Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова)
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день
Фламмуліна оксамитоніжкова (Flammulina velutipes), він же зимовий опеньок, - це сезонний за смаком схожий на осінній опеньок, але на відміну від останнього, готується набагато простіше і вживати його в їжу можна навіть у сирому вигляді (наприклад, у салати). Цей гриб є надзвичайно корисним! Детальніше краще почитайте в інтернеті.
Я сподіваюсь ви досить розбираєтеся в грибах людина і зможете відрізнити його від галерини облямованої (смертельно отруйний гриб).
Теги
Ингредиенты
- зимовий опеньок - 250-500 г
- цибуля - 1 шт
- сметана - 2-3 столові ложки
- сіль та перець за смаком
- олія рослинна для смаження
Приготовление
Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) у живій природі
Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) у живій природі Особливістю зимового опенька (фламмуліни оксамитоніжкової) є те, що ніжка у нього вкрай рідко буває придатною для вживання в їжу. Як правило, вона навіть у молодих молодих опеньків має темний колір - що майже завжди означає, що вона пересохла і жорстка. Тому ніжки необхідно відразу відрізати і викинути. Самі шапинки добре промиваємо під проточною водою і даємо трохи їй стекти.
Опеньки зимові без ніжок Дуже важливо - зимові опеньки попередньо відварювати не потрібно, тому відразу ж відправляємо їх на розігріту сковорідку.
Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) на сковорідці Поки наші опеньки смажаться на сковорідці, підготуємо цибулю. Чистимо і нарізаємо її дрібними кубиками.
Цибуля нарізана дрібними кубиками Врахуйте, що зимовий опеньок смажиться дуже швидко, буквально через 10-15 хвилин він злегка змінює свій колір і істотно зменшується в розмірах.
Опеньок зимовий на сковорідці За 5 хвилин до закінчення смаження кладемо нарізану цибулю до наших грибів. Смажимо до золотистого кольору цибулі.
Цибулю додаємо в гриби В самому кінці солимо, перчимо і додаємо кілька ложок сметани. Добре все перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню.
Додаємо сметану в гриби Смажені зимові опеньки виходять дуже ніжними, буквально тануть у роті. Сметана надає їм особливий аромат і смак. За бажанням сметану можна замінити на вершки.
Ніжна консистенція смажених опеньків Подавати гриби можна як окрему страву, так і як доповнення до будь-якого гарніру.
Опеньок смажений на виделці Зимові опеньки обов'язково стануть справжньою прикрасою вашого столу, якщо ви приготуєте їх за цим рецептом.
Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова) Ще раз хотілося б звернути вашу увагу на отруйного двійника зимового опенька - галерину облямовану (Galerina marginata).
Зимові опеньки в природі та на обідньому столі Приємного апетиту!
Комментарии