Рецепт Пісочне печиво «печериці» с фото

Пісочне печиво «печериці»

Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Пісочне печиво - улюблена ласощі дітей і дорослих. Оригінальна форма печива у вигляді грибів печериць робить його ще привабливішим і апетитнішим. Це печиво виходить дуже розсипчастим (завдяки крохмалю) і може зберігатися понад 2 тижні не втрачаючи своїх смакових якостей.

Теги

масло, мука, крахмал

Ингредиенты

  • вершкове масло (кімнатної температури) - 75 г
  • цукрова пудра - 70 г
  • сіль - 1 щіпка
  • ванілін - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 шт
  • борошно - 200 г
  • крохмаль - 100 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • какао - 1 ст.л.

Приготовление

  1. Готуємо інгредієнти для печива. Масло необхідно попередньо дістати з холодильника і довести до кімнатної температури.

    Продукти для пісочного печива
    Продукти для пісочного печива
  2. Масло злегка збиваємо з цукровою пудрою (додаємо її невеликими порціями) і додаємо одне яйце. Знову збиваємо.

    Додаємо яйце
    Додаємо яйце
  3. Висипаємо ванільний цукор і щіпку солі.

    Ванільний цукор та щіпка солі
    Ванільний цукор та щіпка солі
  4. Додаємо картопляний крохмаль і знову добре все вимішуємо.

    Додаємо крохмаль
    Додаємо крохмаль
  5. У просіяне борошно додаємо розпушувач і вводимо їх у масляну суміш невеликими порціями.

    Додаємо борошно з розпушувачем
    Додаємо борошно з розпушувачем
  6. На цьому етапі замішуємо тісто руками, бо вимішувати його вінчиком стає незручно.

    Замішуємо тісто руками
    Замішуємо тісто руками
  7. Тісто має нагадувати розм'якшений пластилін. Відриваємо невеликий шматочок, скочуємо кульку розміром з волоський горіх.

    Скочуємо кульку
    Скочуємо кульку
  8. Викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.

    Кульки на деці
    Кульки на деці
  9. А тепер переходимо до формування печериць. Для цього беремо порожню пластикову пляшку і занурюємо її горлечко у миску з какао.

    Занурюємо горлечко у какао
    Занурюємо горлечко у какао
  10. Змащеним какао горлечком робимо невелике заглиблення посередині кожної кульки. Під час випічки вони збільшаться в розмірах і утворять "шапинки" та "ніжки" грибів.

    Формуємо печериці
    Формуємо печериці
  11. Поляна пісочних печериць готова до відправки у духовку.

  12. Відправляємо печериці у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся на низ "шапинки" - він має злегка зрум'янитися, верх зазвичай залишається світлим.

    Відправляємо у духовку
    Відправляємо у духовку
  13. Ось таке злегка золотисте печиво має вийти в результаті.

    Печиво після духовки
    Печиво після духовки
  14. Охолоджене печиво можна присипати цукровою пудрою.

    Пісочне печиво, присипане цукровою пудрою
    Пісочне печиво, присипане цукровою пудрою
  15. Пісочне печиво "печериці" - чудовий варіант для подарунка, адже його можна упакувати в красиву коробку, де воно зберігатиметься понад два тижні.

    Пісочне печиво
    Пісочне печиво "печериці"
Оценка 5 / 5 на основе 11401
Домашняя
масло, мука, крахмал
PT45M
PT45M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии