Рецепт Торт — пирожне

Торт — пирожне "Гармонія" такий самий смачний як "Київський", але готується швидше

Рецепт на 5 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на праздник на каждый день

В оригіналі цей рецепт передбачає пиріжок, але я б його сміливо назвала тортом. Так, не дуже великим за розміром, зате яким смачним! Подвоївши кількість інгредієнтів отримаємо повноцінний торт. Тісто в ньому дуже схоже на коржі з "Київського" торта, тому всі його шанувальники відкриють для себе ще один його варіант. Смак у цього пиріжка виходить дуже ніжним, горіховим і злегка хрустким. Спробуйте!

Теги

яйца, орехи, сахар

Ингредиенты

Тісто:

  • 5 білків
  • 190 г цукру
  • 190 г мелених горіхів
  • 2 ст. л. борошна

Крем:

  • 5 жовтків
  • 60 мл молока
  • 50 г цукру
  • ваніль
  • 200 г вершкового масла

Прикраса:

  • 50 г білого шоколаду
  • 40 г чорного шоколаду

Приготовление

  1. Інгредієнти для пиріжка:

    Продукти для пиріжного
    Продукти для пиріжного
  2. Перш за все відокремлюємо білки від жовтків. Білки у нас підуть в коржі, а жовтки - в крем.

    Відокремлюємо білки від жовтків
    Відокремлюємо білки від жовтків
  3. Збиваємо білки з щипкою солі. Поступово додаємо цукор, збиваємо до щільних піків.

    Збиваємо білки
    Збиваємо білки
  4. Додаємо в білки борошно і горіхи, обережно перемішуємо лопаткою.

    Додаємо борошно і горіхи
    Додаємо борошно і горіхи
  5. Застеляємо деко пекарським папером.

    Застеляємо деко папером
    Застеляємо деко папером
  6. Викладаємо тісто. Намагайтеся тісто викласти максимально рівно, тоді менше доведеться обрізати країв при формуванні торта. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин за температури 140-160 градусів.

    Викладаємо тісто на деко
    Викладаємо тісто на деко
  7. Тепер готуємо крем. Змішуємо молоко, жовтки, цукор і ваніль. Проварити, постійно помішуючи, на маленькому вогні до загуснення. Повністю охолодити.

    Варимо крем
    Варимо крем
  8. Збиваємо масло до кремоподібного стану.

    Збиваємо масло
    Збиваємо масло
  9. Додаємо наш зварений (охолоджений) крем у масло. Добре перемішуємо.

    Додаємо крем у масло
    Додаємо крем у масло
  10. Дістаємо наш корж і розрізаємо його на три рівні частини.

    Розрізаємо корж на три частини
    Розрізаємо корж на три частини
  11. Змащуємо кожен корж і боки рясно кремом.

    Намазуємо коржі кремом
    Намазуємо коржі кремом
  12. Розтопити шоколад окремо на водяній бані. Вилити спочатку білий, а потім, хаотично, чорний шоколад. Дерев'яною шпажкою змішати трохи, щоб вийшов малюнок. Коли шоколад застигне - перенести його на пиріжок. Готовий торт помістити на кілька годин у холодильник.

    Торт-пиріжок
    Торт-пиріжок "Гармонія"
  13. Ще один варіант оформлення торта-пиріжка «Гармонія»

    Торт — пиріжне «Гармонія» такий же смачний як «Київський», але готується швидше
    Торт — пиріжне «Гармонія» такий же смачний як «Київський», але готується швидше
Оценка 5 / 5 на основе 12295
Домашняя
яйца, орехи, сахар
PT60M
PT60M
0

Комментарии