
Закуска з печених перців і баклажанів
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо запекать Грузинская кухня всем остальным веганам вегетарианцам на праздник на каждый день
Ця закуска, швидше за все, відома багатьом, і багато хто її готує. Страва проста і смачна, готується швидко та зручно.
Можна використовувати її як гарнір до м'яса чи риби або як додатковий гарнір разом з відвареною картоплею. Але я зазвичай подаю цю страву як холодну закуску.
Теги
Ингредиенты
- болгарські перці
- баклажани
- пара стручків гострого перчика
- кілька зубчиків часнику
- пучок кінзи
- сіль
- рослинна олія
Кількість і співвідношення продуктів може бути абсолютно різним, залежно від ваших пріоритетів, тому вагу «в грамах» я не вказую. Сама я найчастіше беру перці та баклажани приблизно в рівних пропорціях.
Приготовление
-
Перці помити, розрізати уздовж навпіл, вийняти з половинок плодоніжку з насінням, покласти зрізом донизу на застелене папером деко, змастити рослинною олією (я це роблю пензликом) і поставити в нагріту до 200С духовку хвилин на 10-15.
Перці розрізати навпіл, очистити, змастити олією і запекти. -
Готовність перців визначається по обвугленій скоринці.
Перці готові. -
Після чого складаємо перці в каструлю і накриваємо кришкою.
Це потрібно для того, щоб потім без проблем зняти з них шкірку. Якщо перці не полежать під кришкою або під плівкою, шкірка зніматиметься погано.
Покласти під кришку або плівку. -
Баклажани помити і розрізати на пласти завширшки 7-8 мм. Відправити їх у духовку аналогічно з перцями, змастивши олією, хвилин на 15.
Баклажани нарізати пластинками, змастити олією і запекти. -
Готовність баклажанів визначається по темно-золотистому кольору.
Баклажани готові. -
Їх теж кладемо в каструлю під кришку.
Покласти під кришку. -
Поки овочі томляться, робимо заправку: розтираємо дрібно нарізану кінзу, часник та гострий перець з сіллю. Краще саме розтерти, щоб заправка була більш ароматною.
Зробити заправку. -
Овочі дістати з каструлі, очистити від шкірки і руками порвати на тонкі смужки.
Перці порвати на смужки. Баклажани теж порвати на смужки. -
Все змішати і додати заправку.
Дати постояти і подавати.
Закуска готова.
Комментарии
Мне очень нравятся печёные перцы ,помидоры и баклажаны.Один раз дали попробовать в банке консервированные,но рецепт я не узнавала ,были островатые ,но кушать можно .Если кто знает такой рецепт ,пожалуйсто прошу поделиться им.