
Торт — пирожне "Гармонія" такий самий смачний як "Київський", але готується швидше
Рецепт на 5 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на каждый день
В оригіналі цей рецепт передбачає пиріжок, але я б його сміливо назвала тортом. Так, не дуже великим за розміром, зате яким смачним! Подвоївши кількість інгредієнтів отримаємо повноцінний торт. Тісто в ньому дуже схоже на коржі з "Київського" торта, тому всі його шанувальники відкриють для себе ще один його варіант. Смак у цього пиріжка виходить дуже ніжним, горіховим і злегка хрустким. Спробуйте!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- 5 білків
- 190 г цукру
- 190 г мелених горіхів
- 2 ст. л. борошна
Крем:
- 5 жовтків
- 60 мл молока
- 50 г цукру
- ваніль
- 200 г вершкового масла
Прикраса:
- 50 г білого шоколаду
- 40 г чорного шоколаду
Приготовление
Інгредієнти для пиріжка:
Продукти для пиріжного Перш за все відокремлюємо білки від жовтків. Білки у нас підуть в коржі, а жовтки - в крем.
Відокремлюємо білки від жовтків Збиваємо білки з щипкою солі. Поступово додаємо цукор, збиваємо до щільних піків.
Збиваємо білки Додаємо в білки борошно і горіхи, обережно перемішуємо лопаткою.
Додаємо борошно і горіхи Застеляємо деко пекарським папером.
Застеляємо деко папером Викладаємо тісто. Намагайтеся тісто викласти максимально рівно, тоді менше доведеться обрізати країв при формуванні торта. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин за температури 140-160 градусів.
Викладаємо тісто на деко Тепер готуємо крем. Змішуємо молоко, жовтки, цукор і ваніль. Проварити, постійно помішуючи, на маленькому вогні до загуснення. Повністю охолодити.
Варимо крем Збиваємо масло до кремоподібного стану.
Збиваємо масло Додаємо наш зварений (охолоджений) крем у масло. Добре перемішуємо.
Додаємо крем у масло Дістаємо наш корж і розрізаємо його на три рівні частини.
Розрізаємо корж на три частини Змащуємо кожен корж і боки рясно кремом.
Намазуємо коржі кремом Розтопити шоколад окремо на водяній бані. Вилити спочатку білий, а потім, хаотично, чорний шоколад. Дерев'яною шпажкою змішати трохи, щоб вийшов малюнок. Коли шоколад застигне - перенести його на пиріжок. Готовий торт помістити на кілька годин у холодильник.
Торт-пиріжок "Гармонія" Ще один варіант оформлення торта-пиріжка «Гармонія»
Торт — пиріжне «Гармонія» такий же смачний як «Київський», але готується швидше
Комментарии