
Яблучний пиріг з сиром та лавашем
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на каждый день
Поєднання сиру та яблук - запорука смачного десерту. А якщо ще при цьому й з тістом возитися не треба - то це справжня знахідка для будь-якої господині. Лаваш у цьому пирозі чудово замінює основу, він відмінно просочується яблучним соком, завдяки чому страва виходить соковитою і смачною.
Теги
Ингредиенты
Для начинки лаваша:
- сир - 700 г
- яйця - 2 шт
- цукор - 200 г
- цедра 1 лимона
Для яблучної заливки:
- вершкове масло - 100 г
- цукор - 100 г
- мед - 1 ст. л.
- яблука - 5 шт
- кориця - 2 ч. л.
Для основи:
- лаваш - 2 листи
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для яблучного пирога з лаваша. Важливу роль тут відіграють яблука. Краще брати кислі сорти.
Продукти для яблучного пирога -
У розігрітий сотейник кладемо вершкове масло і цукор.
Масло і цукор у сотейнику -
Сюди ж додаємо 1 столову ложку меду. Добре все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до повного розчинення цукру.
Додаємо мед -
Яблука чистимо від шкірки та ріжемо на дрібні кубики. Робити це потрібно безпосередньо перед відправкою їх на сковорідку, щоб вони не потемніли.
Ріжемо яблука на дрібні кубики -
Відправляємо яблука в сотейник і додаємо корицю. Як тільки яблука стануть прозорими - знімаємо їх з вогню.
Додаємо в сотейник яблука і корицю -
Тепер займемося начинкою з сиру. До сиру (700 г) додаємо 2 яйця, 200 г цукру та цедру 1 лимона. Добре перемішуємо до однорідної маси.
Начинка з сиру -
Беремо один лист лаваша і щедро намазуємо його сирною масою.
Лист лаваша з сирною масою -
Згортаємо рулет з лаваша.
Рулет з лаваша -
Нарізаємо рулет з лаваша на рівні частини шириною близько 5 сантиметрів.
Нарізаємо рулет -
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і викладаємо в неї наші міні-рулетики.
Викладаємо частини рулета у форму -
Зверху заливаємо карамелізованими яблуками. Чим більше соку буде в яблуках, тим соковитішим вийде наш пиріг.
Заливаємо карамелізованими яблуками -
Відправляємо наш яблучний пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Пиріг з духовки -
Завдяки нарізаним рулетикам з лаваша, наш пиріг дуже легко ріжеться на порційні частини. Подавати такий пиріг можна як гарячим, так і холодним.
Яблучний пиріг з сиром та лавашем
Комментарии