Рецепт Пастила з яблук та слив с фото

Пастила з яблук та слив

Рецепт на 20 порций более 120 минут готовить не сложно дешевое блюдо варить духовка детям старше 3 лет всем остальным на каждый день

Пастила - улюблені ласощі дітей, особливо взимку, коли вибір фруктів і смаколиків дуже обмежений. У сезон яблук та слив можна зробити запаси цих ласощів і радувати себе та родину до весни.

Теги

яблоки, сливы сахар

Ингредиенты

Для пастили з яблук:

  • яблука - 5 кг
  • цукор (за бажанням)

Для пастили зі слив:

  • Сливи - 5 кг
  • Цукор (за бажанням)

Приготовление

  1. Яблука миємо, ріжемо часточками. Прибираємо лише серцевину та насіння, шкірку знімати не потрібно. Що стосується сорту, то краще брати солодкі яблука, добре достиглі. Те саме стосується і слив. Їх ми теж миємо, виймаємо кісточки.

    Готуємо яблука
    Готуємо яблука
  2. Нарізаємо яблука, ставимо їх на вогонь. На дно можна додати пару ложок води. Вогонь робимо маленький, часто добре перемішуємо. Яблука мають уваритися до стану м'якості, варення. Додаємо трохи цукру, якщо на смак вам його не вистачає. Те саме стосується і слив.

    Варимо яблука
    Варимо яблука
  3. Готове варення ще гарячим намазуємо на пергамент завтовшки 1-2 см. Якщо зробити пласт тонше, то його буде складніше зняти. Відправляємо в духовку за температури 80 градусів на 3-4 години. Обов'язково ставте режим нагрівання з вентилятором. Дверцята духовки тримайте злегка причиненими. Готовність визначається тим, що зверху пастила не буде липнути до рук. За потреби переверніть її та підсушіть низ.

    Сушимо пастилу в духовці
    Сушимо пастилу в духовці
  4. Готову пастилу згортаємо рулетом або просто нарізаємо на шматочки.

    Згортаємо пастилу в рулет
    Згортаємо пастилу в рулет
  5. Зберігати пастилу краще в пластикових контейнерах, в холодильнику.

    Пастила з яблук та слив
    Пастила з яблук та слив
Оценка 5 / 5 на основе 18316
Домашняя
яблоки, сливы сахар
PT240M
PT240M
0

Комментарии