Рецепт Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова) с фото

Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова)

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на каждый день

Фламмуліна оксамитоніжкова (Flammulina velutipes), він же зимовий опеньок, - це сезонний за смаком схожий на осінній опеньок, але на відміну від останнього, готується набагато простіше і вживати його в їжу можна навіть у сирому вигляді (наприклад, у салати). Цей гриб є надзвичайно корисним! Детальніше краще почитайте в інтернеті.

Я сподіваюсь ви досить розбираєтеся в грибах людина і зможете відрізнити його від галерини облямованої (смертельно отруйний гриб).

Теги

гриб, лук, сметана

Ингредиенты

  • зимовий опеньок - 250-500 г
  • цибуля - 1 шт
  • сметана - 2-3 столові ложки
  • сіль та перець за смаком
  • олія рослинна для смаження

Приготовление

  1. Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) у живій природі

    Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) у живій природі
    Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) у живій природі
  2. Особливістю зимового опенька (фламмуліни оксамитоніжкової) є те, що ніжка у нього вкрай рідко буває придатною для вживання в їжу. Як правило, вона навіть у молодих молодих опеньків має темний колір - що майже завжди означає, що вона пересохла і жорстка. Тому ніжки необхідно відразу відрізати і викинути. Самі шапинки добре промиваємо під проточною водою і даємо трохи їй стекти.

    Опеньки зимові без ніжок
    Опеньки зимові без ніжок
  3. Дуже важливо - зимові опеньки попередньо відварювати не потрібно, тому відразу ж відправляємо їх на розігріту сковорідку.

    Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) на сковорідці
    Фламмуліна оксамитоніжкова (зимовий опеньок) на сковорідці
  4. Поки наші опеньки смажаться на сковорідці, підготуємо цибулю. Чистимо і нарізаємо її дрібними кубиками.

    Цибуля нарізана дрібними кубиками
    Цибуля нарізана дрібними кубиками
  5. Врахуйте, що зимовий опеньок смажиться дуже швидко, буквально через 10-15 хвилин він злегка змінює свій колір і істотно зменшується в розмірах.

    Опеньок зимовий на сковорідці
    Опеньок зимовий на сковорідці
  6. За 5 хвилин до закінчення смаження кладемо нарізану цибулю до наших грибів. Смажимо до золотистого кольору цибулі.

    Цибулю додаємо в гриби
    Цибулю додаємо в гриби
  7. В самому кінці солимо, перчимо і додаємо кілька ложок сметани. Добре все перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню.

    Додаємо сметану в гриби
    Додаємо сметану в гриби
  8. Смажені зимові опеньки виходять дуже ніжними, буквально тануть у роті. Сметана надає їм особливий аромат і смак. За бажанням сметану можна замінити на вершки.

    Ніжна консистенція смажених опеньків
    Ніжна консистенція смажених опеньків
  9. Подавати гриби можна як окрему страву, так і як доповнення до будь-якого гарніру.

    Опеньок смажений на виделці
    Опеньок смажений на виделці
  10. Зимові опеньки обов'язково стануть справжньою прикрасою вашого столу, якщо ви приготуєте їх за цим рецептом.

    Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова)
    Смажені зимові опеньки (фламмуліна оксамитоніжкова)
  11. Ще раз хотілося б звернути вашу увагу на отруйного двійника зимового опенька - галерину облямовану (Galerina marginata).

    Зимові опеньки в природі та на обідньому столі
    Зимові опеньки в природі та на обідньому столі
  12. Приємного апетиту!

Оценка 5 / 5 на основе 10374
Домашняя
гриб, лук, сметана
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии