Пісочне печиво «печериці»
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Пісочне печиво - улюблена ласощі дітей і дорослих. Оригінальна форма печива у вигляді грибів печериць робить його ще привабливішим і апетитнішим. Це печиво виходить дуже розсипчастим (завдяки крохмалю) і може зберігатися понад 2 тижні не втрачаючи своїх смакових якостей.
Теги
Ингредиенты
- вершкове масло (кімнатної температури) - 75 г
- цукрова пудра - 70 г
- сіль - 1 щіпка
- ванілін - 1/2 ч.л.
- яйце - 1 шт
- борошно - 200 г
- крохмаль - 100 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- какао - 1 ст.л.
Приготовление
-
Готуємо інгредієнти для печива. Масло необхідно попередньо дістати з холодильника і довести до кімнатної температури.
-
Масло злегка збиваємо з цукровою пудрою (додаємо її невеликими порціями) і додаємо одне яйце. Знову збиваємо.
-
Висипаємо ванільний цукор і щіпку солі.
-
Додаємо картопляний крохмаль і знову добре все вимішуємо.
-
У просіяне борошно додаємо розпушувач і вводимо їх у масляну суміш невеликими порціями.
-
На цьому етапі замішуємо тісто руками, бо вимішувати його вінчиком стає незручно.
-
Тісто має нагадувати розм'якшений пластилін. Відриваємо невеликий шматочок, скочуємо кульку розміром з волоський горіх.
-
Викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.
-
А тепер переходимо до формування печериць. Для цього беремо порожню пластикову пляшку і занурюємо її горлечко у миску з какао.
-
Змащеним какао горлечком робимо невелике заглиблення посередині кожної кульки. Під час випічки вони збільшаться в розмірах і утворять "шапинки" та "ніжки" грибів.
-
Поляна пісочних печериць готова до відправки у духовку.
-
Відправляємо печериці у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся на низ "шапинки" - він має злегка зрум'янитися, верх зазвичай залишається світлим.
-
Ось таке злегка золотисте печиво має вийти в результаті.
-
Охолоджене печиво можна присипати цукровою пудрою.
-
Пісочне печиво "печериці" - чудовий варіант для подарунка, адже його можна упакувати в красиву коробку, де воно зберігатиметься понад два тижні.
Комментарии