Рецепт Яблучний пиріг з сиром та лавашем с фото

Яблучний пиріг з сиром та лавашем

Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на каждый день

Поєднання сиру та яблук - запорука смачного десерту. А якщо ще при цьому й з тістом возитися не треба - то це справжня знахідка для будь-якої господині. Лаваш у цьому пирозі чудово замінює основу, він відмінно просочується яблучним соком, завдяки чому страва виходить соковитою і смачною.

Теги

творог, яблоко, лаваш

Ингредиенты

Для начинки лаваша:

  • сир - 700 г
  • яйця - 2 шт
  • цукор - 200 г
  • цедра 1 лимона

Для яблучної заливки:

  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 100 г
  • мед - 1 ст. л.
  • яблука - 5 шт
  • кориця - 2 ч. л.

Для основи:

  • лаваш - 2 листи

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для яблучного пирога з лаваша. Важливу роль тут відіграють яблука. Краще брати кислі сорти.

    Продукти для яблучного пирога
    Продукти для яблучного пирога
  2. У розігрітий сотейник кладемо вершкове масло і цукор.

    Масло і цукор у сотейнику
    Масло і цукор у сотейнику
  3. Сюди ж додаємо 1 столову ложку меду. Добре все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до повного розчинення цукру.

    Додаємо мед
    Додаємо мед
  4. Яблука чистимо від шкірки та ріжемо на дрібні кубики. Робити це потрібно безпосередньо перед відправкою їх на сковорідку, щоб вони не потемніли.

    Ріжемо яблука на дрібні кубики
    Ріжемо яблука на дрібні кубики
  5. Відправляємо яблука в сотейник і додаємо корицю. Як тільки яблука стануть прозорими - знімаємо їх з вогню.

    Додаємо в сотейник яблука і корицю
    Додаємо в сотейник яблука і корицю
  6. Тепер займемося начинкою з сиру. До сиру (700 г) додаємо 2 яйця, 200 г цукру та цедру 1 лимона. Добре перемішуємо до однорідної маси.

    Начинка з сиру
    Начинка з сиру
  7. Беремо один лист лаваша і щедро намазуємо його сирною масою.

    Лист лаваша з сирною масою
    Лист лаваша з сирною масою
  8. Згортаємо рулет з лаваша.

    Рулет з лаваша
    Рулет з лаваша
  9. Нарізаємо рулет з лаваша на рівні частини шириною близько 5 сантиметрів.

    Нарізаємо рулет
    Нарізаємо рулет
  10. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї наші міні-рулетики.

    Викладаємо частини рулета у форму
    Викладаємо частини рулета у форму
  11. Зверху заливаємо карамелізованими яблуками. Чим більше соку буде в яблуках, тим соковитішим вийде наш пиріг.

    Заливаємо карамелізованими яблуками
    Заливаємо карамелізованими яблуками
  12. Відправляємо наш яблучний пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

    Пиріг з духовки
    Пиріг з духовки
  13. Завдяки нарізаним рулетикам з лаваша, наш пиріг дуже легко ріжеться на порційні частини. Подавати такий пиріг можна як гарячим, так і холодним.

    Яблучний пиріг з сиром та лавашем
    Яблучний пиріг з сиром та лавашем
Оценка 5 / 5 на основе 11397
Домашняя
творог, яблоко, лаваш
PT45M
PT45M
0

Комментарии