Хачапурі по-азербайджанськи
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить плита Азербайджанская кухня подросткам всем остальным на каждый день
Існує величезна кількість рецептів хачапурі, але мені пощастило роздобути рецепт з азербайджанської кухні, і, на мій погляд, він є найвдалішим. При цьому процес приготування займає не дуже багато часу, а результат перевершує всі очікування.
Невеликий лайфхак: чим більше різновидів сирів ви будете використовувати в начинці, тим смачнішим буде кінцевий результат.
Теги
Ингредиенты
- яйця - 2 шт
- кефір - 2 склянки
- цукор - 2 ст.л.
- сода - 1/2 ч.л.
- борошно - 3-4 склянки
- топлене або рослинне олія для смаження
Начинка:
- сир сулугуні - 200 г
- сир кисломолочний - 150 г
- моцарела - 200 г
- часник сушений - 5 г
- базилік сушений за смаком
Приготовление
Підготовляємо продукти для хачапурі. Кефір має бути кімнатної температури.
Продукти для хачапурі В окрему миску розбиваємо 2 яйця, виливаємо 2 склянки кефіру, додаємо 2 столові ложки цукру і пів чайної ложки соди. Все це трохи збиваємо вінчиком.
Починаємо замішувати тісто для хачапурі Невеликими порціями вводимо просіяне борошно. Не поспішайте додавати всю вказану кількість, його може знадобитися і менше, все залежить від борошна.
Потроху додаємо борошно Коли ложкою стане вже складно замішувати тісто, починаємо це робити руками. Тісто не повинно липнути до рук, але при цьому воно залишається м'яким. Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо «відпочивати» на 30 хвилин.
Вимішуємо тісто руками Тим часом готуємо нашу начинку. Для цього сулугуні і моцарелу тремо на велику тертку.
Сулугуні і моцарела натерті на велику тертку Додаємо сир кисломолочний до натертих сирів.
Додаємо сир Додаємо спеції - сушений часник і базилік. За бажанням можна використовувати свіже листя базиліку. Добре все перемішуємо ложкою або руками.
Додаємо спеції Через 30 хвилин починаємо працювати з тістом. Для цього згортаємо його в довгий жгут, потім відрізаємо від нього невеличкий шматочок і розкачуємо його в круглу форму діаметром близько 10 сантиметрів. У центр коржика викладаємо начинку.
Викладаємо начинку на коржик Защипуємо наш коржик як пельмені щоб начинка опинилася всередині.
Коржик як пельмені Тепер скалкою розкачуємо наші «пельмені» до стану круглого коржика.
Скалкою розкочуємо "пельмені" Коржик має бути круглої форми товщиною до 1 сантиметра. Розкочувати потрібно акуратно щоб тісто не порвалося і начинка не вийшла назовні.
Знову розкочуємо коржик Смажити хачапурі краще за все на топленому вершковому маслі, як його правильно зробити можна подивитися тут — https://recipe.org.ua/recipe/388/. На розігріту сковороду додаємо трохи топленого масла, чекаємо поки воно розтане.
Топлене масло на сковороді Викладаємо хачапурі на розпечену сковороду, накриваємо кришкою і смажимо до золотистого кольору.
Смажимо хачапурі Потім знімаємо кришку, перевертаємо коржик на інший бік і знову смажимо до золотистого кольору.
Перевертаємо хачапурі Хачапурі по-азербайджанськи виходять дуже ніжними і соковитими. Часник і базилік надають їм особливу пікантність.
Хачапурі по-азербайджанськи в розрізі Готові хачапурі можна подавати як гарячими, так і холодними, але в гарячому вигляді вони виходять найсмачнішими.
Хачапурі по-азербайджанськи
Комментарии