Рецепт Закуска з печених перців і баклажанів с фото

Закуска з печених перців і баклажанів

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать Грузинская кухня всем остальным веганам вегетарианцам на праздник на каждый день

Ця закуска, швидше за все, відома багатьом, і багато хто її готує. Страва проста і смачна, готується швидко та зручно.

Можна використовувати її як гарнір до м'яса чи риби або як додатковий гарнір разом з відвареною картоплею. Але я зазвичай подаю цю страву як холодну закуску.

Теги

баклажан, болгарский перец

Ингредиенты

  • болгарські перці
  • баклажани
  • пара стручків гострого перчика
  • кілька зубчиків часнику
  • пучок кінзи
  • сіль
  • рослинна олія

Кількість і співвідношення продуктів може бути абсолютно різним, залежно від ваших пріоритетів, тому вагу «в грамах» я не вказую. Сама я найчастіше беру перці та баклажани приблизно в рівних пропорціях.

Приготовление

  1. Перці помити, розрізати уздовж навпіл, вийняти з половинок плодоніжку з насінням, покласти зрізом донизу на застелене папером деко, змастити рослинною олією (я це роблю пензликом) і поставити в нагріту до 200С духовку хвилин на 10-15.

    Перці розрізати навпіл, очистити, змастити олією і запекти.
    Перці розрізати навпіл, очистити, змастити олією і запекти.
  2. Готовність перців визначається по обвугленій скоринці.

    Перці готові.
    Перці готові.
  3. Після чого складаємо перці в каструлю і накриваємо кришкою.

    Це потрібно для того, щоб потім без проблем зняти з них шкірку. Якщо перці не полежать під кришкою або під плівкою, шкірка зніматиметься погано.

    Покласти під кришку або плівку.
    Покласти під кришку або плівку.
  4. Баклажани помити і розрізати на пласти завширшки 7-8 мм. Відправити їх у духовку аналогічно з перцями, змастивши олією, хвилин на 15.

    Баклажани нарізати пластинками, змастити олією і запекти.
    Баклажани нарізати пластинками, змастити олією і запекти.
  5. Готовність баклажанів визначається по темно-золотистому кольору.

    Баклажани готові.
    Баклажани готові.
  6. Їх теж кладемо в каструлю під кришку.

    Покласти під кришку.
    Покласти під кришку.
  7. Поки овочі томляться, робимо заправку: розтираємо дрібно нарізану кінзу, часник та гострий перець з сіллю. Краще саме розтерти, щоб заправка була більш ароматною.

    Зробити заправку.
    Зробити заправку.
  8. Овочі дістати з каструлі, очистити від шкірки і руками порвати на тонкі смужки.

    Перці порвати на смужки.
    Перці порвати на смужки.
    Баклажани теж порвати на смужки.
    Баклажани теж порвати на смужки.
  9. Все змішати і додати заправку.

    Дати постояти і подавати.

    Закуска готова.
    Закуска готова.
Оценка 5 / 5 на основе 1740
Домашняя
баклажан, болгарский перец
PT60M
PT60M
0

Комментарии

галина
галина

Мне очень нравятся печёные перцы ,помидоры и баклажаны.Один раз дали попробовать в банке консервированные,но рецепт я не узнавала ,были островатые ,но кушать можно .Если кто знает такой рецепт ,пожалуйсто прошу поделиться им.