Рецепт Краффіни Великодні с фото

Краффіни Великодні

Рецепт на 2 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на праздник

Дуже смачні великодні краффіни. Хоча це і не зовсім пасочне тісто, але воно теж смачне. Основна його відмінність - довго зберігати краффіни не можна, вони висихають швидше за паски. Але три дні витримують спокійно. І виглядають шикарно, не вимагаючи ніякого декору, крім цукрової пудри.

Теги

мука, дрожжи, изюм

Ингредиенты

Інгредієнти на 2 середні краффіни вагою 480 г:

Опара

  • свіжі дріжджі 20 грам
  • молоко 120 мл
  • цукор 1 ч.л.
  • борошно 2 ст.л.

Тісто

  • яйця 1 шт.
  • жовтки 2 шт.
  • цукор 80 грам
  • вершкове масло 40 грам
  • борошно 350 грам

Прошарок

  • вершкове масло 100 грам
  • ізюм 100 грам
  • журавлина сушена 100 грам

Приготовление

  1. Необхідні інгредієнти:

    Продукти для краффінів
    Продукти для краффінів
  2. Спочатку беремо дріжджі, цукор і борошно. Розмішуємо.

    Робимо опару
    Робимо опару
  3. Підігріваємо молоко і робимо опару. Відставляємо її на хвилин 10-15 в бік до утворення шапочки.

    Робимо опару
    Робимо опару
  4. Відокремлюємо білки від жовтків (2 яйця), беремо ще одне яйце.

    Відокремлюємо білки від жовтків
    Відокремлюємо білки від жовтків
  5. Додаємо цукор.

    Додаємо цукор
    Додаємо цукор
  6. Яйце і жовтки збиваємо з цукром протягом 2-3 хвилин.

    Збиваємо яйця з цукром
    Збиваємо яйця з цукром
  7. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані.

    Розтоплюємо масло
    Розтоплюємо масло
  8. Ось така шапочка у нас має вийти на опарі.

    Шапочка на опарі
    Шапочка на опарі
  9. Виливаємо нашу опару у збиті яйця з цукром.

    Виливаємо опару
    Виливаємо опару
  10. Додаємо туди ж розтоплене вершкове масло.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  11. Просіюємо 320 г борошна, замішуємо тісто і дивимось, чи потрібно додавати решту борошна. Тісто має злегка липнути до рук. Вимішувати необхідно протягом 10 хвилин, тоді воно стане пружним і не буде липнути.

    Просіюємо борошно
    Просіюємо борошно
  12. Замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно має збільшитися як мінімум удвічі.

    Замішуємо тісто
    Замішуємо тісто
  13. Ось наше тісто підійшло.

    Тісто збільшилося в об'ємі
    Тісто збільшилося в об'ємі
  14. Ділимо тісто на дві частини.

    Ділимо тісто на дві частини
    Ділимо тісто на дві частини
  15. Розкачуємо кожну частину у прямокутник, товщиною 0,5 см. Змащуємо маслом.

    Розкачуємо тісто у прямокутник
    Розкачуємо тісто у прямокутник
  16. Зверху викладаємо попередньо розмочений та просушений ізюм і журавлину.

    Кладемо ізюм і журавлину
    Кладемо ізюм і журавлину
  17. Згортаємо рулет, починаємо з широкого боку.

    Згортаємо рулет
    Згортаємо рулет
  18. Розрізаємо наш рулет уздовж, але не до кінця.

    Розрізаємо рулет
    Розрізаємо рулет
  19. Згортаємо один бік у улитку, розрізом назовні.

    Згортаємо рулет в улитку
    Згортаємо рулет в улитку
  20. Ось як виглядає наш краффін у зібраному вигляді:

    Збираємо краффін
    Збираємо краффін
  21. Те саме робимо і з другим краффіном.

    Формуємо другий краффін
    Формуємо другий краффін
  22. Викладаємо краффіни у форми.

    Викладаємо краффіни у форми
    Викладаємо краффіни у форми
  23. Наші краффіни готові!

    Краффіни Великодні
    Краффіни Великодні
  24. Краффін у розрізі:

    Краффіни Великодні
    Краффіни Великодні
Оценка 5 / 5 на основе 11351
Домашняя
мука, дрожжи, изюм
PT120M
PT120M
0

Комментарии