перед використанням.
Тісто "філло" після розморожування Викладаємо на дно форми 1 лист «філло» і зверху рясно змащуємо його кокосовою (рослинною) олією. Те ж саме робимо з рештою листів. Я використала всього 4 листи, штрудель з такою кількістю виходить дуже легким і менш калорійним. Але за бажанням можна взяти більше листів, тоді штрудель вийде щільнішим і ситнішим.
Змащуємо тісто олією На один край тіста викладаємо начинку з яблук. Трохи допомагаємо собі ложкою або лопаткою утрамбувати її.
Викладаємо начинку Акуратно, щоб не порвати тісто згортаємо рулет. Боки і краї необхідно ретельно загорнути, щоб начинка не витекла під час випікання.
Загортаємо штрудель Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди наш штрудель на 40-50 хвилин. Зверху він має добре підрум'янитися.
Штрудель у духовці Ще гарячим штрудель нарізаємо порційно. Якщо ви візьмете більше листів тіста, то при нарізці він не буде сильно кришитися. Нам подобається коли в штруделі мало тіста і багато начинки.
Штрудель після духовки Готовий штрудель можна посипати цукровою пудрою, але й без неї він шалено смачний.
Яблучний штрудель з тістом "Філло"
Комментарии