
Краффіни Великодні
Рецепт на 2 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на праздник
Дуже смачні великодні краффіни. Хоча це і не зовсім пасочне тісто, але воно теж смачне. Основна його відмінність - довго зберігати краффіни не можна, вони висихають швидше за паски. Але три дні витримують спокійно. І виглядають шикарно, не вимагаючи ніякого декору, крім цукрової пудри.
Теги
Ингредиенты
Інгредієнти на 2 середні краффіни вагою 480 г:
Опара
- свіжі дріжджі 20 грам
- молоко 120 мл
- цукор 1 ч.л.
- борошно 2 ст.л.
Тісто
- яйця 1 шт.
- жовтки 2 шт.
- цукор 80 грам
- вершкове масло 40 грам
- борошно 350 грам
Прошарок
- вершкове масло 100 грам
- ізюм 100 грам
- журавлина сушена 100 грам
Приготовление
Необхідні інгредієнти:
Продукти для краффінів Спочатку беремо дріжджі, цукор і борошно. Розмішуємо.
Робимо опару Підігріваємо молоко і робимо опару. Відставляємо її на хвилин 10-15 в бік до утворення шапочки.
Робимо опару Відокремлюємо білки від жовтків (2 яйця), беремо ще одне яйце.
Відокремлюємо білки від жовтків Додаємо цукор.
Додаємо цукор Яйце і жовтки збиваємо з цукром протягом 2-3 хвилин.
Збиваємо яйця з цукром Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані.
Розтоплюємо масло Ось така шапочка у нас має вийти на опарі.
Шапочка на опарі Виливаємо нашу опару у збиті яйця з цукром.
Виливаємо опару Додаємо туди ж розтоплене вершкове масло.
Додаємо масло Просіюємо 320 г борошна, замішуємо тісто і дивимось, чи потрібно додавати решту борошна. Тісто має злегка липнути до рук. Вимішувати необхідно протягом 10 хвилин, тоді воно стане пружним і не буде липнути.
Просіюємо борошно Замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно має збільшитися як мінімум удвічі.
Замішуємо тісто Ось наше тісто підійшло.
Тісто збільшилося в об'ємі Ділимо тісто на дві частини.
Ділимо тісто на дві частини Розкачуємо кожну частину у прямокутник, товщиною 0,5 см. Змащуємо маслом.
Розкачуємо тісто у прямокутник Зверху викладаємо попередньо розмочений та просушений ізюм і журавлину.
Кладемо ізюм і журавлину Згортаємо рулет, починаємо з широкого боку.
Згортаємо рулет Розрізаємо наш рулет уздовж, але не до кінця.
Розрізаємо рулет Згортаємо один бік у улитку, розрізом назовні.
Згортаємо рулет в улитку Ось як виглядає наш краффін у зібраному вигляді:
Збираємо краффін Те саме робимо і з другим краффіном.
Формуємо другий краффін Викладаємо краффіни у форми.
Викладаємо краффіни у форми Наші краффіни готові!
Краффіни Великодні Краффін у розрізі:
Краффіни Великодні
Комментарии